Întrebări pe care ni le punem de mult

Care e diferenţa între CD-R-urile ordinare care costă (orientativ) 10000 - 15000 şi CD-R-urile audio care costă (tot orientativ) în jur de 50 - 60 - 70000?
 
Pentru CD-R-urile audio stiam ca platesti si "niste drepturi de autor"... adica o parte din banii pe care ii dai pe CD se duc si in alta parte... nu numai pentru a acoperi costurile de productie si comercializare ale CD-ului.
 
Atunci unde ramane ideea cum ca o copie de backup nu implica o ilegalitate? Dupa mine, implicit, nu trebuie sa platesti drepturi de autor.
Platesc o data, apoi e treaba mea ca-mi fac 199 de copii ca sa ma asigur ca nu voi pierde toata viata acel album, orice s-ar intampla cu originalul si eventuale copii.
 
La muzica ai voie sa faci 199 de copii daca le utilizezi doar tu sau in mediul familial. La soft, de obicei, nu.
 
Eu stiam ca ai voie sa faci la orice backup. Evident, backup inseamna sa folosesti doar una din copii odata, celelalte le tii in dulap.
 
Contractul pe care îl „semnezi” cu producătorul soft-ului (EULA-ul pe care nu-l citeşte nimeni) precizează clar dacă ai sau nu dreptul să-i faci copii.
 
Si daca nu am dreptul sa fac copii am macar posibilitatea achizitionarii CD-urilor cu softul respectiv de la ei, evident platind contravaloarea cdurilor+transportul ? Sau se stipuleaza si asta in EULA ?
 
Da, scuze. Era vorba de blank-uri. Un blank „normal” e în jur de 10-15000, iar cele audio (un exemplu complet aleator ar fi Memorex music CD-R audio compact disc 80 minutes for music only professional recordable) sunt pe la 60000 sau mai mult.
 
În primul rând CNA sancţionează numai în cazuri critice. Restul sunt „recomandări”.
În al doilea rând unde ai auzit că ar sancţiona dacă s-ar spune ceva despre Antonescu?
 
Si-au luat-o aia de la OTV. Mi se pare o aberatie. Una e sa vorbesti porcos ca aude ala mic, si alta e sa nu lasi dreptul la libera comunicare, mi se pare chiar revoltator pentru un stat democratic cum nu suntem!
 
Se pare că este vorba despre această sancţiune a CNA-ului. Acolo totul pare bine documentat şi legal.

Dacă te uiţi şi aici, de exemplu, vei observa că Ralu nu prea are la inimă televiziunea de cartier a' lui Dănuţ.
Concluzia mea, care am tras-o acum câţiva ani este că CNA, ca orice organ de „reglementare ale democraţiei” din România, sux.
 
Expresia vine de la o reclama la o anumita ciocolata. Un tip, vede cum se face nu stiu ce ciocolata, unde diverse animale actioneaza diverse aparate. Eh, marmota invelea ciocolata in staniol.
Respectivul, dupa ce vede aceasta grozavie povesteste si pe la altii, dar, normal, nimeni nu-l crede.

De acolo si expresia: "si marmota invelea ciocolata (in staniol)", adica eu nu cred ce imi povestesti/spui tu.
 
Totusi, care e diferenta intre blank-uri normale si blank-uri audio, in afara de pret?
Am ars câteva blank-uri, ce se vroiau a fi audio, cu date şi nu este nici o diferenţă. Probabil de marketing... şi să câştige mai mult.
 
Back
Top