Întrebări pe care ni le punem de mult

Banui ca e o intrebare retorica.
Eu, unul nu as vrea sa stiu... Iar daca ar interactiona cumva cu noi, eu tind sa cred ca vom fi fu#$%i.
 
Am gasit apa pe marte, om gasi si o bacterie, si asa a apare istoria vietii extraterestre...daca aici langa noi, pe Marte si Europa, exista apa, de ce nu ar exista viata inteligenta chiar in galaxia noastra?
Intrebarea mea e alta, ne tragem dintr-o specie terestra, sau am fost "cultivati"?
 
Darwin cica ne tragem din tot felul de bacterii, nevertebrate, asemenea celor de care vorbeai matale mai sus.
Povestea cu Iisus cred o stie toata lumea.
Asta cu cultivatu' sta in picioare doar daca ar fi si un folos de pe urma cultivarii noastre.
A, si ca sa mai bag o intrebare pe care mi-o pun de mult: stie cineva cum s-a determinat procentul de intrebuintare a cerebelului?
Si inca una, legata de asta de mai sus, daca noi ne folosim de organul din cap, ma refer aici la creier, doar in procent de aproximativ 10%, iar Einstein la vreo 12% (chiar, la el cum au masurat?) rezulta ca nu e o limitare, o bariera la 10%, si, cel putin teoretic, am fi capabili sa depasim procentul asta (patetic dupa parerea mea)? Cum? (Asta a doua intrebare "Cum?" e chiar retorica).
 
Probabil că efortul de a folosi o cantitate mai mare de 10% din creier creşte exponenţial, deci pentru a folosi 30% îţi trebuie un IQ de 200, pentru 80% un IQ de 20000 iar pentru 99,9%...
 
Eu zic ca folosim aprox. 10% din cauza ca atata ne cer activitatile pe care le facem zilnic, hranire, odihna, dezvoltare, supravietuire...
Daca eram o rasa fara gura, probabil ca foloseam 20% din creier pentru ca invatam sa vorbim telepatic si sa ne auzim gandurile.

Daca nu aveam maini, picioare etc, probabil ca foloseam un procent si mai mare din creier prin simplul fapt ca foloseam puterea mintii.

Eu zic doar ca avem un creier mai capabil decat avem nevoie.
 
Daca ar exista viata inteligenta in Univers, s-ar schimba cu ceva viata noastra? In ce fel?
Chiar daca se schimba probabil n-am sti, sunt sanse ca diferenta dintre nivelele de dezvoltare sa fie asa de mare incat extraterestrii sa traiasca printre noi si noi sa n-avem habar. Asemanator probabil cu reportajele National Geographic & co despre viata animalelor - intre animale exista zvonuri ca fiinte ciudate dotate cu aparatura nemaivazuta au fost vazute printre ei, iar locul unde a stationat nava mama ar fi marcat acum de niste pete negre si miros insuportabil; ba chiar unele animale sustin ca au fost rapite si supuse unor experimente in navele intrusilor.

Parerea mea e ca omul este prea arogant si ignorant ca sa poata ajunge singur la raspunsuri clare la intrebari precum cine suntem, de unde venim, unde suntem, ce se intampla de fapt in jurul nostru... De fapt probleme in solutionarea carora nu se investeste efort, desi orice specie care se considera inteligenta s-ar intreba de ce omul in cateva zeci de mii de ani de evolutie a ajuns pe luna, iar restul de milioane de specii de pe planeta in sute de milioane de ani n-au simtit nevoia sa deseneze cu carbune pe peretii vreunei pesteri.

Iar despre procentaje de utilizare a capacitatii creierului, e important si la ce e folosita puterea respectiva... Daca peste noapte omul ar ajunge la 100 sau 50%, probabil maine planeta ar fi o noua centura de asteroizi.
 
