Întrebări pe care ni le punem de mult

Iarasi au inceput astia cu sfarsitul lumii?

Asta imi aduce aminte de clipul asta:

 
Last edited by a moderator:
E din ce în ce mai străvezie acea teorie a conspiraţiei, încât, curând, nu văd rostul de a se mai numi aşa.
 
Diferenta dintre a vedea si a nu vedea tine doar de privitor - daca alege sau nu sa creada ce ii spune celalalt. Referitor la Rosia Montana, nu am fost in subterane ca sa vad ca este o gaura in pamant astupata cu beton sau nu; dar pana ajung acolo, aleg sa cred ce scrie in articolul ala. Nu de alta, dar nu mi se pare o super-conspiratie sa pui un lac de cianuri peste o pestera ca sa blochezi accesul acolo. Adica in ziua de azi lumea cu bani plateste pt a da jos un avion ca sa moara un om -nevasta unui sheickh (a fost o stire acum ceva vreme in Vest, caz investigat de Europol), nu vad de ce nu ar lucra la o scara mai larga.
Sa inteleg ca o sa existe un thread cu speculatii / misticisme?
Am vizualizat I pet goat 2 - film de animatie realizat in 2012. Foarte explicit referitor la un posibil viitor. Abunda netul de interpretari ale sale.
Legat de Ison, mie unul ca simpla fiinta, mi se pare super-fascinant ca Nasa si ce alte agentii se ocupa cu supravegherea spatiului nu sunt in stare sa ne dea poze cu cometa, desi se afla in drum spre Soare, insa au detectat nu stiu ce cometa (la marginea sistemului solar sau unde o fi, ca n-am inteles localizarea exacta) care are 6cozi si vine spre Soare / Pamant. Nu-i asa ca e logic ? Poti sa vezi departe in spatiu, dar nu poti sa vezi aproape de nasul tau. Nu am cunostinte de astrofizica / comete & stuff, insa daca pe langa Marte cometa era rosie -praf de fier-, apoi a fost verde si acum albastra (sau invers ordinea, ca nimic nu e clar pe netul asta), inseamna ca nucleul ei este format din metale grele. Si deci pot presupune fara mare teama de a gresi ca odata ce se apropie si mai mult de Soare, alte metale se vor sublima. Si pe la 01-ian-2014 cand Pamantul o sa treaca prin coada ei, o sa intram cu nasul in niste gaze cam toxice pt fiintele care tb sa respire aer, noi printre ele.
 
Diferenta dintre a vedea si a nu vedea tine doar de privitor - daca alege sau nu sa creada ce ii spune celalalt.
E una din cele mai dubioase afirmatii pe ziua de azi. Daca vezi sau nu ca privitor nu conteaza ce spune altul/celalalt, vezi cu ochii proprii si esti deja convins ca exista ceva acolo. Sa crezi ce spune altul este cazul atunci cand nu poti sa verifici singur. Deci, ce ai vrut sa spui?
 
Legat de Ison, mie unul ca simpla fiinta, mi se pare super-fascinant ca Nasa si ce alte agentii se ocupa cu supravegherea spatiului nu sunt in stare sa ne dea poze cu cometa, desi se afla in drum spre Soare

Chil out dude. Aici gasesti tot ce vrei sa stii despre ISON. Abia spre sfarsitul lui Decembrie - inceputul lui Ianuarie va fi vizibila cu ochiul liber, asta daca supravietuieste temperaturilor ridicate in apropiere de Soare.

Nu am cunostinte de astrofizica / comete & stuff, insa daca pe langa Marte cometa era rosie -praf de fier-, apoi a fost verde si acum albastra (sau invers ordinea, ca nimic nu e clar pe netul asta), inseamna ca nucleul ei este format din metale grele. Si deci pot presupune fara mare teama de a gresi ca odata ce se apropie si mai mult de Soare, alte metale se vor sublima.

:what:

Ăăăăă NU!
WTF dude, metale grele, sublimare?
 
Sa crezi ce spune altul este cazul atunci cand nu poti sa verifici singur. Deci, ce ai vrut sa spui?
Exact ce ai zis si tu - cand nu pot verifica singur, eu unul aleg sa cred ce povesteste / relateaza altcineva, in loc sa nu cred de la bun inceput ceva. Daca voi alegeti sa nu credeti, e libera voastra constiinta la mijloc - nimeni nu poate interveni.
IceCub - nu merge sublimarea la metale grele sau ce mesaj subliminal (pupici ursoaico) transmiti ? Vezi nu uita Soarele din ecuatie.
 
Păi să-i zic unui prieten din Nigeria de tine, are o propunere de afacere, poveste faină, ceva cu o moștenire.
 
chrisTian,
Tu crezi că Nasa asta chiar poate orice? Acum cometa e pe la periheliu, iar strălucirea Soarelui cam împiedică fotografierea. Nici nu ştim ce va fi după ce trece de periheliu: va deveni sau nu atât de spectaculoasă, încât să fie cometa secolului? Dacă va fi aşa, să verifici şi la mine pe blog.
Nu mai crede chiar tot ce se spune: Nibiru, ET phone home etc. Citeşte, mai degrabă, părerile astronomilor, nu ale tuturor exaltaţilor.

