Întrebări pe care ni le punem de mult

Stie cineva daca SoundBlaster Live! Value, face resampling pentru line-in/aux-in? Presupunand ca as conecta o sursa analogica la SB, se va auzi pe iesirea SB direct sunetul intrat, sau va fi trecut prin DSP-ul SB?
 
Quick Questions:

M-a rugat cineva sa ii scot de pe o camera HI8 vreo 2-3 casete. Are firewire, am firewire, am cablu, am spatiu pe hdd, am tras o caseta cu movie maker pe hard si mi-a scos mai multe bucati din film, dupa un algoritm numai de el stiut.

1. exista ceva free mai bun decat movie maker (eventual ceva care sa scoata direct un avi comprimat cu un codec cat mai comun)? Calitatea oricum nu e excelenta, asa ca pretentiile nu sunt mari.
2. in caz ca la 1 nu exista ceva mai bun ca Microsoft, cu ce pot face ceva decent (1G/ora video + sunet) din captura aceea? De lipit cred ca se poate cu movie maker...

Nu m-am mai lovit de subiectul asta de ani buni, as vrea ceva pe care sa il instalez, sa setez ce e de setat pe la codecuri si sa ii dau drumul la treaba. Sistemul e un Core i5, 4G, Win7 x64.

PS. Multumesc :smile:
 
Wtf man movie maker.

Virtualdub + plugins + codecs necesare.

Comprimă mkv@1080p.

Dacă nu era clar. Stop. Using. Fucking. Movie. Maker.
 
1. exista ceva free mai bun decat movie maker (eventual ceva care sa scoata direct un avi comprimat cu un codec cat mai comun)? Calitatea oricum nu e excelenta, asa ca pretentiile nu sunt mari.
VirtualDub + codecs. In 2 pasi:
1. Captura cu codec HuffyUV. E lossless comprimat usoir, nu mananca procesor (merge realtime pe aproape orice) si scoate fisiere mari spre uriase, dar ai fiecare bit din ce poti scoate de pe casete. Dupa aceea poti sa te joci cum ai chef pana obtii calitatea dorita la pasul 2.
2. VirtualDub + x.264. De ce? Pentru ca DIVX/XVID sunt OK, dar viitorul e H.264 si X.264 e un codec free care asta face (more or less, cine vrea sa despice firul in 2^62 o sa spuna ca nu tocmai, dar pe-aproape). Faci procesare in 1 pas, in 2 pasi, cum vrei tu. Singura chestie de retinut e ca ai nevoie de x264 vfw (Video for windows), altfel nu merge cu VirtualDub. Poti sa folosesti si X264 in linie de comanda, dar muncesti mai mult si nu castigi nimic.

Virtualdub + plugins + codecs necesare. Comprimă mkv@1080p.
Cu ce plugins? Ca oficial nu stie mkv. Rezolutia nu conteaza, ca aia tine de codec.
 
Hmm, deci n-a mai aparut nimic in ultimii ani. Eu sincer cu virtualdub n-am reusit niciodata sa fac ceva bun, mai mereu ba aveam sunet desincronizat, ba nu iesea bine video-ul, ma rog, nici eu nu am vreun master in utilizarea codecurilor :smile: si niciodata nu am avut rabdare sa o fac in doi pasi, probabil de asta ies desincronizat.
Cum calitatea casetelor e medie (au fost trase de multe ori, e banda magnetica, si omul vrea pur si simplu sa salveze chestii de prin 2005-2007), ma gandesc ca daca ma duc direct cu captura + codec, ies mai bine, cel putin ca timp, ca la capitolul asta sufar tare, mai ales ca nu e pentru mine.

Of, iar am de calculat, testat bitrate-uri etc... Ma gandeam ca exista ceva de genul "de unde vrei sa faci captura?", "cat de mare vrei sa fie fisierul video + audio?" si "start" :smile:

Anyway, multumesc.
 
Încearcă AVS Video Converter, iz da shiznit. Partea nasoală e că trebuie să ai fişierele gata scrise. Din câte ţin eu minte (as a afost cu MULŢI ani în urmă), puteai să dai un mare copy/paste la fişierele .DV de pe casetă digitală pe HDD prin Firewire. Poate mă înşel...
 
