Întrebări pe care ni le punem de mult

Sunt în căutarea unui sistem de încălzire pe care să-l folosesc la "conacul" de la ţară. Musai pe electricitate, fiindcă nu sunt gaze în zonă, iar alte soluţii de încălzire necesită investiţii iniţiale destul de mari, pe care nu sunt dispus să le fac acum. Centrală electrică, reşou, aerotermă, convector, radiator halogen, "plasmă" termică (panou cu infraroşii) sau radiator cu ulei?

De eficienţa ultimului m-am convins când am fost nevoit să-l folosesc, din cauză că mi s-a buşit placa centralei de apartament. Centrala electrică ar ieşi din discuţie, tot datorită costului iniţial. "Plasmele", am înţeles că încălzesc direct obiectele, indirect aerul din încăperi, ca Soarele şi n-aş vrea să fiu eu cald, iar aerul rece, dar pe medie să fie OK...

Aş deschide un topic nou... pare interesant subiectul şi n-aş vrea să deturnez topicul acesta, ce ziceţi?
 
...Musai pe electricitate...

Un subiect interesant.

In primul rand trebuie sa precizezi zona exacta unde e situat conacul. Una e sa ai casa la Intorsura Buzaului si alta la Vama Veche.

In al doilea rand: toate metodele mentionate de tine mai sus au fix acelasi randament: 1kW sug din priza, 1kW disipa sub forma de caldura. Daca vrei randament financiar mai bun (sa nu te usuce la buzunar) trebuie sa mergi pe principiul pompelor termice. Singura solutie financiar fezabila este un aer conditionat BUN, tip inverter. Unde merg eu iarna (la Olanesti) in respectiva aripa a pensiunii, incalzirea se face cu invertoare Mitsubishi. Am testat personal pana pe la -14 grade si merge absolut OK, insa si zidurile sunt izolate corespunzator, termopane, etc...

Spor!

LE: partea proasta e ca un astfel de AC/invertor poate sa coste mai mult decat o centrala termica electrica. :tongue: Dar si vara ai racoare.
 
Casa e la 30 km de Brăila. Iarna, Crivăţ-chestii... geruri de crapă pietrele, uneori. E drept că nu stau permanent acolo, doar în week-end-uri, deocamdată, la pensie programez exilul din mediul urban anost. Ştiu că cele mai bune sunt pompele de căldură. Mă gândeam şi eu la un AC, dar din ce ştiu, până pe la vreo +5 grade ar fi OK. Dup-aia...
 
Uite AICI un exemplu (Functionare intre -15..+46 grade celsius). Precum spuneam, pretul este... :goofy:

LE: Dar am si o veste buna: in cazul topirii calotei arctice, Braila este in zona 0 inundabila, deci oricum nu conteaza cu ce te mai incalzesti. :biggrin:
 
Deviem putin subiectu' :biggrin:: in primavara vreau sa montez centrala in apartament (urmeaza in cateva saptamani sa trecem pe consum/contor? de gaz individual) si sunt curios daca ati trecut prin debransari si "centralizari" (niste sfaturi, costuri, etc.). :smile:
Si'nca o intrebare, ca tot am zis de gaze - astia de au tras tevile pentru gaze prin casa insista ca trebuie sa dau niste gauri in partea de jos a peretului de la balcon (ceva legat de aerisire) - motiv "ca cica asa cere astia de la distrigaz". Aveti idee daca se abereaza sau se abereaza?

Stiu ca s-a mai discutat prin alte topic-uri despre centrale, dar mi-aduc aminte ca erau destul de fragmentate discutiile.
 
E obligatoriu sa ai gaura de aerisire direct afara. De ce? Nu stiu, sari in aer sau mori intoxicat si cu aia, da asa spune legea. Din cate stiu gaura aia de aerisire se face sus, nu jos, langa aparatele pe gaz (aragaz, de exemplu).
 
Neo said:
Deci mi se confirmă și treaba cu prostul nu-i prost destul.
Multumesc, inca o data faci dovada ca atunci cand ai aplicat in insula, ai semnat si o foaie in care te pune sa ii bestelesti pe cei care nu sunt in regat. Legat de spelling, da, am gresit cu aburul vs stima.
Referitor la Ison, pot sa zic ca din ce am mai vizionat pe utube, reprezinta doar inceputul unei apocalipse ce va sa fie, din 2016. Deci momentan o sa ramanem in viata. /boomer
 
