Întrebări pe care ni le punem de mult

De ce cam toate stemele care le vezi pe la diferite armate sau în diferite parlamente au în componenţă ceva pasăre (în principal uliu/vultur/acvilă)? La armata română e ceva pasăre, la americani iară îi ceva vultur, la nemţi iar ceva pasăre, recent am văzut şi la polonezi. La restul nu m-am uitat...
 
Îmi plac seminţele decojite. Aş vrea totuşi să ştiu care e procedeul de decojire automată? Sau se folosesc de mulţi mulţi mici chinezi care fac lucrul ăsta toată ziua?

Apoi, întreb aici ca să nu mai adun posturi: ştie cineva cum se numeşte melodia din spotul care promovează filmele care vor fi difuzate toamna asta pe TVR1? E ceva instrumental, vioara sau violă, cred.
 
unic, decojirea seminţelor e un proces automat; am văzut chestia asta o dată, pe vremea lui Ceauşescu, într-o fabrică de ulei. Nu ştiu exact cum se face pe dinăuntru, dar este vorba de un aparat maaare de tot în care intră seminţe cu coajă în partea de sus şi în partea de jos ies cojile într-un loc şi seminţele decojite în altul :smile:
Şi nu, în maşinăria aia nu sunt chinezi :smile:

bogdan192, ai circulaţie proastă (same as me here).
 
Mănuşile nu încălzesc, doar izolează termic. Dacă ţie îţi îngheaţă mâinile în mod normal, îţi vor îngheţa în orice mănuşi. Poate ar trebui să încerci nişte mănuşi fără degete, te încălzeşti mai bine în ele.
 
Daca iti ingheata mainile cand e frig afara (cu manusi sau nu) inseamna ca ai circulatia buna, creierul scade fluxul sanguin spre zonele neesentiale (de ex. mainile) pentru a pastra caldura in zonele centrale (torace, cap). Suna ciudat, dar incearca sa te imbraci mai gros central (mai ia un pulover pe tine :smile: ) si s-ar putea ca mainilor sa le fie mai usor sa ramana calde. Tine minte ca organismul consuma mai putina energie cand ii este cald si incearca sa se racoreasca, decat atunci cand ii e frig si incearca sa se incalzeasca.
 
de ce nu fuzioneaza intel+amd+apple sa faca un procesor puternic? :biggrin:
 
Şi din considerente de imagine, profit, piaţă etc. Varianta mai simplă era să treacă Intel la hyper-transport, ceea ce le-ar fi adus avantaje enorme, dar nu au făcut-o. Încă.
 
Intrebare care se adreseaza celor care poseda un autoturism dotat cu orice fel de sistem de inchidere al usilor cu o telecomanda radio, fie ca este alarma sau doar inchidere centralizata:
Incercati urmatorul lucru: cand inchideti sau deschideti masina, departati-va pana la distanta in care telecomanda nu mai functioneaza. Pozitionati telecomanda sub barbie, pe cat posibil cu varful in sus. Telecomanda va functiona, in 9/10 cazuri. Incercati apoi de la o distanta si mai mare (eu am ajuns undeva pe la 30-40m vizibilitate directa).
Care ar fi explicatia pentru acest fenomen ?

Si inca o intrebare daca imi permiteti :
De ce la unele masini (in special marci straine) pe cadranul care indica kilometrajul anumite valori au o alta culoare?
Spre exemplu : Audi A6, "linuta" de la numarul 50 si 130 este rosie fata de alb cum sunt celelalte. In general am vazut ca majoritatea au aceasta "delimitare" in jurul valorii de 50.
 
50 şi 130 km/h sunt vitezele de circulat în oraş şi respectiv pe autostradă. De aceea liniile roşii.

Cât despre telecomandă de închidere centralizată: a mea nu are vârf. Cel puţin nu pare să aibe unul. Deci nu pot să o ţin cu vârful în sus.
 
Daca AdrianB1 ti-a raspuns despre dungi, iti spun eu despre telecomanda.
Ce se intimpla este firesc. Undele radio au obiceiul sa se reflecte, chiar si din corpul uman. Tu creezi acolo o antena, care amplifica si dirijeaza semnalul.
 
Originally posted by AdrianB1
50 şi 130 km/h sunt vitezele de circulat în oraş şi respectiv pe autostradă. De aceea liniile roşii.

Cât despre telecomandă de închidere centralizată: a mea nu are vârf. Cel puţin nu pare să aibe unul. Deci nu pot să o ţin cu vârful în sus.

La asta ma gandisem si eu dar totusi imi vine greu sa cred ca aceste viteze sunt valabile ptr Germania. Cunoscuti care au fost mi-au povestit ca pe autobanda nu exista limita de viteza.
Poate ma insel, oricum multumesc ptr raspunsuri.
 
Back
Top