Ma gandeam ca exista ceva de genul "de unde vrei sa faci captura?", "cat de mare vrei sa fie fisierul video + audio?" si "start" :smile:
Io sunt taare lenes asa ca am cautat sa fac ce vrei tu si cit mai usor posibil. :biggrin:
Asa ca de ceva vreme fac asta si iese ceva OK de fiecare data.
 
puteai să dai un mare copy/paste la fişierele .DV de pe casetă digitală pe HDD prin Firewire. Poate mă înşel...
Pe-aproape, dar dupa cum ai spus: de pe caseta digitala. Hi8 nu e digitala, Digital8 este. El are casete Hi8, trebuie sa le digitizeze mai intai cu o unealta de captura gen TV tuner. Daca e Digital8 atunci WinDV face copierea.

JustIn, nu am reusit niciodata sa dau chix cu VirtualDub si nu sunt specialist in utilizarea lui, nu stiu deloc ce fac un sfert fin optiuni sau chiar mai mult.
 
Mai, nu sunt lenes, dar pur si simplu nu pot aloca prea mult timp pentru taskul asta.
Azi am cautat prin meniuri la hulitul Movie Maker, si ce sa vezi, din 3 clickuri am reusit sa fac un singur fisier de vreo 2G /1.30 ore
Deci, cel mai problematic si de durata este statul dupa camera, ca dupa aceea dau select all la toate bucatile alea pe care nu am inteles de ce le face (dar asta nu e important, probabil sa le poti edita mai bine, ca ai optiuni de adaugare de sunet, imagini etc...), aleg "salvare film" si de acolo sunt o gramada de optiuni prestabilite (ce-i drept nu ai nimic de setat manual, deci daca vrei tu sa folosesti codecul x cu bitrateul y, no way - sau poate se poate, nu am stat sa caut mai mult) si dai la facut. Yes! Mie rezultatul imi place cum a iesit (fisierul e mp4, zicea ceva de h264 la codec, rezolutie de 854/480, mai mult decat decent)
Mi-a mai placut ca poti derula si alege parti sa le descarci de pe caseta direct din interfata. Un minus e ca, din cate am vazut la rezolutii si bitrate-uri mici nu ai decat posibilitate de fisier .wmv, care iese naspa din cate stiu eu.
Deci, de cand n-ati mai folosit Movie Maker, acum la versiunea 2012? :tongue:
 
Deci, de cand n-ati mai folosit Movie Maker, acum la versiunea 2012? :tongue:
L-am folosit de cateva ori, dar daca nu imi rezolva problemele ce sa ii fac? De digitizat casetele video am terminat de mult, acum tot ce mai procesez sunt filme informat MKV la care le mai bag sau sterg cues, subtitrari sau canale audio (daca am ceva de procesat sterg si titrarile non-native), treburi la care Movie Maker nu ajuta defel.
 
Mai e vreun site de știri locale (pentru România) unde să poată fi citite știri, nu articole senzaționale în romgleză despre câte perechi de cercei are xyz?
 
Hotnews.ro. Biased anti-USL dar în general oferă ştiri interesante şi obiective (în afară de alea politice dar who the fuck cares about those). Un pic în urma lui ar fi 9AM.ro. Pentru un site specializat în articole de "dezbatere publică" (un fel de multiblog cu autori mai mult sau mai puţin consacraţi) ai contributors.ro. Cam astea ar fi...
 
What? Singurele chestii luate din Libertatea/Cancan sunt cele 3-4 ştiri "de noapte" (Faze Tari, Caru' cu Vedete). Alea apar pe la 2-3 noaptea, nu-s o problemă. Cât despre advertoriale, da, există, dar măcar sunt marcate explicit. Poţi foarte uşor să sări peste ele. MedLife şi Sky Tower, alea sunt des întâlnite, în rest e foarte OK.

Aştept cu interes o alternatică mai bună :smile:
 
Back
Top