Întrebări pe care ni le punem de mult

Măi oameni buni, nu puteți să purtați o discuție mai lungă de 4 răspunsuri fără să săriți unul la beregata celuilalt?

On topic acum, pentru a rămâne informat trebuie folosit un amestec de surse, normal. Pentru internațional eu rămân la dragostea dintâi, The Economist. Plus că îmi mai îmbunătățesc și engleza citind. Pentru știri naționale, rămân și eu la concluzia ca hotnews.ro e cel mai bun pentru mine, cu toate articolele mai puțin reușite sau de-a dreptul proaste care apar din când în când. Ce nu mă interesează nu citesc. Și mai poți urmări pe twitter jurnaliști care îți plac, poți afla de acolo de multe ori mai repede ce se întâmplă.
 
Puteti sa imi spuneti va rog ceva metode simple (daca se poate) sa transform o caseta audio (de aia clasica de casetofon) int-un fisier care sa poata fi transferat pe un stick USB sau CD/DVD ?
 
Puteti sa imi spuneti va rog ceva metode simple (daca se poate) sa transform o caseta audio (de aia clasica de casetofon) int-un fisier care sa poata fi transferat pe un stick USB sau CD/DVD ?

Conectezi iesirea de line-out din casetofon la line-in la placa de sunet si inregistrezi. Apoi transferi oriunde doresti.
 
Continuand discutia apropos de "stiri", ma alatur celor care sustin ca nu exista vreun portal/site care sa prezinte stiri, in adevaratul sens al cuvantului.
Deja toti au trecut de the point of no return.
Si ma refer aici la site-uri si portaluri, la radio si la TV.
Ce mai poti spune despre presa, media in general in situatia in care "stirile de sport" nu prezinta nimic altceva decat ce se intampla in forbalul intern, ce a facut prietena lu' fotbalistu lu' peste, ce jucator roman a stat pe bara tot meciul la echipa din [put any country here].

Trist, dar adevarat.

Iar ca stiri, stiri, ne sunt prezentate numai banalitati, total nefolositoare nimanui, sau constatari de-a dreptul banale, den, iarna iar ninge, toamna iar plora, dar de ce credeti sa ploua asa de tare toamna, etc..

War, las-o moale, chiar nu ai dreptate in ceea ce spui.
 
Portal nu avem, eu intru pe mai multe si aleg de acolo...cat se poate. Voiam sa va contrazic putin cu stirile de la partv la tv, dar le-am vazut aseara si m-am linistit...Nicoleta Luciu si taiatul motului si tiganul Iulian si plecarea lui in India au ocupat mare parte din timpul alocat. Damn! :mda:
 
Mai e vreun site de știri locale (pentru România) unde să poată fi citite știri, nu articole senzaționale în romgleză despre câte perechi de cercei are xyz?
Poţi încerca variantele în română ale DW şi RFI. Nu se concentrează strict pe .ro, dar au şi ştiri locale.
 
Mă interesează un adaptor serial la USB. Unii spun, şi pe bună dreptate, că nu toate funcţionează corespunzător. Puteţi recomanda un adaptor sau cablu-adaptor care să fie şi ieftin, dar să şi funcţioneze?
Din opţiunile avute la îndemână, sunt sigur de funcţionarea corespunzătoare doar la cablul Hama, bazat pe PL2303, dar la 70 de lei, e cam scump.
Puteţi spune ceva de cestelalte?
http://www.vitacom.ro/Products/63327/CABLE-146-2LC/Convertor-USB-RS232-2m.html
http://www.vitacom.ro/Products/82/CABLE-146-2/Usb-rs232-converter-2m.html
 
Nu funcționează corespunzător pentru că adaptoarele USB de obicei nu emulează toți pinii RS232. Unele știu doar TX/RX, altele și RTS/CTS, dar DTE ready/CTE ready/signal detect/ring indicator nu prea. Din păcate e greu de spus dacă un adaptor suportă toți pinii sau mai puțini. Depinde la ce îți trebuie, în multe cazuri sunt suficiente RX/TX. Prețurile sunt mari din cauza cererii scăzute.
 
Cablu sau adaptorul va fi folosit la controlul unei monturi de telescop, mai precis, la comunicarea între controllerul Synscan al monturii şi PC/laptop.
 

Attachments

  • Untitled 1.png
    Untitled 1.png
    47.1 KB · Views: 36
Incearca adaptoarele bazate pe FTDI, care sint cele mai complete, dar si cele mai scumpe.
Daca erai mai aproape iti dadeam unul de la aparatul meu de masura sa probezi.
Uite aici
 
Apelez la memoria voastră: acum vreo 7-8 ani, poate mai bine, erau pe Discovery channel nişte clipuri de câte 2-3 minute, între documentare, despre animale dispărute. Clipul şi animalul. Se descria specia, arealul de răspândire, anul dispariţiei etc. Îşi aminteşte cineva cum se numea ciclul acela de clipuleţe? Sau poate vreun link spre Youtube sau aiurea, cu ele. Mulţumiri.
 
Cum se pare ca se cauta oameni care sa stie Active Directory/Win 2003/2008 server, am decis sa ma apuc si eu de invatat asa ceva. Ce carti/documentatie (in format electronic sau nu) imi recomandati. Practic documentatia pe care o considerati voi cea mai eficienta din ce ati descoperit/folosit pana acum ?

Multumesc anticipat.
 
Pe mine nu m-au încîntat manualele MCSE, sînt bune dacă vrei să înveți pentru certificare, dar nu neapărat dacă vrei să înveți de la zero. Din păcate, pe subiectul ăsta nu știu să recomand cărți.
 
Eu cand le-am citit nu am luat-o chiar de la zero, lucram deja pe pozitie similara de vreo 3 ani, asa ca le-am folosit fix pentru certificare. Dar pana sa fac rost de manuale ma jucasem cu AD pe servere de test si informatii sumare gasite pe Internet (pe vremea cand Internetul era micut), nu a fost complicat. Oricum AD nu e deloc complicat, nici nu are intentia sa fie.
 
AD nu e deloc complicat, doar implementările bune sînt. :biggrin:
Altfel, fix ce-am zis și eu: manualele alea MCSE nu-s pentru începători, sau io nu le-aș recomanda pentru asta.
 
Mai bine îţi faci câteva maşini virtuale nepretenţioase (gen 4x Windows XP cu 256 MB RAM) şi un VM cu Windows Server şi te joci cu AD pe reţeaua virtuală. Când dai de o chestie pe care nu ştii s-o rezolvi, cauţi pe net, rinse and repeat.
 
Back
Top