Întrebări pe care ni le punem de mult

@Cristian - LOL, amice, ești pe crack grav. Renunță la droguri și alcool, nu fac bine. Pot recomanda ceva clinici de dezintoxicare. Serios. Dacă nu, taie-ți cablul de net, dacă tot ce citești sunt teorii conspiraționiste (proaste), mai bine citești o carte (bună).

Îmi place că Ursa postează chiar serios :biggrin:

LE: Ursa, faci un topic despre astrofotografie? Mă interesa un telescop și mă uit ca curca-n lemne, eq mount yes/no, ce monturi, ce aparate, etc, etc. Ar fi mișto :smile:
 
Facem, de ce să nu facem. Te pot ajuta să alegi un telescop în funcţie de bugetul pe care l-ai aloca şi în funcţie de destinaţie: vizual sau astrofoto. Astrofotografia presupune un efort mult mai consistent decât partea vizuală.
Astrofotografie încă învăţ şi eu. Şi aici avem astrofoto planetară şi de nebuloase, galaxii etc. aşa numita deep sky astrophotography. Cea planetară e mai abordabilă, fiindcă avem de-a face cu obiecte relativ luminoase, pe când cealaltă e mai dificilă şi presupune expuneri multiple şi lungi ale obiectului vizat, başca multe alte expuneri fără obiectul vizat, aşa-zisele dark-uri, bias-uri etc. Paradoxal, astrofotografia planetară nu se face cu camere foto, ci cu unele ce filmează. Bunăoară eu, folosesc un webcam modificat, un MS Lifecam Studio. Ăsta e luat cu webcamul.
Sunt multe de spus şi poate voi deschide şi un topic, deşi aş prefera discuţii şi aici. E umila mea încercare de a face un forum fără interese pecuniare şi vă aştept, pe cei interesaţi, acolo.

Postez serios, fiindcă băiatul pare recuperabil. :hihi:
 
And i'm just sittin' here listening music @ 1.38 AM on my big fukin' speakers. :biggrin:

Am citit pe sarite, ala sare cu argumente mult prea cretine pentru a merita discutate, sau macar citite in intregime. Mai bine intreaba raspicat ce vrei sa stii. :goofy:
 
Bai sincer nu vroiam decit o parere avizata avind in vedere ca esti maniac cu sunetu'. Si plus de asta ma plictiseam la munca. :smile:
Exista sau nu burn in la casti/boxe/dracu' lacu'?
Stiu ca peste tot pe unde m-am mai impiedicat de subiecte sonore e unanim acceptat ca draciile astea din care ies sunete au nevoie de o perioada de rodaj ca sa zic asa si de asta mi-a atras atentia articolu' lu' nenea care le da cu flit la toti. :biggrin:

Chestia e ca sunetul e o chestie extrem de subiectiva si nu cred ca se poate incorseta doar in masuratori stiintifice pe nu's ce aparate.
 
Cică este un nene pe linia de producție la Porsche (sau Lamborghini? mă rog, un avion d-ăsta) care ascultă cum sună motorul cu toată evacuarea pusă. Și dacă i se pare lui că nu sună chiar așa cum ar trebui, ia un baros și-i f&te două unde numa' el știe, ca să sune bine. Nu reușește nimeni să măsoare ce înseamnă acel „sună bine” și nici care e diferența spectrală între „before” și „after” f&tut barosu', dar cică clienții fac diferența. Meh. Doar nu m-oi înscrie pe listă să-mi cumpăr unul doar ca să testez.
 
Exista sau nu burn in la casti/boxe/dracu' lacu'?
...
Chestia e ca sunetul e o chestie extrem de subiectiva si nu cred ca se poate incorseta doar in masuratori stiintifice pe nu's ce aparate.
Exista, ca doar se face. Are vreun efect? Pai tocmai ti-ai raspuns: intrucat e extrem de subiectiva si nemasurabila oricine poate sa pretinda orice. E ca o religie, daca vrei sa crezi in spaghetti monster poti sa o faci si nu ai cum sa convingi un credincios ca spaghetti monster e doar un banc. Orice ar spune Cosmin e nedemonstrabil si de necombatut pentru ca e parerea lui nemasurabila stiintific si s-ar putea sa nu se aplice in cazul tau. Poate barosul de la Porsche sau Lamborghini strica sunetul in urechile unora asa cum il face mai bun in urechile testerului.

PS. Cred ca se poate face rodaj si la cabluri. Am citit despre metodele de tratament termic la metalele procesate mecanic (firele de cupru se obtin prin tragere succesiva, nu se toarna) si are efecte asupra rezistentei mecanice (ex. blindajul la tanc prin anii 50, post WW2) si poate aliniaza si electronii mai bine cu feng shui si astrele lunii. Sunetul va veni cu mai putine hopuri capatate prin zonele de inflexiune sau cine stie ce stres mecanic.
 
