Întrebări pe care ni le punem de mult

Fi-miu si-a cumparat un Lenovo B580 exact modelul din link, il are de vreo 3 zile, iar bateria il tine cu chiu cu vai 2 ore - 2 ore 15, in conditii de utilizare normala, (ceva browsing, fb, ym si vreo 2 -3 exceluri, wireless deschis ). Pe site scrie ca bateria ar trebui sa tina 4,30 ore. Evident ca nu ma astept ca ceea ce scrie pe site sa fie un adevar absolut, insa la un laptop nou o baterie care tine doar 2 ore mi se pare cam...putin. Ma intreb ce o sa se intample peste un an, cand in mod firesc si evident durata de viata a bateriei o sa scada, atunci probabil ca o sa tina o jumatate de ora.

E cazul sa-l returneze si sa-si ia altceva? Sa extinda cu costuri suplimentare garantia cat mai mult? Sau asta e... tre' sa se obisnuiasca cu ideea ca a aruncat pe fereastra 2200 lei ?
 
Experiența mea cu bateriile Lenovo nu e excelentă. La un T60 bateria a murit total la 6 luni jumate (fix după ce a ieșit din garanție). La T510 bateria originală de 6 celule a ajuns la 40% din capacitatea inițială după 1 an și un pic (de la 2.5-3 ore la 1 oră). Pe de altă parte, bateria altui T510, cumpărat în aceeași zi cu al meu, e la 95% din capacitatea inițială acum. N-am idee care-s diferențele, în afară de quality control prost.

Acum am o baterie de 9 celule care ține cam 3 ore de utilizare "normală" (mult mai mult decât dat pe net). Depinde și ce faci cu el, al meu zice că ține 5 ore dacă îl țin doar pornit și nu-l folosesc, dar la orice mișcare de mouse scade :smile:. Partea cea mai nasoală e că bateriile Lenovo au prețuri absolut nesimțite (bateria mea de 9 celule era ~750 lei).

Totuși eu nu știu laptop-uri ieftine și cât de cât puternice (nu cu Atom sau Brazos) care să aibă acumulator de mai mult de 2 ore.
 
Eu am un Lenovo IdeaPad S205 de > 1 an de zile, timp in care am abuzat de baterie (cicluri de incarcare/descarcare zilnice, netbook-ul tinut doar in sleep mode), iar acum mai are cam 50-60% din capacitatea initiala. Daca de noua tinea 2 ore (3 ore cu power management drastic) acum mai scot ~1h - 1h:30min din ea.
2 ore ar cam fi norma unui notebook in gama asta de pret. BTW, configuratia e cat se poate de decenta la banii astia.
 
Ok am inteles, nedumerirea mea venea din faptul ca pana acum n-am mai cumparat un laptop nou, la care sa tina doar 2 ore bateria chiar si daca nu faci aproape nimic cu el. Multumesc pentru lamuriri.
 
Neaţa. Cât de curând urmează să cumpăr şi eu o maşinuţă, cel mai probabil de la un dealer local. Să presupunem că mă înţeleg cu omu', facem verificarea tehnică, îi pun banii în faţă... what's next?

Mulţămesc.
 
Daca e vorba de un autoturism, ar fi bine sa specifici daca e noua sau nu, in leasing sau in proprietatea ta. Pentru ca de aici difera pasii.
 
Mergi la notar apoi la primarie sa o inscrii.

Ce dracu' te-ai apucat sa fumezi ceva tare inca de dimineata? Ce notar vezi pe ce garduri?

Partea I - cumpararea
1. Completezi contract de vanzare-cumparare in 3 exemplare. Se gaseste formularul pe site-ul administratiilor financiare. Se poate completa de mana, preferabil cu majuscule, sau pe computer - dupa gust.
2. Completezi fisa de inmatriculare (tipizat, pe site). De mana sau la computer, desi la orice centru de fotocopieri de pe langa administratii si inmatriculari o sa iti spuna ca trebuie dactilografiata si cer 10 lei pe ea. Trebuia dactilografiata pana acum vreo 3-4 ani, in Bucuresti la centrul de inmatriculari la Pipera scrie pe jumatate din afise ca se poate completa de mana, pe restul scrie sa nu fumezi.
3. 2 copii dupa buletin/CI vanzatorului.
4. 1 copie dupa CIV

