Întrebări pe care ni le punem de mult

De ce isi tin unii oameni tipla pe ecranul telefonului (mai nou pe tot telefonul) chiar si dupa ce acea bucatica de plastic arata ca o zdreanta si trebuie sa te uiti printre gaurele si basicute ca sa mai vezi semeseu'? Mai ales ca este aproape imposibil sa zgarii ecranul atat de rau incat sa ajunga asemenea tiplei.
 
Probabil pentru ca intentioneaza sa il vanda si astfel vor putea scrie in anunt "arata ca nou". Oricum mi se pare de prost gust.

Ps. Am stat cu plasticul ala vreo saptamana pe telefon, fiind atat de bine taiat si pozitionat incat nu l-am vadut :biggrin:
 
Si totusi, de multe ori e vorba de persoane care nu isi vor vinde telefonul (deci argumentul financiar pica), si tin tipla pana in momentul in care agata telefonul in cui si cumpara altul. Nu e de preferat o deteriorare ireversibila dar aproape insesizabila (asta daca nu pui telefonul la lupte libere cu cheile si monedele de 5 bani din buzunar) in fata unei tiple care dupa un timp arata dezgustator? Parerea mea.
P.S. S-au inventat husele pentru telefon. Deci variante ar exista.
 
Există persoane care nu suportă să deterioreze un obiect considerat „de valoare”, indiferent cât de puţin costă sau ce venituri are persoana în cauză. Chestie psihologică, mentalitate dobândită în 1000 de ani de comunism, când apreciai orice bomboană cubaneză şi aveai grijă de ea ca la ochii din cap, că alta nu mai găseai.
 
De ce operatorii de telefonie mobila ignora "IMEI black-lists", lucru pe care daca nu l-ar face, ar duce la disparitia totala a furtului de telefoane.

Fiecare telefon are un cod unic (IMEI). In momentul in care cineva iti fura telefonul, acesta poate fi black-listed de operatori (dupa numarul de telefon pot afla IMEI-ul), nemaiputind fi folosit in nici o retea din lume. De ce nu se intimpla asta?
 
Originally posted by Mistral
De ce operatorii de telefonie mobila ignora "IMEI black-lists", lucru pe care daca nu l-ar face, ar duce la disparitia totala a furtului de telefoane.

Fiecare telefon are un cod unic (IMEI). In momentul in care cineva iti fura telefonul, acesta poate fi black-listed de operatori (dupa numarul de telefon pot afla IMEI-ul), ne mai putind fi folosit in nici o retea din lume. De ce nu se intimpla asta?
Pentru că pierd un client (care, în SUA, costă 300$ să-l recrutezi, numai comisionul de dealer). Le ridică cineva statuie? Le rambursează costurile?
 
Daca iti este furat telefonul, de unde cumperi altul? Tot de la ei (sau dealerii lor). Daca n-ar exista furturi n-ar exista cererea actuala :wink:
 
Mistral: fiindca le e lene.
Fiindca ar trebui sa coopereze intre ei, lucru care nu le place.
Fiindca nu-i plateste nimeni sa faca pe politistii.
Fiindca cineva care n-are bani sa-si ia telefon isi va lua unul furat la pret mic (sau va fura unul) in loc sa mai stea un an pana strange banii si deci va vorbi la telefon spre beneficiul operatorilor.
Fiindca acel operator care va refuza primul telefoanele furate ar pierde x% clienti, ar pierde o gramada de bani cu suportul tehnic (toti cei afectati ar cere explicatii) si ar putea fi dati in judecata pentru nerespectarea contractului de furnizare a serviciilor (nu conteaza daca ar castiga sau nu; strica si mai mult imaginea publica care oricum va fi sever afectata).
Fiindca vor fi foarte multi cetateni in legalitate care se vor plange de chestia asta. Nu stii ce s-a intamplat cu Intel cand s-a aflat despre nr serial din Pentium? Nu stii despre scandalul cipurilor propuse ca masura impotriva rularii programelor si a afisarii informatiei pentru care nu ai platit?
 
Ce este IMEI. O poveste despre CEIR.
*
Parerea mea este ca in orice afacere se merge pe profit aka ''nimic nu se obtine gratis''. De aceea, ceea ce este normal, salutar, cinstit...dar nu aduce profit...se lasa la urma.
 
Din păcate identificarea după IMEI nu este sigură. Am avut acum ceva timp un Nokia 3310 căruia i se putea modifica IMEI-ul. Presupun că situaţia nu este singulară.
 
Originally posted by termita
Ţipla de la telecomanda mea nu foşneşte şi nu are gâlme. Oare am făcut ceva greşit?

Nici a mea, cu exceptia timpului cat e tinuta de fiica-mea. ( get it ? :biggrin: ''galma cea mica tine telecomanda). :smile:


Originally posted by Bico
Din păcate identificarea după IMEI nu este sigură. Am avut acum ceva timp un Nokia 3310 căruia i se putea modifica IMEI-ul. Presupun că situaţia nu este singulară.

Cu soft adecvat faci orice, dar ar trebui sa fie ilegal, nu-i asa ?
De obicei la Nokia este dat de : *#06# .


Editat de moderator, incearca sa eviti postarea consecutiva.
 
Last edited by a moderator:
Chiar dacă ar fi (sau este) ilegal, cel ce se ocupă cu furatul telefoanelor nu cred că ar avea mustrări de conştiinţă în a-l folosi. Deci identificarea după IMEI nu ar prea putea fi valabilă.
 
De obicei orice telefon furat trece pe la un service gsm unde i se schimba soft-ul si IMEI-ul, deci o masura de genul asta nu ar opri decat cei mai prosti hoti.
 
Back
Top