La boxe am auzit, dar la căşti, ba.
Te contrazic. Las explicatiile stiintifice (bobina, rodaj ?!) pe seama lui Savu, daca apare pe aici. Daca nu, un link luat de pe net.
Revenind la caprele mele, Neo - dupa consultatie, ma tii de mana sa mergem la cluburile alea de swingeri pe care le frecventezi ? Cause i need to burn some steem after.
Cosciugul Papei Ioan 2nd se afla sub supraveghere video continua, imaginile fiind postate si pe net. Zilnic, la 7 dimineata, vin cardinali si se roaga la mormantul lui. O intrebare ar fi de ce la el ? E cutuma ? Ceilalti papi nu erau asa importanti ca sa fie vizitati ? Zvonistica spune ca are legatura cu Revelation 17:8-11, cu cei 8 regi care au fost 9 dar de fapt doar 7 - un gibrish d-asta, care se traduce ca un demon o sa ia fiinta din trupul mort al Papei. Daca Biserica Catolica ar fi vrut sa nu existe asemenea speculatii si interpretari, ma gandesc (da, Adi, sunt cel putin 2 neuroni prezenti in cavitatea craniana, thank you very much) ca nu ar fi facut toti acesti pasi: supraveghere video, transmiterea imaginilor pe net. Ori nu ar fi facut deloc, or ar fi fost totul super-secret, ca doar Biserica se pricepe sa ascunda lucruri de cand a fost infiintata; de fapt asta a fost scopul ei, ascunderea adevarului - care este, sa-l citez pe d-nul persoana fizica.
 
Mai, dar cu citate din Alba ca Zapada nu poti sa vii si tu? Ai acolo mister, sex, suspans etc. si vii cu niste citate dintr-o religie obscura (sub 20% din populatie), sinistra si retarda (vezi inchizitia si toata tampeni aferenta) si faci din asta teoria chibritului? Spune mai bine unde e vrajitoarea din Oz, ca tot avem program pentru copii mici.

Cat despre rodaj, citat din propriul link:
Is burn in actually real?

The idea of burn in has always been controversial. Some people say that there is evidence that proves it while others say that there is evidence to disprove it. Some consider the phenomenon to be purely psychological conditioning while others insist upon physical changes to the drivers, and some agree upon a combination of the two. You are free to be a believer, and you are free to be a skeptic. Whether or not you believe in it and the position you take on the subject is a choice that you should make for yourself.

Adica - nu exista nici o proba pro sau contra, crezi ce vrei si cat te tine neuronul. Spaghetti monster. Alba ca Zapada, Mos Craciun, Pacala. Tu decizi.
 
chrisTian, chiar așa de proști crezi tu demonii, să intre-n trupul unui mort? :hihi:
Eu, dac-aș fi demon, aș intra-ntr-un robot, după ce-aș bântui un japonez și i-aș ordona cum să-l facă. Ar ieși ceva ca lord Grievous din Star Wars sau măcar ca Vader... dac-o dăm în elucubrații.
Și-apoi tu nici nu știi, dar demonii deja sunt printre noi: Băsescu, Becali, Minune, Salam, Mizel, Cămătarii, fiecare din ăștia cu tot neamul lui, amin! Că tot suntem de sărbătoare, azi.
 
Revenind la caprele mele, Neo - dupa consultatie, ma tii de mana sa mergem la cluburile alea de swingeri pe care le frecventezi ? Cause i need to burn some steem after.

Deci mi se confirmă și treaba cu prostul nu-i prost destul. Explică-mi care-i treaba cu cluburile de swingeri pentru că habar n-am ce înseamnă. Și e "steam", nu "steem". Unless you need to burn your self esteem to resolve the world's power problems.
 
Ce e cu Black Friday asta pe 22 Nov? Nu era prima vineri imediat dupa Thanksgiving? Sau e o noua metoda sa goleasca buzunarele la prostime cat mai repede cu putinta?
 
Eu mă bucur, fiindcă poate așa mai dispare "magia" tembelismelor ăstora de import, gen ziua sfântului Valentin sau vinerea neagră. Asta dincolo de cretinismul practicanților noului sport de sorginte capitalistă, cumpăratul de drag și-alean. Și mă mai bucur că la astfel de okazii mai reduc și ei adaosul comercial, în multe din cazuri, dacă nu majoritatea, nesimțit de mare.
 
Adaosul ramane tot ala, ca nu se ieftineste nimic. Preluarea a fost facuta "romaneste", exact cum zice in articolul lui burebista...adica aia golesc stocurile existente, astia isi fac stocuri ca sa aiba de unde sa vanda.
Mai mult, chiar m-am uitat pe un ssd postat tot pe xf si l-am prins si la "promotie" cu acelasi pret. Deci fleosc. :smile:
 
Eu mă gândeam la Carrefour, că ăștia chiar fac reduceri pe bune când fac. La ceilalți am remarcat și eu comportamentul amintit de tine.
 
Back
Top