Întrebări pe care ni le punem de mult

Gut. Totuși părerea mea ar fi să lași matijii din Lidl și să iei ceva adevărat, de la Romstal. Îi întrebi pe ei ce recomandă / ce e cel mai bun.
 
Dacă ai robinet termostatat și funcționează, nu e nevoie să golești instalația când schimbi doar termostatul.
 
Daca ai robinet de retur (ar trebui sa ai )nu e problema, închizi returul, golești caloriferul de apa, (cam 2 găleți de "apa" fffffff murdara) și după aia pui ce robinet terrmostatat cu ulei de șarpe vrei tu. Administratia sa te pupe !
 
Cred că da; noi avem la serviciu de-astea și s-au potrivit termostate de vreo 3 firme diferite pe aceleași robinete (pentru că la mine în birou mergea doar full blown 1000 de grade sau -20 de grade, îl reglam din retur ca să fie ceva între; până la urmă s-a scos apa din toată clădirea și a fost schimbat - o să văd la iarnă cum merge). Iar când am pus acasă pe un calorifer, majoritatea vindeau separat robinetul șî termostatul, chiar am luat firme diferite că părea mai zdravăn un robinet dar nu-mi plăcea forma termostatului.
 
Daca ai robinet de retur (ar trebui sa ai )nu e problema, închizi returul, golești caloriferul de apa, (cam 2 găleți de "apa" fffffff murdara) și după aia pui ce robinet terrmostatat cu ulei de șarpe vrei tu. Administratia sa te pupe !

Scuze, ma gandeam la altceva, IGNORE, ca am spus o tampenie!

Daca vrei sa schimbi robinetul cu totul, trebuie golita instalatia, daca vrei sa schimbi doar capul termostatic, nu e problema, au dimensiuni in general standard. Robinetii sunt 3/8, 1/2 și 3/4, dar capetele sunt la fel! Am vazut niste minuni de la Honeywell sau Hertz care nu se potriveau si aveau niste filete ciudate M28 vs M30. M30 e cel mai des folosit si intalnit in magazine - e destul de greu sa-l nimeresti fix pe cel care nu se potriveste. :biggrin:
 
Mi se pare o prostie să pui termostatul lângă calorifer, doar fiindcă acolo e robinetul pe care îl acționează direct. Dar e simplu și ieftin așa.
 
În țările lumii a III- a, robinetul ESTE termostatul. Nu te gândi că e ceva senzor sau electronică. :biggrin: Termoreglarea se face prin dilatarea unei piese (bimetal? ceresină?) care apasă direct pe valva care controlează debitul. Nu gândi ca la fritzi (unde ai Rpi și ca să tragi apa la closet). :tongue:

 
Last edited:
Dada, știu cum funcționează, e de fapt evoluția de la capul de robinet ajustat manual pentru un debit intermediar. Dar ideea rămâne - a fost simplu să pună perna aia de dilatație cu gaz pe post de actuator mecanic fizic pe robinet, pe post de reglare automată în funcție de temperatură, doar că pentru confortul optim nu e cea mai bună amplasare în cameră a senzorului de temperatură. Dacă vrei ceva mai bun de atât, va trebui să iei un sistem split, un actuator cu motor montat pe robinet și un senzor de temperatură montat altumdeva în cameră, cu comunicație pe fir sau fără.
 
Fain. Curent electric să fie... Altfel faci focul din jaluzelele alea care se trag automat. :angel:
 
Last edited:
Am montat din ăsta, HomeMatic IP. Actuatorul de pe robinet merge cu 2 baterii AA timp de vreun an, iar termostatul fără fir cu 2 baterii AAA. Actuatorul poate funcționa și singur cu senzorul de temperatură încorporat.
 
Există robinete automate pentru chiuvetă? Ceva gen cu senzori pentru pisic să nu mă mai fută la creieri și să se ducă să bea singur apă de la canal?
 
Problema este poziționarea senzorului, pisicul nu știe să dea cu lăbuța pe-acolo ca uaminii. Sunt curios dacă or merge hacked cumva totuși ^^

O să iau unul să experimentez.
 
Astea care sunt waterproof sunt greu sau imposibil de desfacut. Si de facul la loc waterproof e greu.
Ca sa nu mai amintesc ce va spune compania de asigurari daca se intampla vreo minune.
 
Ceva gata făcut nu cred că găsești, deci ajungi la hack your own. Caz în care e mai simplu să pornești de la ceva suficient de apropiat și să vezi dacă poți pune în paralel vreun alt senzor îndreptat spre poziția pisoiului, decât să construiești totul de la zero, cu electrovalvă și electronică de comandă. Ai vreun magazin de bricolaj prin apropiere ca să vezi cu ochii tăi un robinet din ăsta cu senzor, și eventual să vezi cât e de încapsulat / modificabil?

Btw ăsta va fi atunci doar pentru apă rece, suplimentar de robinetul de apă caldă sau amestecată. Dacă vrei să nu mai pui o baterie la chiuvetă, varianta diy e posibil să meargă mai bine. Văzusem aseară o idee cu o electrovalvă (gen, alimentare la mașina de spălat) acționată de un senzor de mișcare cu temporizator, și care dădea doar un firicel de apă rece printr-un tub de plastic lipit peste bateria existentă. Mai hacky așa da' fit for purpose.
 
Nu stiu cat ramane pisica singura, dar mai simplu si mai sigur este metoda traditionala cu sticla intoarsa. In cazul in care curge nu e chiar grav cu citiva litri.
Si costurile sunt ... mult mai mici.
 
Neo Ia-i o fântână? Less hassle.
Am deja fântână și costurile filtrelor mă duce la sapă de cauciuc și este mult mai oribil.

ipman - nu este de pisic singur, că și dacă sunt acasă se suie pe chiuvetă și mă miaună, cu apă proaspătă în bol :biggrin:
 
Back
Top