Întrebări pe care ni le punem de mult

Bombată is fine. Nu-i nicio problemă. Important e timpul cât ţine bateria la browsing şi văzut filme DivX/MP4. Bateria cu 6 celule, cea originală, ţinea 7-8 ore, a mers nevastă-mea cu autocarul e la Bucureşti la Deva (cam 8 ore) şi pe la Alba Iulia a anunţat-o că e pe terminate (sub 10%). Între timp s-a uitat aproape non-stop la Grey's Anatomy, DVD-urile ripped ca DivX, să zicem cam 5,5-6 ore.
Dar am o mare rezervă legată de potrivirea fizică a bateriei în slot. 40 USD e un preţ bun, dar... inutil dacă nu se potriveşte.
 
Pune o întrebare pe eeeuser, poate are cineva baterii de-astea third party. Sau dacă nu vrei să-ţi faci cont acolo, dă-mi un PM cu ce vrei să-ntrebi şi postez eu.
 
Dacă ştie cineva... în afară de IDM şi Obor, ce alt complex de magazinaşe de confecţii mai există în Bucureşti? Plănuiesc o sesiune de shopping de ţoale pentru toată familia (eu, nevastă, bebe) şi condiţiile pe care să le îndeplinească sunt:

- să nu fie la marginea oraşului (n-avem maşină);
- să nu fie doar magazine gen 400 RON o pereche de blugi (n-avem mătuşi Tamara);
- să fie ofertă cât-de-cât variată. De exemplu, ultima oară când am fost în IDM, cam jumătate din magherniţele de pe acolo vindeau fix aceeaşi marfă. Am căutat de mi-a venit acru după o pereche de blugi negri, simpli, fără zorzoane, pete, fermoare, lanţuri, capse uriaşe argintii, aurii, roz. N-am găsit.

Dacă există totuşi ceva mai pe la margine, dar se ajunge uşor, sau nu costă taxi-ul 50 RON până acolo, se acceptă :smile:
 
Gasesti toale la preturi decente in magazinele din Auchan/Carrefour. Eu imi tot cumpar chestii de la Sprider din Auchan Titan.
 
Da, Sprider, decent stuff - un trening, o jachetă, lucruri bune fără a fi exorbitante. Și Auchan are multe lucruri ieftine, dar și îmbulzeală.

Io blugii îi iau de la „pretenu' meu arabu'” din Complexul Comercial H din Herăstrău, e unul singur ce aduce blugi Forza. Cam bate vântul și pe-acolo, într-o vreme era mai plin de marfă.

O fostă piață mai spălată e complexul comercial Crângași - hala unde este eMag-ul s-a extins peste fosta piață și are acum buticuri mici.
 
Aha, aha, bun, informaţii. Mai specific, caut nişte blugi decenţi la preţ decent pentru mine, pentru nevastă caut set complet palton+pantaloni+mănuşi+căciuliţă. Pentru cel mic am luat deja diverse dar nu strică să mai aruncăm un ochi.
 
Blugi decenti (croiala clasica, pret accesibil) am luat din IDM. 90% din magazine au aceeasi marfa, dar mai gasesti si lucruri ok. Eu am renuntat la a mai face cumparaturi in Bucuresti, haine iau din Ploiesti sau Constanta, cand ajung la ai mei sau la soacra.
 
Aia e problema, că e plin de magazinaşe care toate se alimentează de la acelaşi producător :smile:
O să mai dăm o tură şi pe acolo, deh...
 
La IDM (Basarab, nu stiu daca o fi si altul) era si un stand la parter cu pantaloni decenti, la preturi decente. M-au tinut niste ani de zile perechile luate de acolo. Sunt si blugi, si din alte materiale, si cu alte croieli. Vindea un nene mai cu chelie acolo.
Standul era cam in dreptul standurilor A21-A23.
 
Se întâmplă ceva ciudat cu acumulatorii mei. Sau cu încărcătorul.
Cumpăr acumulatori noi, îi pun în aparatul foto (sau căşti wireless, sau MP3 player, sau mouse, nu contează). Se termină, îi pun în încărcător, şi încărcătorul zbiară că unul sau mai mulţi din ei sunt... defecţi. Se întâmplă şi la acumulatori AA, şi AAA, diverse mărci (GP, Varta, Sanyo, etc). Bănuiesc că încărcătorul a înnebunit, dar nici nu-mi vine să cumpăr altul ca să realizez că sunt de fapt acumulatorii de vină.
Cum aş putea să mă conving care anume e problema? Am ajuns să folosesc jumătate din acumulatorii cumpăraţi ca baterii (scumpe) de unică folosinţă, ceea ce e ridicol.
 
Foloseste alt incarcator, daca-i incarca e clar. Nu trebuie sa fie un incarcator scump pentru un simplu test, poate imprumuti unul de la cineva.
 
Exact, încearcă să împrumuți un încărcător, apoi ia un Maha C9000 când poți și ai terminat pe viață cu capitolul încărcătoare :wink:
 
Dacă vrei, îți pot testa acumulatorii, am eu un Maha C9000 cu care pot pune câte 4 la un ciclu complet de descărcare-încărcare pentru măsurarea capacității. Și mai am doi încărcători rapizi (în curând la vânzare), un Panasonic BQ-395 (4xAA sau 2xAAA sau 2xAA+1xAAA) foarte compact și un GP ReCyko+ (4xAA/AAA) cu indicator individual de încărcare și alimentare priză și auto.
 
219 RON? Tu ai impresia că şi eu lucrez în UK, au what? :smile:

Dacă faci socoteala câți acumulatori ai stricat cu un charger prost, ai să vezi că probabil nu ieși peste 200 RON, dar pe-aproape. Este de-a dreptul neprețuit cât de bun este cu acumulatorii, eu am 2 seturi luate de noi (după ce n-am mai avut ce alege din cei vechi :frown:) și la fiecare 3-4 ture le dau un refresh. Merg la fel ca-n prima zi, cu capacitatea de la primul refresh (2600 smth, ei fiind rated 2700).
 
Mdeah, și îți dai seama cât e de stupidă generalizarea de la o experiență personală atât de limitată. Eu la acest moment am și folosesc AA-uri 8 Eneloop, 8 Powerex, 4 Panasonic, 4 GP, 4 Sanyo, și probabil mai dau și de alții dacă-i caut prin casă, și tot mi-s insuficienți fiindcă folosesc la nevoie și baterii alcaline la cutii de 12 bucăți. Cu Maha C9000 am identificat și dus la reciclat până acum probabil încă pe atâția acumulatori, doar în ultimii 2 ani. Din lista de mai sus, chiar acum am parțial defect 2 Eneloop și 1 Panasonic. Iar dacă trec la AAA-uri situația e și mai sumbră la rata de picaj, și chiar nu poți da vina pe încărcător.

Da, un încărcător prost (da' prost-prost) îți poate strica accelerat acumulatorii, însă acumulatorii nu sunt niște prețioși infailibili ci niște consumabile chimice cu durată de viață limitată și cu probleme de fabricație ce se văd în timp, chiar dacă vin din același lot/blister și trec prin aceleași condiții de utilizare și păstrare. Așa că oricum vei avea o cheltuială cu acumulatorii în timp pentru a acoperi defectele normale, nu e neapărat necesar să o dai în extremă la încărcător fiindcă asta nu îți garantează nici o economie. Un încărcător foarte bun își dovedește utilitatea (că nu-s convins că pot spune că „își scoate banii”) când ai mulți, foarte mulți acumulatori cu care lucrezi. Altfel, și un fast charger bine ales e suficient.
 
Back
Top