Întrebări pe care ni le punem de mult

HTTP Error 403

403.6 Forbidden: IP address rejected

This error is caused when the server has a list of IP addresses that are not allowed to access the site, and the IP address you are using is in this list.

Please contact the Web server's administrator if the problem persists.
Şi ăştia din Congo ne resping cererile de azil? :goofy:
 
Pe ce principiu functioneaza creionul electric? (ala cu care se verifica daca un conductor e sub tensiune) - eu banuiesc ceva, dar cred ca aberez.
 
De ce are o tastatura atatea suruburi? Am desfacut 3 tastaturi ieri si am muncit mai mult la desfacut si pus la loc decat la curatat.
 
Originally posted by Bill
se curăţă cu spray-ul cu aer comprimat.
Pe care il gasesti pe la Cora, daca esti din Bucuresti. Dar cred ca poate fi folosit si un aspirator...
 
Cu sprayul merge doar daca au mancat si ele ce-a mancat utilizatorul. Dar daca au baut cola nu prea merge, trebuie sterse cu spirt, lasate sa se usuce, altfel raman tastele apasate :smile:
 
Originally posted by Raptor
Pe ce principiu functioneaza creionul electric?
"Creionul electric" functionează doar în cazul curentului alternativ. Este un dispozitiv format din 2 electrozi intr-un gaz inert. Când una din capete se află în contact cu masa (degetul tău, cum ar veni) iar celălalt cu faza din reţea, trece un curent foarte mic prin gaz, insesizabil pentru corpul tău, dar îndeajuns de mare pentru a crea o descărcare între cei doi electrozi ai dispozitivului, gazul dintre ele emiţând o lumină roşiatică.
 
Originally posted by SorCerer
De ce are o tastatura atatea suruburi?
Pentru a asigura o comprimare uniformă a foliilor conductoare, care formează aria de taste, pe toată suprafaţa tastaturii.
În altă ordine de idei, o tastatură serioasă are 0 sau 2 şuruburi, pentru presarea placuţei de circuit imprimat pe care e procesorul 8041 contra celor două folii de circuit imprimat flexibil de care era vorba mai sus. Restul e facut prin clipsuri elastice.
 
O mica corectie la "creionul de tensiune":
Da, principiul de functionare speculeaza faptul ca prin corpul uman poate trece o valoare mica de curent fara a produce efecte "distructive"->electrocutare. :biggrin:
De aceea metoda cea mai simpla este utilizarea unui tub de sticla cu doi electrozi, umplut cu gazul neon si care la aplicarea unei diferente de potential la capete produce o descarcare luminoasa. Se utilizeaza neonul si nu alt gaz datorita randamentului luminos foarte bun la valori mici ale curentului electric. Lumina produsa este rosiatica. In functie de presiunea gazului si de modul de tratare al electrozilor pragul de obtinere a descarcarii electrice, deci tensiunea minima de la care se poate folosi, poate fi coborit pana la 70-90 V. Este obligatorie utilizarea unui rezistor in serie cu tubul pentru a mentine un curent foarte mic prin dispozitiv. Pentru a masura 220V valoarea minima a rezistentei este de 1- 2 Mohmi. Se foloseste si in curent alternativ si in curent continuu. Uzual noi masuram reteaua electrica -> 220 Vac si nu surse de tensiune continua mai mari de 100 Vcc si de aici confuzia utilizarii numai in curent alternativ.
Au aparut pe piata si "creioane de tensiune" care utilizeza elemente LCD iar polarizarea se face folosind un curent foarte mic ...
 

Attachments

  • creion.jpg
    creion.jpg
    45.2 KB · Views: 350
Păreri şi păreri. Părerea mea este ca rezistorul este introdus nu pentru limitarea curentului, ci pentru protecţia utilizatorului, în caz că "something goes wrong". C.C. se poate măsura doar în cazul în care izolaţia dintre utilizator şi mediu este proastă. De exemplu, purtând echipament de protecţie adecvat, nu poţi măsura curent continuu cu ajutorul creionului de tensiune. Deci să rămânem la concluzia "Da, dom'le se poate", deoarece oricând poţi să atingi un perete, un calorifer sau ceva, pentru a măsura şi c.c.
 
off-topic: nu pot sa-i inteleg pe cei care lucreaza cu faza sub tensiune, cu mainile direct pe fir, cu motivatia ca au o rezistenta suficient de mare (sau ca pot produce una).
 
Inseamna ca nu ma intelegi :biggrin:. Ideea e sa nu atingi si nulul in acelasi timp si sa ai o izolatie buna fata de pamant. Daca te electrocutezi ai sanse sa mori, sau ai sanse ca dupa 30 minute sa-ti revina pulsul.
 
