Întrebări pe care ni le punem de mult

Vreau ca Excel 2007 sa imi deschida fiecare workbook intr-o fereastra noua. Sap pe Gogu', cica trebuie sa bifez prin setari un checkbox ("Ignore other applications that use Dynamic Data Exchange"). Bifez asta, pare sa mearga, fiecare fisier se deschide intr-o noua fereastra pe care o pot pozitiona cum vreau. Me is happy and...
xQ5TV8z.jpg


Inchid toate ferestrele de Excel, dau sa deschid alt fisier si ... "Error: There was a problem sending the command to the program".

Brainfuck.
 
Pai solutia este sa re-asociezi .xls cu Excel, dar fara DDE, adica prin metoda traditionala: regedit - HKCR/.xls - "Excel File" - new key "Excel file"/"shell"/"open"/"command"/"...\\Excel.exe".
Eu am un director plin de .reg-uri numai cu asocieri si le import pe toate dupa fiecare reinstalare, ca daca las totul "by default" imi ies peri albi.
 
Solutia ar fi sa am un checkbox pe undeva care sa faca asta, nu sa ma apuc eu sa bibilesc prin Registry, ca doar e Winblows, nu Linux. Si au fost dati bani pe programul respectiv (bine, nu eu, plantatia unde culeg bumbac).
 
Noul Kindle Paperwhite. Aveţi idee de unde? QuickMobile şi furnizorul local au ridicat din umeri.
 
Păi presupun că de pe Amazon. Abia s-a lansat, preorders în EU au început să se livreze zilele astea.
 
Toată distribuția vine de la Amazon. Ai garanție internațională - le spui ce problemă ai și-ți trimit altul. Soră-mea în Germania a primit instrucțiuni să-l ducă pe cel defect (cumpărat de pe amazon.com și livrat în România, mind you) la cel mai apropiat centru de reciclare, că n-are nici un rost să mai cheltuie ca să expedieze produsul defect înapoi; nu se repară și nu se recuperează piese din el.
 
Bănuiesc și eu că vine direct de la Amazon. :smile: OK, fair enough, garanție internațională. N-am mai cumpărat de la ei. Ce butoane trebuie să apăs? :goofy:
 
Well, clearly. Mă refer că n-am mai cumpărat de pe Amazon sau eBay, n-am cont la ei, nu cunosc condiţii, etc. Deci tre' să mă documentez.

Să iau direct de pe .com sau de la Britanici? E cu vamă, etc?
 
O sa vezi cand faci comanda ca iti pune automat taxe and stuff cand alegi tara de livrare. Contul se face ca la oricare alt magazin online.
 
Mda, tocmai am încercat. .co.uk şi nu livrează la adresa selectată. :biggrin: De pe .com îmi iese Kindle + husă din piele pe la 900 de lei. Bugger.

Altă întrebare. Finalizez comanda, este expediat. Sa zicem. Îmi vine curierul la uşă sau mai am eu de umblat cine-o-ştii pe unde şi dat şpagă la vameşi?
 
Eu iau de pe amazon.co.uk, nu platesti vama 100%. Am vazut ca sunt preturi bune si pe amazon.de.

Legat de paperwhite cred ca versiunea internationala se vinde doar de pe www.amazon.com catre adrese din Romania. Daca comanzi de pe amazon.com vei plati vama.
 
Din ce-am mai experimentat, e cam totuna unde se duce comanda - .com, .de, .co.uk; contul e comun, doar portalul poate avea și furnizori locali pe lângă produsele Amazon. De unde se face livrarea la produsele Amazon, asta e altă mâncare de pește; au depozite și-n SUA, și-n Europa.

Kindle Paperwhite e model nou și mă aștept să facă toate livrările din SUA, așa că la prețul lui vei vedea și costul de transport prin UPS, și taxele vamale aferente statului român (UPS România îți va cere după câteva zile să le dai pe mail o copie după buletinul tău, pentru formalitățile vamale), toate plătite de-odată la finalizarea comenzii.

Dar dacă ar fi fost un produs care deja să fie în stocuri suficiente și prin alte părți în lume (gen, CD-uri), tu pui comanda în .com și coletul vine din Germania.

Notă: legislația comunitară obligă companiile ca, la vânzări anuale de peste 100.000€ într-o altă țară europeană, să obțină un Tax Identification Number (înregistrare fiscală) în acea țară și să aplice tuturor vânzărilor spre acea țară taxele respectivei țări. Uite cum puteți vedea TVA românesc la vânzările Amazon Deutschland GmbH, în loc de cei 19% nemțești.
 
Nu stiu daca aici ar fi bine sa intreb sau sa fac thread separat, dar faptul ca vine cometa Ison si influenta ei asupra noastra nu comenteaza nimeni ?
Din ce am vazut pe utube, care mai de care comentatori se dau de ceasul mortii, interpretand ca: e Nibiru, e un sistem (termenul e impropriu poate - ma refer la planeta + sateliti in jurul ei), are legatura cu profetia Hopi (e ultimul semn din profetie si deci o sa vina sfarsitul lumii asa cum o stim), sunt Annunaki (e planeta lor si ne-au vizitat acum 3600ani si vin acum sa vada cum am progresat; asta in opozitie cu iluminati care conduc planeta in numele lor si care ca orice majordom care se respecta, nu mai il recunoaste pe stapanul casei), sunt o gramada de semne si interpretari. (vezi userul Groxt1 pe canalul media).
Stirea cea mai tare mi se pare aceea ca academia rusa de stiinte (sau cum se cheama echivalentul NASA la rusnaci) a afirmat ca si-a modificat traiectoria si viteza ca sa nu intre in coliziune cu Phobos, satelitul lui Marte. Si legat de Marte, mi se pare mai mult decat suspect ca americanii nu s-au inteles la bani exact atunci cometa trecea la 0.7AU de planeta si deci pe net exista poze mai bune facute de amatori pe Pamant decat echipamentele lor hi-tech din jurul si de pe Marte. Justificarea ca planeta aparea cuprinsa de foc (invaluita intr-un nor rosu) a fost data cu oxizii de fier din cometa.
Oricum, faptic, cometa a intrat cu 3zile mai devreme in zona de revolutie a Terrei (simulari Nasa inainte de 20oct si apoi acum din noiembrie), ca s-a ajustat cu ~20 zile perioada cand Pamantul trece prin coada ei (de la jumatatea lui februarie 2014 la perioada dintre jumatatea / sfarsitul lunii ianuarie), ca FEMA a comandat milioane de cartuse, body-bags din Costa Rica, mii de vehicule de interventie urbana, etc. -toate livrate pana pe 01 nov. 2013, ca in 13-14 nov. o sa fie simulare a caderii de curent in America de Nord, etc.
PS: si europenii si-au comandat saci de cadavre de la costa-ricani.
In concluzie: aveti provizii de conserve si nu ziceti la nimeni ? sau ...
 
Sper că, dacă nu e cometă ci vreo navă ce își poate controla traiectoria, să ne facă un bine și să parcheze cu avânt peste Casa Poporului, când e ședință în plen. :biggrin:
 
Trebuie sa astepte sedinta pentru aprobarea indemnizatiilor parlamentarilor/senatorilor, ca sa nu scape nici unul.
 
Back
Top