Întrebări pe care ni le punem de mult

Eu nu aș numi

Mark Gray: Modificarea din raportul MCV este o clarificare, nu corectarea unei erori
Dragnea: Nu m-am simţit vizat negativ de raportul MCV
Boc: Guvernul Ponta ne-a impus şi ne-a băgat pe gât majorarea taxelor şi impozitelor locale

știri. Și ficusul meu poate să citeze paragrafe fără relevanță dintr-un nene; asta nu-l face jurnalist.
 
Lasă că nici cu ăia făcuţi mari jurnalişti la "cu plată" şi care nu ştiu că "mă-ta are cratimă", nu mi-e ruşine...
 
E, atunci faceţi voi un portal de ştiri aşa cum vă plac. La dat din gură de pe margine ne pricepem toţi.

Simt ostilitate. :biggrin: Nu i-a obligat nimeni să-și facă portal de știri. Ei s-au gîndit că au ceva de oferit. Eu doar remarc că serviciul pe care îl oferă suge.

Exemple de știri:

Lee, Thompson help Warriors top Mavericks
Howard to have right shoulder re-evaluated
NBPA boss Hunter put on indefinite leave

Adică leagă și tu doo cuvinte.
 
Mediafax s-a prostit, că pe acolo urmăream și eu chestii. Dar când au început cu traduceri de până și google translate le făcea mai bine, dezacorduri și greșeli teribile de gramatică, invariabilul "avertizare nowcasting" (cu care am o problemă "personală" :biggrin:) în toate știrile meteo, tona de linkuri spre apropo.ro și "află detaliul ULUITOR din casa lui Cioacă" cu trimitere la gandul.info am zis stop.

Îmi place contributors.ro în schimb, merci. :smile:
 
Îmi place contributors.ro în schimb, merci. :smile:

Contributors e destul de partinitor la randul lui, iar unii din autori (ex. Vlaston) fac doar politica, chiar ieftina fata de pretentiile locului, mascata in pseudo-dezbateri pe diverse teme.
 
Simt ostilitate. :biggrin:
Nu e vorba de ostilitate, dar sincer e ţara plină de oameni care stau pe bară şi comentează "asta e naşpa, ailaltă e naşpa". E iritant. Eu măcar ştiu că sunt un consumator pasiv, care produce (prea) puţin conţinut, aşa că mă limitez la ceea ce mi se oferă şi filtrez ceea ce mă interesează şi ignor restul. Dar să spui "portalul X suge" fiindcă 20% din informaţia de acolo e slabă calitativ? Miroase a generalizare lansată de pe vârful Omu.
 
Yep, deoarece doar ăia fac treaba, cei care au standarde nu au voie să comenteze că it fucking sucks. Rezultatul? Standardele se duc la gunoi, prostia proliferează și tot așa.

Majoritatea (toate) sites de știri sunt la pământ din toate punctele de vedere. Filtrezi? Ce dracu să filtrezi? Știi cum se filtrează Hotnews de exemplu? Închizi pagina, închizi computerul, arunci unitatea pe fereastră și împuști monitorul :biggrin:
 
Clar, acum avem trei troli pe XF. Oh well.
N-am zis că ăia cu standarde nu au voie să comenteze, dar dacă ăia cu standarde nu fac şi altceva decât să comenteze, tot aia e, standardele tot la dracu se duc. Dar deh. Bat şaua să priceapă... Neo.
Deci TV suge cu ştirile, site-urile sug cu ştirile, hai să mergem să trăim în pădure. Woo-hoo.
 
Deci dacă spun adevărul sunt troll? Interesantă definiție ai.

Ce dracu ai vrea să fac ca medic dacă nu-mi convin portalele de știri și calitatea lor este submediocră? Îmi abandonez profesia și îmi fac portal de știri?

Și da, TV suge cu știrile, site-urile sug cu știrile. Soluția mea? Le ignor complet. Sau mă rog, cât pot de mult, nu pot să-mi iau cafeaua de dimineață la spital fără să-mi fie vârât în față cu de-a sila de către recepționeră un ziar, că lor așa li se pare politicos. Mă rog, de gustibus.

Dacă-ți place să fii îndobitocit constant, pui Pro(s)tv pe 1, Antenele pe 2-3-4, Realitatea pe 5, B1 pe 6 și ai soluția completă. Peste vreo 10 ani îți moare și ultimul neuron.

LE: dacă într-adevăr ziarele (chiar și alea online) și TVul au rămas singurele surse de informație, este grav de tot.
 
Cărți cât cuprinde. Articole din publicații de specialitate, fie ele IT fie altele care mă interesează. Discuții cu oameni capabili din respectivele domenii. Seminarii. Și altele :smile:

Chestiile de mai sus sunt evident și ele filtrate pe cât posibil, cross-referenced, etc. Dar mi se pare că este preferabil să îți consumi timpul filtrând o carte sau un articol decât o știrile de la TV sau din publicațiile model ghiveci.
 
