Întrebări pe care ni le punem de mult

Originally posted by war4peace
Da, aia am înţeles şi eu şi mi se pare un motiv minunat de a porni o mineriadă cu TVA, adică dau cu bâta de 100 de ori în pământ şi cele 19 lovituri în plus le acord guvernanţilor :biggrin:

Serios vorbind, există o explicaţie logică pentru acest TVA?
Cred ca poti gasi informatii pe www.apf.ro, macar in materie de legislatie. Daca te ajuta cu ceva...
 
HAHAHA! Nu m-am putut abţine: Sontajul de opinie de pe pagina principlă, în dreapta, este mortal!

Cele mai noi si mai firbinti subiecte ale momentului din domeniul fiscalitatii sunt?
Optiune 1
Optiune 2
Optiune 3
Optiune 4

VOTEAZĂ!

Am să caut şi informaţii despre TVA.

Later edit: am căutat "TVA" şi iată ce am primit: "Ne pare rau dar cuvantul cheie trebuie sa fie de cel putin trei litere."

Clar. TVA-ul se ascunde de ochii curioşilor :biggrin:
 
Nu cauta TVA (nu ca n-as fi incercat si eu) ca nu vei gasi :biggrin: ... doar este site-ul care apartine de Ministerul Finantelor bla bla...
Este o istorie LUUUUNGA si tare haioasa vis-a-vis de cum a fost facut acest site... istorie care reliefeaza aproape perfect sindromul "doh" al functionarilor din marea majoritate a institutiilor guvernamentale romanesti. :rolleyes:

Legislatia o gasesti la meniul Codul Fiscal, la rubrica TVA. :wink:
 
La baza aparitiei taxei pe valoarea adaugata sta impozitul pe circulatia marfurilor. Trecerea la taxa pe valoarea adaugata a facut posibila evitarea impozitarii in cascada a circulatiei marfurilor. Prin impozitarea in cascada, caracteristica impozitului pe circulatia marfurilor, avea loc o impunere a unei materii impozabile care continea impozitul pe circulatia marfurilor datorat anterior, ajungandu-se astfel sa se calculeze impozitul aferent unui venit impozabil in cadrul caruia era cuprins impozitul datorat anterior.
Sursa :biggrin:
 
Impozitul pe circulaţia mărfurilor my a$$. Păi taxa Băsescu ce face? Rovinieta ce drac face? Taxa pe locurile de parcare cu ce mama ei se ocupă? TVA-ul pe soft cum Dumnezeu se justifică? Doar nu car mail-ul ăla pe şosea...
Şi să mai lase oamenii ăştia limba de lemn în care apar "impozit" şi "impozabil" de nu mai puţin de 9 ori în trei fraze. Gizăs!
 
Rovinieta sau alte astfel de taxe (taxele nu sunt bunuri sau servicii) nu sunt circulabile. Bunurile sau chiar şi serviciile pot fi circulabile (mai multe mâini). Tu în loc să plăteşti impozit pt. fiecare vânzare în parte plăteşti doar o singură dată, utilizatorul final.
 
Uf, eu tot nu înţeleg. Bun, plăteşte doar utilizatorul final, o singuiră dată. Dar CE mama dracului plăteşte? Nu plătesc 5 firme câte o bucăţică, plăteşte fraierul la final pentru toţi. Bun, OK. CE plăteşte? TVA-ul. Şi cum se justifică acest TVA, în afară de faptul că e un cumul de impozite care există aşa, ca să aibă omul ce plăti?
Cu cât săpăm mai adânc, cu atât ajungem la definiţii circulare.
Nici nu vreau să mai întreb cum de s-a ajuns la valoarea asta procentuală de 19%... ba vreau! Cum s-a ajuns la 19% şi cum de se ajunge la 22% sau cât or mai hotărî guvernanţii?
 
Deci, să revenim. :biggrin:
TVA este un impozit pe circulaţia mărfurilor. Acest impozit exista şi înainte de apariţia sub denumirea de TVA.

Probabil la valoarea de 19% s-a ajuns printr-o medie ponderată a valorilor cotelor de impozitare pe fiecare tip de produs în parte.
 
Cum văd eu logica TVA-ului: O firmă cumpără un produs cu 100 lei. Îl vinde apoi cu 200 lei. Pentru suta de lei pe care o câştigă (valoare adăugată la cea iniţială) el va plăti la stat un impozit.
 
Nu, în cazul TVA-ului plăteşti un fel de impozit pe tranzacţia în sine (pe circulaţia mărfii respective - schimbarea proprietarului prin actul de vânzare-cumpărare).
Poţi să faci afaceri bune, foarte profitabile pentru tine, fără să fii nevoit să plăteşti impozit pe profit la stat. :wink:
 
Ce este plansul? Cum este explicat dpdv strict al functionarii organismului, care este justificarea biologica a fenomenului? Glandele lacrimale au un rol important in viata de zi cu zi, dar ce impuls si cu ce scop (cu sau fara explicatie acoperita de legile evolutiei) le face sa "exagereze" in timpul plansului?
 
Probabil se creează o presiune mare asupra lor sau poate doar din cauza emoţiei se produce o mare cantitate hormonală care le provoacă.
 
Sunt glande nu rezervoare, cand cineva plange glandele lacrimale primesc comanda de a secreta mai multe lacrimi decat de obicei. Faptul interesant (pe care l-am citit mai de mult, dar nu mai stiu unde) e ca lacrimile produse de emotie au o compozitie foarte diferita de lacrimile normale.
Totusi, plansul in situatii emotive este un lucru interesant, pentru ca glandele lacrimale produc asemenea cantitati de lacrimi doar in situatii in care este atacat ochiul (fizic - iti intra ceva in ochi, termic - frigul, chimic - cand tai niste ceapa :smile: etc.).
Normal ca NU se stie inca sigur de ce apar lacrimile la emotii intense (hooray for modern science...), dar cu google puteti gasi cateva cauze probabile.
 
Ştiu că nu sunt rezervoare, dar glandele în general sunt capabile de emulsii abundente pe termen chiar scurt, şi cum la plâns nu-ţi ţâşneşte nimic din ochi... :rolleyes:
Cu siguranţă este vorba de „contact” greşit pe undeva căci altfel nu văd nici un motiv pentru care ochiul să aibă nevoie de umezeală profundă în acele momente (poate decât dacă nu cumva prin lacrimi se elimină şi alte substanţe adunate sau produse în momentele emoţionale).
 
Back
Top