Daca voi alegeti sa nu credeti, e libera voastra constiinta la mijloc.
Într-adevăr, ufologia (eu încadrez aici toate teoriile astea deşucheate) a ajuns aproape o religie... ai definit-o cum nu se poate mai bine
 
IceCub - nu merge sublimarea la metale grele sau ce mesaj subliminal (pupici ursoaico) transmiti ? Vezi nu uita Soarele din ecuatie.

Daca e sa ajunga Pamantul atat de aproape de Soare atunci sublimarea metalelor grele va fi ultima ta grija (nu ca ar contine cometele prea multe metale grele). Compozitia lor este gheata + "cosmic schmutz"
 
Last edited:
Să zicem că metalele alea grele (care nu prea e, ca să zic așa) se sublimează exact lângă Terra. Cam cât de mare ar trebui să fie stocul ca să otrăvească ditamai atmosfera?

Întrebare de pus pe Xkcd what if.
 
Mi se confirmă credința că unii n-ar trebui să aibă acces la internet.

Also, +1 Nigeria.
 
Exact ce ai zis si tu - cand nu pot verifica singur, eu unul aleg sa cred ce povesteste / relateaza altcineva, in loc sa nu cred de la bun inceput ceva.
Eu incerc sa imi folosesc creierul (chestia aia mica dintre urechi) ca sa imi dau seama daca e credibil sau nu; unele chestii sunt evident false, altele evident adevarate, iar despre cele pe care nu le pot valida nu voi avea nici o opinie. Poate ca exista pesteri in Rosia Montana, poate ca nu, dar teoria cu lacul care ascunde pestera mi se pare atat de trasa de par incat nu m-as face de ras sustinand-o.
 
Neo - ai un sistem de credinte bine pus la punct, elevat de altfel. Nu de alta, dar eu am ramas in tara natala, in timp ce tu te protejezi de dusmani extraterestri in insula. Sustin si eu accesul la internet pe baza de cartela - daca faci dovada ca meriti, atunci ai una. Presupun ca tu o sa fii in comitetul care ia spaga pt cartele ?
Adi - ne intalnim la RM, sa devenim speologi ?
Ursa, chiar nu ma intereseaza partea spectaculoasa a cometei, ci cea periculoasa. Daca nu e un pericol pt omenire, atunci foarte bine, sa ne dea poze cu coada ei in timp ce se intoarce in norul magelanic. Altfel, as prefera un heads-up de genul: ne pare rau, mai aveti 2luni de trait. Nu ati fost selectionat in echipa underground de supravietuitori ai apocalipsei.
Miahi, decat ala din puscarie care te da mort in strada si-ti suna parintii sa dea o spaga mica, mai bine in Nigeria.
Atacuri la persoana la greu vad. Atata liberalism pe net ... unde sunt regulile, legile ? Ah da, in ochiul privitorului.
 
Ce-are norul magelanic cu cometa? Faci confuzii grave între galaxiile satelit ale Căii Lactee (situate la 160000, respectiv 200000 de ani lumină), cu norul lui Oort, presupus a fi locul de unde mai scapă câte o cometă spre Sistemul Solar interior, situat la cca. 50000 UA (1 UA = distanţa Pământ-Soare, cca. 8 minute lumină). De aici (i.e. incultură) până la speriatul de nişte tâmpenii nu mai e decât un pas, pe care tu se pare că l-ai făcut deja.
Astfel de corpuri cereşti dar şi altele (planetoizi, asteroizi, meteoriţi) sunt periculoase, chiar catastrofice (cu cât mărimea creşte) numai dacă lovesc Pământul. Coada unei comete este alcătuită din gaze atât de rarefiate, încât nu prezintă absolut niciun pericol. Aceste comete mai lasă în urmă şi particule de praf fin. În urma trecerii şi intersectării diverselor cozi ale multor comete, Pământul trece periodic prin urmele acestora rămase în spaţiu, acele evenimente fiind marcate prin nume de curenţi meteorici, date după constelaţiile din care pare a "izvorî" radiantul respectiv. Probabil că dacă coada cometei va intersecta orbita Pământului, vom avea o ploaie de stele* drăguţă... dar atât.


Deşi nu-s adeptul învăţării din Wikipedia, te poţi informa de aici:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Centura_Kuiper
http://ro.wikipedia.org/wiki/Norul_lui_Oort
http://ro.wikipedia.org/wiki/Micul_Nor_al_lui_Magellan
http://ro.wikipedia.org/wiki/Marele_Nor_al_lui_Magellan
http://astrobarlad.wordpress.com/calendarul-curentilor-meteorici-in-anul-2013/
http://www.diaspora-stiintifica.ro/...ele ca supermeteoroizi Aplicatie in cazul.pdf
http://astrobarlad.wordpress.com/calendarul-curentilor-meteorici-in-anul-2013/

* impropriu denumită ploaie de stele, în fapt mici meteori (nu meteoriţi; meteoriţi sunt cei care ajung pe Pământ, supravieţuind arderii generate de frecarea cu atmosfera).
 
Back
Top