Sunt știri din ce mă interesează -> depinde ce înțelegi prin "știre". Eu unul o văd așa:

OmrrlwY.png


Image because fuck effort to write that :biggrin:

Ce vezi tu ca "știri" sunt senzaționalisme ieftine - i.e. ce-a mai bășit ministrul X și ministrul Y se uită la firme porno în timpul ședințelor din parlament și "cercetătorii din <insert shit> de la universitatea <insert shit2> au descoperit că ovare de broască grăftuite pe un pelican rulz". Sunt chestii scrise "la cofeină" de oameni care au adus jurnalismul la statutul de curvă de centură a mârlăniilor.

Ce văd eu ca știri sunt noutăți și informații din domeniile care mă interesează, deja filtrate de publicațiile sau editurile care le-au așternut pe hârtie reală sau virtuală impresiile oamenilor respectivi.

Acum compară și vezi care merită timpul tău pentru a filtra/asimila.
 
Da-da, sunt sigurGabriela se referea exact la definiţia pe care o împingi tu pe-aici. Pentru că fuck "ştiri locale" înseamnă de fapt "ştiri *static noise*", nu?

Eu ţi-am zis (repetat!) că nu te uiţi la ce întreabă omul şi nu faci decât eforturi minime (cu indulgenţă) să înţelegi ce doreşte. Tu citeşti la repezeală şi bagi din top ce vrea muşchiul tău ca răspuns. Exemplu random "Vreau laptop pentru WoT" şi tu răspunzi "ia un MAC". Că ai citit WoT şi ai înţeles EVE. Sau mai înainte omul cere mouse şi tastatură până în 400 RON amândouă şi tu îi spui de mouse care e 600 RON singur. It's super-effective!

Da' mă rog...
 
Măi omule, dacă eu iau definiția din dicționar... mai mult ce pot spune? Hai să dăm cuvintelor înțelesul care ne convine, pentru că whoa, media în general și televiziunea în special plus portalele online românești sunt ăl mai tare lucru după apa plată și pâinea feliată și `mnezo ferească să comenteze cineva că-s de câcat că hurr durr sare cineva și zbiară "fă tu mai bine". Pumnu-n gură much? Strawman cu carul? Herp derp trolling. Zice trollul.

Este adevărat că în general ai de ales între a asculta ce spune unul care pare "pe dos" și turmă. Văd că ești chitit pe opțiunea din urmă. Succes, ești pe drumul cel bun. Welp, acuma urmează placa aceea cu "vrei să pari superior" & shit. Eu renunț la a mai încerca să te fac să înțelegi unde bat. Că tot ziceai de bătut șaua.

Timeline: Să revenim la "problema" inițială. Gabriela a întrebat dacă există vreun site cu știri din .ro care să fie decent. I s-a răspuns cu "nu" foarte frumos și elegant și cu o cantitate deranjantă de adevăr. După care vii și afirmi, folosind teoria bățului de chibrit la măsurat traversele de șină de cale ferată, că wait, fă mneata mai bine, că io-te, shitnews și mediashit pot fi filtrate, că nu-s chiar pline de câcat. Gee, ca sidenote, o lingură de câcat într-un butoi de miere = ?. Apoi vin eu (ca boul) și după 1-2 replici într-adevăr pe fugă (mâncat-n derriere much) - some people have lives outside forumz, gee - îmi exprim dezamăgirea că în opinia ta surse demne de informație sunt TV și ziarele online/offline. După care vii și-mi explici că stai așa durr, care sunt celelalte surse de informație care le consumi? Explic sursele mele de informație, moment în care tu hop cu securea, ALEA NU-S ȘTIRI!1. Calm, îți explic că în opinia mea (și a fucking DEXului), sunt. Apoi o iei iar pe ulei și herp derp that's not what Gabriela meant.

Dacă poți purta o discuție pe mai multe fire, continuăm, eventual pe iahu. Dacă nu suporți multitasking, continuă.

Discuția asta-i ceva de genul
e3nZKQx.png


Apropos, ceplm are sula cu prefectura și recomandările mele dpdv hardware? De fiecare dată când am recomandat ceva a fost bazat pe fapte. Nu-ți permiți? S-ar părea că deja ești hotărât să-ți iei X? Cu ce te deranjează inputul meu? A, este threadul tău, deci restul fuck off, n-are nimeni dreptul să vină cu completări, sugestii sau recomandări că ieși cu bâta? Greșesc, îmi recunosc greșeala, o ții minte ca resentiment și mi-o servești pe threadul ăsta. WTF? Și mai discutăm de mentalități...
 
Back
Top