Ai uitat de piramide, stau şi acum si mă întreb cum s-au construit. Ce fel de "tehnologie" s-a folosit, şi ce fel de "mutanţi" au cărat acele "cărămizi"? Să ne gândim tot la extratereşti ?
 
Cu piramidele, nu aducerea blocurilor de piatra e cea mai delicata problema, dupa parerea mea, ci pozitionarea si detaliile de constructie care dovedesc indubitabil ca cei ce le-au construit aveau notiuni destul de dezvoltate de geografie si matematica. Nu mai tin minte pe ce meridiane si paralele sunt construite, dar retin ca in cea mai mare dintre ele, lumina lunii cade intotdeauna in acelasi loc, printr-o nisa... Si despre matematica, se spune ca stiau exact valoarea numarului PI. Iar blocurile, urmeaza... mai ales ca se presupune ca cea mai apropiata cariera de piatra era la mama dracu'
 
Şi eu consider arogantă ideea că suntem singuri în Univers. Cam larg decorul numai pentru noi, nu? La fel consider că cei ce susţin că s-ar putea să fie viaţă inteligentă în Univers, dar distanţele interstelare sunt prea mari pentru a putea fi străbătute greşesc.

Despre gradul de folosire al creierului ţin minte că l-am întrebat şi eu pe profesorul meu de biologie din liceu, care mi-a spus că dacă am folosi mai mult creierul s-ar "supraîncălzi", şi corpul nostru nu ar putea să îi furnizeze energia necesară pentru a funcţiona.

Piramidele: nimeni nu a încercat să adune 200-300 de mii de oameni pe un şantier pentru a vedea ce se întâmplă. E drept că încă nu avem o idee prea clară de felul în care au fost construite, dar de aici până la a concluziona că trebuie să fi fost câţiva extratereştri pe acolo, sau că preoţii egipteni mutau blocurile de piatră prin telekinezie, ori că au fost ajutaţi de giganţi e o cale destul de lungă. Ca o paranteză, am citit undeva că există ceva dovezi cum că blocurile din care sunt construite piramidele ar fi fost turnate, ca un ciment, în cofraje, şi nu tăiate din rocă. Până nu o să putem călători în timp nu o să ştim :smile:
 
Originally posted by unic
Despre gradul de folosire al creierului ţin minte că l-am întrebat şi eu pe profesorul meu de biologie din liceu, care mi-a spus că dacă am folosi mai mult creierul s-ar "supraîncălzi", şi corpul nostru nu ar putea să îi furnizeze energia necesară pentru a funcţiona.
Mă întreb dacă există o metodă de „overclocking” la creier, adică vârât informaţii cu forţa. Dacă datele pe care omul încearcă să le reţină sunt prea multe, pur şi simplu nu le mai poate reţine/procesa. Dar cum creierul este flexibil, presupun că nu e imposibil ca procentul de folosire să crească semnificativ prin (auto)educare. Eventual până se defectează de tot şi omul nostru ajunge la nebuni...
 
Mă întreb dacă există o metodă de „overclocking” la creier, adică vârât informaţii cu forţa.

Hmmm... Matrix: I know kung-fu! :biggrin:

E "prea de domeniul fantasticului"... dar parca existau oameni care sunt capabili sa citeasca pagini intregi doar arucandu-si pentru o secunda ochii pe fiecare dintre ele.

Dar cum creierul este flexibil, presupun că nu e imposibil ca procentul de folosire să crească semnificativ prin (auto)educare. Eventual până se defectează de tot şi omul nostru ajunge la nebuni...

Prin autoeducare se pot intampla multe... dar asta necesita "training" adecvat si timp de piedut (multi ani) - vezi asii in arte martiale.

Creierul nu se "defecteaza" prin flood-area :smile:D) cu informatii decat daca acest lucru se intampla in mod neasteptat... vezi tragedii in familii sau alte evenimente de genul...
 
Sunt bucati din altele mai mari, care s-au spart cand s-au folosit in scopul mentionat de tine... :tongue:
 
Back
Top