Întrebări pe care ni le punem de mult

Fântânile pentru pisici au filtre. Care se colmatează de la păr de pisică (al meu se spală pe lăbuțe în fântână, apoi bea, nu mă întreba ce-i în capul lui :biggrin:). Deci schimb unul pe săptămână. Costă cam 10 lire 3 pack. Pe an devine puțin cam oribil, deși nu-i chiar la fel de scump ca fumatul.

Fără filtre se distruge pompa.

Edit: ok, 180 pe an nu-i așa oribil. Dar adăugând timpul necesar pentru curățare șamd... meh. Prefer un robinet cu senzor, merge și când nu-s acasă și se oprește imediat ce pisicul nu mai este pe chiuvetă.
 
Varianta cu un pic de bricolaj da' componente de-a gata:

Senzor PIR cu baterie, wireless, pe care-l pui deasupra chiuvetei îndreptat în jos încât să prindă mișcarea de pe blat/chiuvetă:

Comutator de priză cu temporizator, pentru alimentarea electrovalvei (modelul ăsta are setări doar pentru 7 secunde, 5 minute, sau de la 30 minute la 8 ore:

Basically poți lua orice sistem de senzor + comutator cu temporizator, ce găsești și ce-ți place, poate ceva mai bine programabil ca timp.

Mufă T pentru apa rece sub chiuvetă, racord flexibil, electrovalvă de mașină de spălat sau poate pentru acvaristică (230V), adaptoare și furtun de la raionul de grădinărit sau acvaristică, și cam aia e.

[le] Solenoid water valve 230V e 10-15 lire. Singura chestie la care să fii atent cu electrovalvele cu solenoid e să le ții activate electric cât mai puțin timp o dată. Se încălzesc cât timp trece curentul electric prin ele, posibil la un moment dat să se ardă din cauza asta. Personal aș căuta un comutator cu temporizator (gen automat de iluminat de scară de bloc) care să lase apa să curgă câte 1 minut o dată, sau 2 minute, sau cât îi durează mâței să bea/să se spele + încă un ciclu când se mișcă și pleacă da' declanșează senzorul. Și mai bine ar fi dacă ai pune un senzor tip barieră infraroșie, format dintr-un emițător-receptor într-o laterală și un reflector (ca un catadioptru argintiu) în laterala cealaltă, amplasate în așa fel încât urcarea pisicii pe blat să întrerupă bariera IR dintre senzor și reflector și să țină apa curgând doar atâta timp cât pisica stă acolo. Cât ce pleacă, apa se oprește.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Neo
Depinde de matza, unele invata sa dea cu laba ca sa curga, altele baga capul sub jet is nu reusesc sa ajunga la apa. Vezi daca poti sa-l inveti intai sa dea cu laba in robinet, apoi ii cumperi d'ala cu senzor.
 
Depinde de matza, unele invata sa dea cu laba ca sa curga, altele baga capul sub jet is nu reusesc sa ajunga la apa. Vezi daca poti sa-l inveti intai sa dea cu laba in robinet, apoi ii cumperi d'ala cu senzor.
Deja știe să dea cu lăbuța dar nu l-am lăsat așa ușor strâns pentru că nu știe și să-l închidă și nu vreau inundații :smile:
 
Nu la robinet efectiv ma refeream ci la teava pe unde curge apa, daca invata sa dea cu laba in aia atunci ar merita un robinet cu senzor. Daca e lenes atunci orice investitie e inutile fiindca o sa te astepte pe tine sa-l servesti.
 
Cel mai probabil o să-i iau un Aquapurr, pare exact ce vreau/am nevoie și investiția de timp este minimală.
 
Daca tot am fost responsabil cu zacusca zilele astea am reactivat ascultatul de muzica pe fundal.
Toate bune si frumoase dar am observat ca nu mi se mai aprinde led-ul de baterie de la EEPC cind e scos din priza. Iar Daphile zice ca e 100 non-stop.
battery.jpg

Practic totul e OK dar nu se aprinde led-ul ala decit atunci cind se descarca aproape complet si incepe si blinkuiasca pina se opreste cu totul EEPC-ul. M-a tinut aproape 4 ore numai pe baterie si ascultat muzica deci pare ca mai au ceva viata acumulatorii aia.
Daca alimentez se comporta normal. Ledul sta pe portocaliu pina se face verde. Cum am scos alimentarea cum dispare led-ul. Daphile zice 100 si in conditiile astea.

Am incercat sa scot acumulatorii peste noapte. Sa apas butonul de pornire un minut. Sa fac zacusca. :biggrin:
Nimic.

Are cineva fo' idee cum deblochez led-ul/procentajul ala?

Multam'.
 
Nu stiu cum e cu bateria, banuiesc ca un clear cache sau un reinstall ar trebui sa rezolve problema daaaaar,....

Incearca si Volumio, o sa-ti placa mai mult decat Daphile!
 
Last edited:
Nu cred ca e problema software ci hardware. Atita vreme cit e in priza beculetul se aprinde. Cum l-am scos din priza cum se stinge. Cred ca e blocat ceva prin bateria aia.

Is OK cu Daphile. :smile:
 
Băi, merge foarte ok, ~7-800 MBps în funcție de bandă, frecvență și condiții radio. Latență mică, pare ok. Eu personal nu mi-aș lua terminal 5g până la SA.
 
Back
Top