Cu toate cele de mai sus si originalele de la 3 si 4 mergi cu vanzatorul la circa financiara de unde e arondat el. Nu trebuie sa mergi si tu, dar daca o poti face e mai bine. El mai completeaza acolo 2 formulare pe care le ia gratuit de la ei, unul de radiere si unul de scoatere din rol, parca. La final pleci cu originalele si o stampila pe fisa de inmatriculare. Il pui pe vanzator sa faca mentiunea in talon "vandut catre xxx la data yyy semnatura" la rubrica pentru asa ceva
De aici nu mai ai treaba cu vanzatorul, agregatul e al tau.

Partea II - inscrierea la administratia financiara
Faci RCA pe minim 6 luni si o fotocopie. Te duci cu actele de mai sus la administratia financiara unde locuiesti si o inmatriculezi. Iti trebuie niste fotocopii, le faci acasa sau pe loc. Mai primesti o viza pe fisa de inmatriculare.

Partea III - te duci la RAR si faci identificarea, o sa te treaca in CIV ca proprietar.

Partea III - inscriere la serviciul inmatriculari si emiterea unui nou talon si, la nevoie, placute de inmatriculare (daca se schimba judetul).
Te duci cu toate actele de mai sus la serviciul de inmatriculari. Platesti niste taxe. Primesti dupa cateva ore sau zile talon, placute. Live wild, die happy.

Vezi ca in fiecare pas scrie pe cate un site ce acte si ce taxe sunt. Eu am facut prima parte ieri, informatia e proaspata si verificata, dar ca vanzator asa ca nu am toate actele rezultate, la mine a ramas doar un exemplar din contract si hartia de scoatere din evidenta.
 
Stie cineva daca pachetul in limba romana livrat cu XP SP1 a mai fost updatat ulterior si daca contine handwriting pentru tablet PC?
 
Poti sa explici mai clar ce vrei? Pachetul XP SP1 din 2004 are 2 actualizari, se numest SP2 si SP3. Nu sunt specifice unei limbi, din cate stiu, se aplica pur si simplu peste. Nu am idee de handwriting.
 
N-ai inteles. Este vorba despre acel program care converteste interfata windows-ului astfel incat apara scrisa in limba romana. "Romanian Language Interface Pack". Intrebarea era daca respectivul pachet mai are si alte versiuni in afara de cea care a venit pe un CD separat in cutia XP SP1. A doua intrebare era daca respectivul pachet contine recunoasterea scrisului de mana in limba romana pe tablete.
 
N-ai inteles. Este vorba despre acel program care converteste interfata windows-ului astfel incat apara scrisa in limba romana. "Romanian Language Interface Pack". Intrebarea era daca respectivul pachet mai are si alte versiuni in afara de cea care a venit pe un CD separat in cutia XP SP1. A doua intrebare era daca respectivul pachet contine recunoasterea scrisului de mana in limba romana pe tablete.

Nu cred că este nevoie de language pack pentru recunoașterea scrisului de mână. Pot să-ți spun cum este în Windows 7 -> problema este că nu am tablet PC și SO nu mă lasă să folosesc handwriting recognition, deși am tabletă grafică. Ce este sigur este că are o chestie numită automatic learning prin care SO îți învață scrisul și stochează informația local, folosind Windows Indexing Search pentru a retrieve the info. Deci trebuie să ai și aia activat. Ai putea încerca cu o instalare de Windows 7 să vezi dacă/cum merge, folosind un HDD gol în locul SSDului pe care-l ai în lappie acum.

O altă chestie care ți-o pot spune sigur este că XP conține embrionii tehnologiilor folosite pentru voice/write recognition și acestea sunt mult mai bune pe Vista/7. Am folosit voice recognition pe Vista o perioadă destul de lungă, e chiar fun :biggrin:
 
Cum imi dau seama daca Media Player 12 sorteaza in vreun fel o lista primita prin DLNA? Adica eu fac sortare la serverul de DLNA by Name, si daca nu e afisata asa in MP12 sa pot sa-mi dau seama daca e de la server sau media player isi face propria sortare a listei primite.
 
Back
Top