Adi, uite cel mai recent video. Fata enumera niste coincidente. Daca am inteles gresit, se poate -am vazut videoclipul inainte de culcare si asta e ideea ce mi-a ramas intiparita in minte.
Legat de Alba ca Zapada - te rog citeste povestea cu aceeasi minte analitica pe care o aplici pe mine si vezi la ce concluzii ajungi, cand ai moarte, minciuna, supranatural, etc.
Nu stiu cat de mult te mai uiti la desene animate (parca ai copiii mai mari de 5ani), insa pe toate canalele vezi: undead / zombi, vrajitoare, monstri - si filme cu adolescenti cu: vampiri, vraji, sirene, etc. Eu unul pot doar sa intrepretez ca copiii zilei de azi sunt pregatiti la nivel inconstient sa nu se sperie daca "maine" se pogoara din ceruri un cap vorbitor (o nava) care sa se prezinte drept purtatorul de cuvant al nu stiu carei civilizatii /rase, pe care noi oamenii am asocia-o cu mortii /nemortii /vrajile. Tu esti mai in varsta ca mine si totusi as zice ca amandoi avem o oarecare idee despre vampiri, spre exemplu; adica ai sti ce este / nu este -mai mult decat parintii /bunicii nostri. Sper ca vezi linia ideologica pe care incerc sa o creez: fiecare generatie stie mai mult despre supranatural decat precedenta.
Daca tu tragi alte concluzii si nu ti-e rusine sa le faci publice, te rog sa ma contrazici. Dar fara superioritatea data de invective, a la Neo.
Mai la topic -poate a fost postat deja: daca pun un SSD in PS3 o sa am timpi de incarcare mai mici decat in prezent ? Si as vrea sa stiu cum sa procedez cu clonarea /instalarea pe ssd. Din ce am gandit, ar tb sa scot hdd din consola, sa ii fac o imagine pe desktop, apoi imaginea sa o pun pe ssd. Ca altfel daca pornesc consola cu un ssd nou in ea cred ca nu o sa vad nimic pe ecran.
 
Corect spus, coincidențe. Una e coincidența, alta e cauzalitatea. Cei care nu înțeleg diferența sunt ușor de dus de nas. Cei care nu înțeleg diferența dintre fantezie și realitate trebuie să meargă la un consult de specialitate.

Testele făcute cu PS4 spun că nu e chiar așa mare diferența, și toată lumea recomandă hibridele SSD+HDD. Nu mi-e clar dacă testele au fost făcute cu multe jocuri instalate sau au instalat unul, dezinstalat, instalat altul (adică flash-ul din hibrid a fost folosit întotdeauna de jocul testat sau nu). Pe PS3 nu m-aș chinui, mai repede aș păstra banii pentru PS4, prin februarie apare și pe la noi.
 
De ceva vreme încoace piticul din mine urlă ca vrea o tabletă (un Nexus 7 cu 3G, versiunea 2012), însă partea conștientă a creierului îi tot dă șuturi în fund că nu are ce face cu ea - avînd un telefon cu Android + netbook pe care îl car zilnic după mine. Mă trezesc cotrobăind pe Okazii în timpul zilei, după care închid enervat tab-ul. Chestiile foarte urgente legate de scârbiciu (SSH, mail, TeamViewer, etc.) le rezolv cu telefonul așa că iarăși n-am motiv să cumpăr tabletă.

Voi cei care aveți tablete la ce le folosiți? Sau le aveți aruncate prin vre-un dulap unde adună praf?
 
Eu o folosesc atunci cand ma joc ceva pe PC ca sa deschid notificarile de pe FB si mailul de serviciu. Nu suport mailul pe telefon (prea mic, prea incomod, aproape imposibil de raspuns decent cu tastatura aia mica) si daca tot e acolo o folosesc, dar nu as da mai mult de 100 lei pe alta daca as ramane fara asta. 100 de lei e pretul comoditatii, nu utilitatea ei.

Si o mai folosesc pentru planuri de zbor si alte chestii de genul asta, dar daca nu zbori nu se aplica. Iarasi pentru ca e acolo si e mai comoda decat telefonul, 3G-ul nu conteaza in acel moment (in avion nu ai intotdeauna semnal si atunci toate aplicatiile folosesc harti offline in zbor) si 10" e mai bun decat 7" pentru ca hartile de aviatie cele mai raspandite sunt 1:500000 si pe 7" nu incape suficienta harta. Minusul la 10" e ca ocupa mult spatiu in cockpit, dar nu poti sa le ai pe toate.
 
Eu personal o folosesc la stat pe reddit (in pat, pe tron, etc.), la citit carti ocazional si foarte rar la cate vreun joc. That's about it. Am exact Nexusul 2012 3G pe care il vrea ala micu' si sunt foarte multumit de el, worth every penny.
 
Voi cei care aveți tablete la ce le folosiți? Sau le aveți aruncate prin vre-un dulap unde adună praf?

Eu i-am cumpărat un Vonino Speedstar S fiică-mii (am deschis şi un topic atunci). Merge surprinzător de bine. Ca performanţă e imediat sub Nexusul 7 din 2012. Dar la sub jumătate de preţ, atunci. N-are 3G, dar merge cu stick RDS. Între timp, ea s-a plictisit de ea şi mi-a revenit mie. E numai bună de folosit în modurile indicate de ceilalţi: pe budă (ştiri, curiozităţi, iutub etc.), înainte de culcare, în pat sau în orice ocazie în care mi-e lene să instalez laptopul sau să pornesc desktopul. P-ăla micu', un eeePC 901, nu l-am mai pornit de multă vreme. Nevastă-mea îi mai gâdilă când şi când orgoliul rănit. Adesea folosesc şi telefonul, dar 4,3 inchi sunt cam puţin pentru ochii mei împânziţi de vreme.
Piticii mei ar vrea acum o drăcovenie de miniPC, pentru a-l face pe vechiul LG mai smart decât e. Un Tronsmart MK908II. Îmi tot spun că-mi ajung gadgeturile pe care le am, dar tentaţia e mare.
În orice caz, dacă banii nu te dau afară, personal consider o tabletă mai mult moft, decât necesitate.
 
Last edited by a moderator:
Back
Top