Întrebări pe care ni le punem de mult

Asta in conditii reale, comerciale? Suna bine ...
Mai avem pana la schimbarea terminalelor, oricum sunt doar cateva disponibile si scumpe.
 
Mereu m-am intrebat, benzile de culoare de pe partea superioara a condesatorilor solizi argintii au ceva semnificatie sau e doar o treaba de estetica? Pana acum am vazut modele cu benzi de culoare fucsia, albastru deschis, gri/negre si violet.
 
Localizarea benzii identifică polarizarea, dar culoarea efectivă pentru silkscreen e treabă de branding și (poate) identificare a seriei. Cu aceeași culoare sunt scrise și datele. Din cauză că suprafața e limitată, trebuie multă experiență ca să identifici producătorul și specificațiile exacte pentru condensatorii ăștia. Capacitatea e simplu, de obicei 2 cifre + a treia care spune câte zerouri pui după primele 2 cifre, dar în rest voltajul e dat de un cod numeric sau alfabetic (în funcție de producător), producătorul poate să fie sau nu scris (unii cu experiență pot identifica producătorul după locația codurilor), iar seria (ca să știi restul specificațiilor) e scrisă 100% diferit de fiecare producător.
 
Ce sfaturi aveți pentru încălzirea electrică a locuinței în epoca Firea? Caloriferul electric pe ulei este cam zgomotos. Aveți experienta cu convectoare? Din câte știu acestea ar trebui sa fie silențioase și pot veni și cu termostat care sa îți permită sa faci niște setări de baza.
 
Când face ping pling (că se încălzește/dilată) și când face sfâr sfâr că fierbe local uleiul sau whatever is inside (am o bănuială că nu e o singură substanță și se încălzesc diferit).
 
AC? Ar trebui sa fie mai econom unu cu inverter, daca si asta intereseaza. Mai sunt convectoarele radiante.
 
Miahi a punctat corect. Sunt persoane care nu pot dormi într-o camera unde se afla un ceas de perete.

Aerul condiționat exista deja dar amplasarea și performantele nu îl fac eligibil.

Camera nu are pereti disponibili deci soluția trebuie sa fie stand alone.
 
Mai exista si panourile radiante in infrarosu. Nu exista nimic care sa miste inauntru.
Alta varianta buna este incalzirea electrica care se instaleaza in sau pe podea. Nici in cazul asta zgomot. Dar ca sa o bagi in podea cam trebuie sa scoti parchetul, etc.
 
Se da un program linux oarecare (xyz), distribuit ca surse impachetate .tar.gz, cu versiuni.
xyz-2.4-r1.tar.gz este mai vechi sau mai nou decat xyz-2.4.tar.gz ??

PS: Data modificarii fisierelor nu exista / nu e afisata.
 
Ca urmare a 2 saptamani de munca de convingere, am reusit intr-un final sa instalez pe router un firmware Asus-Merlin cu jffs2 si entware. Acum am acces la:
- Unbound
- Skynet
- Scribe
- Diversion
- DNSCrypt

Foloseste cineva astea? Ajuta? Probleme intalnite? Cum afecteaza viteza la navigare?
PS: Routerul are acum o functie de DNS over HTTPS, altceva decat Unbound. Opinii vs. DNSCrypt si Unbound?
 
Last edited:
Arnold apare mai tarziu. Momentan masacrez alte routere si routerul meu va prelua controlul acelor routere care la randul lor vor prelua controlul altor routere si eu voi fi controla tot acest skynet... Oh, wait, parca mai zisese cineva chestia asta. :dracu:
 
S-a schimbat ceva la Let's Encrypt luna trecuta?
\Pana acum, fisierul generat continea un singur certificat. Acum are 3. M-am trezit ca nu mai merge Filezilla, dar nici eroare nu da, pur si simplu nu merge. Hiawatha, in schimb, n-are nici o treaba.
 
Pana acum copiam cheia privata + certificatul (ala unic) intr-un singur fisier si dadeam fisierul ala si la Hiawatha, si la Filezilla. Mergea si era totul automat, cu un .bat din scheduled tasks. Acum, fiind 3, nu stiu cum sa le separ automat, ca deh, windows...
Am testat cu cheia privata + primul certificat si a mers. Cu ce pot deschide alea sa vad ce contine fiecare cerificat?
 
Nu știu dacă s-a schimbat ceva recent. În manualul Hiawatha, la opțiunea TLScertFile îți zice cum ar trebui să arate fișierul cu certificatele. Nu mai primești de la Let's Encrypt un fișier fullchain.pem? Âla ar trebui să conțină toate certificatele. Dar, din câte înțeleg, au și un tool (lefh) care face management la certificate, deci nu ar trebui să fie nevoie să îți bați tu capul cu scripturi.

Legat de cheia privată, de ce ai nevoie să o copiezi în fișierul pe care i-l dai lui Filezilla? De fapt, dacă folosești Let's Encrypt, nu văd de ce mai e nevoie să îi dai certificate lui Filezilla.

LE: openssl x509 -in file.pem -text -noout să vezi certificatul.
 
Probabil nu e doar certificatul în sine ci și ierarhia de trusted certs, cum la xf e certificatul domeniului > certificatul cPanel Certification Authority > certificatul Comodo RSA Certification Authority. Un software care se respectă știe să importe formatele standard de certificate și să le și înțeleagă.
 
Back
Top