Întrebări pe care ni le punem de mult

Originally posted by Rabbit
Există persoane care nu suportă să deterioreze un obiect considerat „de valoare”, indiferent cât de puţin costă sau ce venituri are persoana în cauză. Chestie psihologică, mentalitate dobândită în 1000 de ani de comunism, când apreciai orice bomboană cubaneză şi aveai grijă de ea ca la ochii din cap, că alta nu mai găseai.

Iti multumesc pentru raspuns. Se pare ca asta ar fi in mare raspunsul real. Si pe mine ma chinuia de ceva vreme aceasta intrebare.
 
Originally posted by Marius '95
Mistral: fiindca le e lene.
Fiindca ar trebui sa coopereze intre ei, lucru care nu le place.
Fiindca nu-i plateste nimeni sa faca pe politistii.
Fiindca cineva care n-are bani sa-si ia telefon isi va lua unul furat la pret mic (sau va fura unul) in loc sa mai stea un an pana strange banii si deci va vorbi la telefon spre beneficiul operatorilor.
Fiindca acel operator care va refuza primul telefoanele furate ar pierde x% clienti, ar pierde o gramada de bani cu suportul tehnic (toti cei afectati ar cere explicatii) si ar putea fi dati in judecata pentru nerespectarea contractului de furnizare a serviciilor (nu conteaza daca ar castiga sau nu; strica si mai mult imaginea publica care oricum va fi sever afectata).
Fiindca vor fi foarte multi cetateni in legalitate care se vor plange de chestia asta. Nu stii ce s-a intamplat cu Intel cand s-a aflat despre nr serial din Pentium? Nu stii despre scandalul cipurilor propuse ca masura impotriva rularii programelor si a afisarii informatiei pentru care nu ai platit?
Ceea ce zici tu este anormal si imposibil. Nu ai cum sa aplici pentru ceea ce deja s-a realizat. In rest dai mare sfara in tara pe toate canalele de comunicatie ca de "maine" vei fi mai in siguranta. Apoi vin si restul operatorilor cu variantele lor. E imposibil ca unul sa faca reclama "noi suntem singurii care acceptam telefoane furate". Tu aici chiar nu vezi ca nu pierzi, ci castigi clienti. Marea majoritate a clientilor nu sunt cei care fura telefoane. Va fi un mic soc la inceput, probabil pana se prind toti ca pe bune in 2 luni de zile nu vor mai avea ce face daca-si cumpara telefoane furate si sunt declarate ulterior furate. Probabil cei mai multi care vor depune plangerea o vor face in cateva ore de la depistarea furtului la unul din numerele speciale in cadrul fiecarui operator, deci sansa sa-ti iei teapa cu un telefon furat ar fi mica, practic trebuie sa ai prea mare bulan sa vinzi un telefon in 2-3 ore de la furt.
Ar fi o lovitura grea si mare pentru hoti. Va mai scadea teama de a merge noaptea pe drum singur cu un telefon ce cantareste mai putin de 2KG.
Mai este un amanunt, din cate stiu IMEI este "codul" prin care telefonul se logheaza efectiv in retea, este adresa fizica precum MACul la placile de retea. Doua MACuri in aceeasi retea e posibila, dar ma indoiesc sa se poata folosi doua IMEIuri (iar daca se poate inseamna ca eu maine pot vorbi moca pe IMEIul lui Rabbit :tongue:)

De ce nu se procedeaza asa? Pentru ca la noi se stie ca puterea de cumparare este mica, pentru ca daca noi nu le vom folosi, se vor duce la export la vecini, cand nici la ei nu va mai merge se vor duce in Zair. Solutia vine cand efectiv nu se va mai putea nicaieri in lume cu telefoane furate sau din surse dubioase.

In SUA din cate stiu nu exista telefoane in care se introduc cartelele, ci sunt deja codate de operator cu firmwareul necesar. Asta ar scadea poate cel mai mult furtul.

P.S. Sunt unii care tin scaunele de la masina in pungile in care a venit de noua :eek:
 
Pe reţelele GSM americane (Cingular şi T-Mobile) se folosesc cartele SIM, ca în România, iar telefoanele sunt interschimbabile între reţele (odată ce le deblochezi).

Tot ce nu e GSM e proprietar. Dacă schimbi reţeaua, poţi să arunci telefonul vechi şi să iei unul nou. O idee absolut cretină, în dispreţul clienţilor.

Sper că, cu asta, am calmat offtopic-ul. :tongue: Normal ar fi să se şteargă ultimele n posturi.
 
Originally posted by hulubei
Mai este un amanunt, din cate stiu IMEI este "codul" prin care telefonul se logheaza efectiv in retea, este adresa fizica precum MACul la placile de retea.
Sa nu fie cumva vorba de asta, si-atunci operatorului GSM putin ii pasa de IMEI. Daca e cineva care lucreaza in ''domeniul'' telefoniei mobile si care stie cum sta treaba...
 
Operatorului nu ii pasa de IMEI intentionat. Daca ar face-o, furturile de telefoane se vor reduce considerabil.
Cel mai mult operatorului ii pasa de o cheie care se afla in cartela.
 
Oke, deci am avut dreptate cu linkul de sus.

IMSI is an acronym for International Mobile Subscriber Identity. This is a unique number that is associated with all GSM and UMTS network mobile phone users. The number is stored in the SIM.
 
Originally posted by jarod
Femeile ginecolog merg la ginecolog?

Asta e din ciclul: urologii îşi pipăie singuri prostata sau şi mai rău lasă pe alţi urologi să o facă?:hihi:
 
De ce aceeaşi melodie se aude mult mai bine de pe partea radio a unui receiver decât pe intrarea DVD a aceluiaşi receiver, sursa fiind un CD într-un calculator cu ieşirea prin Audigy ZS?

De pe CD se aude mai sărac în spectru, mai sintetic, la radio se aude foarte bine.
 
Pentru că sunt aplicate corecţii diferite în funcţie de intrare, cel mai probabil.

Cam cât anume consumă cel mai energofag laptop?
 
Dacă tragi aer în piept pe timp de ger, temperatura lui e foarte scăzută. Însă cel expirat după o secundă este (sau pare) mult mai cald, la temperatura corpului. Când are timp aerul să se încălzească?
 
In primul rand se incalzeste pentru ca suprafata de contact cu corpul e mare, in al doilea rand, aerul pe care-l inspiri/expiri e numai o parte (in volum) din aerul existent in plamani... deci se si amesteca.
 
Exact ce-a spus Scytale - aerul este încălzit de căile respiratorii. Din câte mi-a spus un doctor recent căile respiratorii nu (prea) mai fac faţă la încălzirea aerului sub -10C, dar asta evident depinde de fiecare persoană în parte şi de efortul depus în momentul respectiv. Eu am patinat la -12 şi am făcut efort serios, iar asta fără vreo problemă.
 
Suprafata de schimb la nivel pulmonar este mult mai mare decat suprafata de la nivelul cailor respiratorii superioare si mari. La nivel pulmonar avem de-a face cu o retea imensa de capilare prin care circula sange cald, situate in apropierea alvelolelor pulmonare. Astfel intotdeuna aerul expirat va fi cu siguranta mai cald decat cel inspirat. Oricum aerul expirat mi se pare ca este viciat ca sa zic asa, cam cu 37-47% procente fata de aerul inspirat (saturatia lui in oxigen). Eu asa imi amintesc de la Fizio din anul 2 de facultate (long time).
 
Back
Top