Întrebări pe care ni le punem de mult

Multumesc de raspunsuri.

Instalarea in WMPlayer a diverselor sisteme de operare (Win 7, Lubuntu si Win 2003 Server) nu a fost prea dificila, sa vad acum cum pot sa leg rularile masinilor client cu cele ale serverului AKA emularea unei retele in loc de emularea unui singur sistem de operare odata in masina virtuala.
 
Am gasit o versiune de evaluare Win 2008 Server Entreprise pe situl MS. Am instalat-o am pus updates dar vad ca e mare mancatoare de resurse cel putin pt sistemul meu. Am alocat 1 CPU core, 1GB RAM, 40GB spatiu pe hard. Ca masina virtuala am Vmware player ultima versiune. Ca sistem de operare host pt masina virtuala e un Win 7 Pro SP1.

Ca hardware am:
CPU: Atom 330 dual core 1,6GHz
RAM: 3,4GB DDR2 800
Video: Nvidia 9400m
HDD: 320GB 5400 rpm

PS: Pana sa vad recomandarea cu VirtualBOX deja pusesem Vmware player-ul si Win 2008 Server.

LE pt postul de mai jos: Intradevar.
 
Din păcate Atomul nu e cunoscut pentru performanțe, mai ales în mașini virtuale. Iar OS-urile noi vor mai mult RAM.
 
Ideal pentru unele VMs ai avea nevoie de SSD, (mult) mai mult RAM și (mult) mai multă putere de procesare din partea CPU, eventual cu cât mai multe threads. Poți încerca drept host un Linux foarte puțin pretențios cu resursele gen Puppy?
 
Ar mai fi un laptop cu T7200 (Core 2 duo cu ceva suport virtualizare) cu 4GB RAM dar pe care ca host este Vista Bussiness 32, sistem de operare care nu poate fi schimbat. Also, are si hard care e mai lent ca cel de pe nettopul anterior mentionat.

Incepand de azi dimineata cand am instalat sistemul de operare in masina virtuala, inca mai lupt cu el (tocmai a terminat de instalat SP2). Vad daca merge acceptabil ca sa ma pot juca cu o singura masina virtuala, daca nu, atunci cred ca incerc un Lubuntu 11.04 (are un suport mai bun ca Puppy si e cam la fel de nepretentios la resurse) pe nettop ca host si vad cum se descurca.
 
Extrema varianta intradevar.
Inca mai lucrez la updatarea Win 2008 Server Entreprise, nu am mai dat de un sistem cu atatea updateuri de facut (s-au facut 12 ore de cand am inceput instalarea lui in masina virtuala).
 
Ar mai fi un laptop cu T7200 (Core 2 duo cu ceva suport virtualizare) cu 4GB RAM dar pe care ca host este Vista Bussiness 32, sistem de operare care nu poate fi schimbat. Also, are si hard care e mai lent ca cel de pe nettopul anterior mentionat.
Poti pune cateva masini virtuale pe unul, cateva pe celalalt, dupa cum incap. Nici nu trebuie sa ai acelasi soft de virtualizare pe amandoua, desi nu e prea tarziu sa pui VirtualBox pe ambele.
 
cred ca incerc un Lubuntu 11.04 (are un suport mai bun ca Puppy si e cam la fel de nepretentios la resurse) pe nettop ca host si vad cum se descurca.

Mie tot ce-i ubuntu mi se pare o porcărie sinistră în ultima vreme, dar mă rog.
 
Lumea dispretuieste Ubuntu pt interfata Unity. Eu nu am nici o problema cu ea, nu am folosit-o niciodata, Lubuntu a fost mereu bazat pe LXDE care consuma resurse foarte putine(cel putin pana la 11.10, mai sus nu am testat)
 
Ce variante am pentru a cupla pe USB un device (o cameră), la o distanţă de peste 5 m (până-n 10 m)?
 
Da, la ceva de genul ăla mă gândeam.
Pentru telescop (de fapt, montură), da.
Fiindcă montura deja o controlez cu laptopul, curând chiar prin Bluetooth şi trebuie ca şi camera de achiziţie s-o pot controla de la distanţă. Astfel, eu pot sta la căldură, în casă/adăpost, iar setup-ul la aer, pe orice vreme, senin să fie. Merge şi prin cablu, dar mă gândeam la ceva mai elegant. În orice caz, USB 1.1 nu mi-ajunge. Mai săpăm. Mersi!
 
USB-ul e destul de mofturos la capitolul distanta.

Alternativele ar fi:
- cateva cabluri active (max 5), si nimeni nu garanteaza ca merge.
- Extender USB 2.0, cum ar fi asta, prin cablu UTP Cat.6
- un netbook pus langa telescop + WiFi + remote desktop connection.
 
USB e mofturos pe distanţă la bandwidth mare. Eu am avut vreun an de zile o improvizaţie la vizor, am înfipt o cameră web acolo şi transfera date prin USB cu un prelungitor de 10m şi unul de 3m băgat în el şi nu era nicio problemă. Când am folosit cablul de 10m pentru transfer de date, în schimb, nu am sărit de 1.5 MB/s neam.
 
Back
Top