Uite un subiect "tare", tema de "doctorat"... :biggrin:
.. Părerea mea este ca rezistorul este introdus nu pentru limitarea curentului, ci pentru protecţia utilizatorului, în caz că "something goes wrong"...
... atunci poate ca trebuie sa mai studiezi caracteristica tensiune/curent a unui tub cu descarcare in gaze...:wink:
C.C. se poate măsura doar în cazul în care izolaţia dintre utilizator şi mediu este proastă. De exemplu, purtând echipament de protecţie adecvat, nu poţi măsura curent continuu cu ajutorul creionului de tensiune...
Si in aceasta situatie nu se poate sesiza prezenta tensiunii in reteaua de curent alternativ folosind un "creion de tensiune"... de masurat nici nu a fost vorba...:tongue:
Sa recapitulez: corectia este necesara pentru ca:
"intr-un gaz inert"=> de fapt gazul este neon
"functionează doar în cazul curentului alternativ"=> de fapt functioneaza in toate situatiile -> atit c.a. cit si c.c. (deci descarcarea in gaz nu este limitata la c.a. :rolleyes: )
iar prezenta unui rezistor in serie cu un tub cu descarcare in gaze este obligatorie, pentru limitarea curentului la depasirea tensiunii de amorsare...
 
De ce nu pot gasi monitorul oficial pe internet gratuit?
Corect mi s-ar parea ca legea sa fie accesibila oricand, deoarece necunoasterea ei nu te absolva de respectarea ei.
Cel mai mult ma deranjeaza prezentarea unei noi legi la stirile TV. Se bate apa in piua pe doua randuri din lege timp de doua zile, si dup-aia mucles. Ca sa descoperi (cand apuci sa prinzi exemplarul tiparit, dupa doua saptamani) ca ce ai auzit la TV a fost rupt din context (ca sa iasa de-o stire "bomba").
Stiu ca exista programe specializate care isi merita banii (mai mult) pentru posibilitatea urmaririi modificarilor legislative. Dar eu, ca cetatean care nici nu stiu pe unde mai e tribunalu', nu am de unde citi textul exact al unei legi (decat la biblioteca, dupa 3 luni de la aparitie).
Asta ca sa nu intreb: de la care librarie (chiosc, debit de tutun, etc.) pot cumpara monitorul oficial? Eventual sa-l gasim la supermarket langa casele de marcat...
 
Bingo! Pe ce mi-au cazut mie ochii si m-am scandalizat: la http://www.cdep.ro/proiecte/2004/600/00/7/leg_pl607_04.pdf zice la Cap. I, Art. 2
"Actele notariale in forma electronica instrumentate de notarul public, trebuie sa indeplineasca, sub sanctiunea nulitatii absolute, urmatoarele conditii: a) Sa fie efectuate in forma electronica;"

Eu citesc asa: Actele in forma electronica, ca sa fie in forma electronica, trebuie mai intai sa fie in forma electronica.
Unde gresesc?
 
De ce în SUA majoritatea notarilor sunt persoane cu altă meserie decât cea de jurist, iar notarizarea este gratuită pentru clienţii lor obişnuiţi?

P.S. Asta e retorică. :biggrin:
 
Poate notarul primeste salariu de la stat (ma gandesc ca intr-o comunitate mica toti clientii sunt cei obisnuiti - el din ce mai traieste?)
 
Trăieşte din salariul său obişnuit. Numărul notarilor pe cap de locuitor fiind mai mare decât în România şi numărul actelor care trebuie notarizate mai mic, activitatea de notar nu le ocupă mai mult de 5% din zi. În plus, serviciile sunt gratuite numai pentru clienţii regulaţi (de exemplu, băncile oferă gratuit acest serviciu clienţilor proprii - care în SUA încep de la un cont de vreo 25$).

În SUA, notarii nu fac decât treabă de notar: atestă identitatea semnatarului sau autenticitatea copiei. Redactarea documentelor se face de către avocat sau de către client. Diferenţa majoră faţă de România este că nu trebuie să plăteşti un jurist pentru orice mărunţiş (adică vreo 50% din activitatea notarială obişnuită).

Notar poate deveni orice persoană onorabilă care absolvă un curs de specialitate şi susţine un examen. Licenţa se reînnoieşte periodic. În unele state, au dreptul de a căsători.

http://www.nationalnotary.org/howto/index.cfm?text=howToNotary

Când e cazul, taxele sunt absolut simbolice, raportat la veniturile americanilor: 5-10$.
 
Back
Top