Întrebări pe care ni le punem de mult

Cat de precis si de fiabil poate fi un voltmetru de genul asta? De ceva vreme ma tot gandesc sa pun unul pe moto (am ceva consumatori in plus fata de fabrica si alternatoarele compacte nu sunt tocmai puternice) si m-ar fi interesat o priza de bricheta rezistenta la apa (gen, dar de calitate mai buna) cu voltmetru integrat, dar chiar nu gasesc asa ceva.
 
Acum e greu să faci un voltmetru care să fie atât de prost încât să nu fie utilizabil, pentru că 99% din funcționalitate e dată de un chip. Pentru moto aș lua ceva gata încasetat, cum e ăsta.
 
Nu, aveam un FZ6 cu faza scurta pornita pe ambele faruri si culmea ca era pe instalatia proiectata de Yamaha, dar pe care au busit-o mecanicii cand au inlocuit cadrul de bord si in timp a inceput sa faca scurt la masa - nu complet ca sa sara siguranta si sa ma prind repede ce nu e in regula, ci doar cat sa aibe un consum din ce in ce mai mare si sa descarce bateria. Trebuie sa inlocuiesc cablul respectiv si o sa am din nou doua faruri pe scurta, necesitate recunoscuta si de dealer.

Culmea, chiar si mecanicii de la dealer au fost convinsi ca acel cablu e montat de fabrica atat dupa aspect cat si dupa potrivirea perfecta: matisat, mufat, mufe originale cuplate in instalatia originala.
 
Unde merg eu iarna (la Olanesti) in respectiva aripa a pensiunii, incalzirea se face cu invertoare Mitsubishi. Am testat personal pana pe la -14 grade si merge absolut OK.

Revin cu precizari: este a treia iarna in care m-am incalzit cu invertoarele alea. Treaba sta cam asa: daca in primii doi ani totul a fost absolut OK, iata ca deja e nevoie de refill cu freon, aparatele facand cu greu fata la -7 grade (am avut 23 de grade in camera). :frown: Desigur vina este a celor care le-au instalat (montat), nu a aparatelor in sine.
 
Eu am un termometru care-mi zice si umiditatea asa ca pot vedea cat de mult conteaza acest aspect la feeling. In ultimele zile a fost umiditate foarte scazuta (d-aia v-ati trezit cu mucoasele inflamate si ati crezut ca ati racit :biggrin: ) si dimineata am avut cam 25-26 de grade in camera fara sa ma deranjeze. Cand e umiditate mare si 20 de grade mi se pare mult...
 
Graficul de temperatură și umiditate din ultimele 2 luni de la mine din casă.

temp_humid_2m.png

Și din ultimul an, dacă tot suntem aici.

temp_humid_1y.png

Raw data, mai au nevoie de niște prelucrări pentru valori mai exacte.
 
@Miahi: cred ca lipseste scala pt. umiditate, la 25% ti se lipesc amigdalele (cred...). :biggrin:

@Cosmin_C: ai grija ca boxele sunt optimizate numai pt. 25 grade Celsius si 50% umiditate, adica o viteza a sunetului in aer de 347 m/s. Altfel nu functioneaza in parametri. :goofy:
 
Un amic a gasit un iPhone 5 intr-un parc de distractii prin tari straine. Din ce mi-a spus, se pare ca telefonul are parola pe screenlock. Intrebarea este: are rost sa se chinuie cu el sau nu? Din cate stiu, iPhone-urile pot fi bagate intr-un fel de blacklist & stuff...
 
Back
Top