Întrebări pe care ni le punem de mult

Revenind la discutia cu modificarile de lumini (#5830), de atunci caut 2 conectori si nu dau de unul de nici un fel: e o discutie aici unde un tip fabrica singur unul din conectori; e un conector lama de ~ 1 cm lungime si cam 2.2-2.4mm latime. Tot ce am gasit in Romania sunt niste conectori pin de la AMP care au doar 1.5mm latime si imi e teama ca nu o sa tina la curentul respectiv (vreo 4A). De asemenea papuc la 90 de grade ar trebui sa fie usor de gasit, dar nu gasesc decat drept. In afara de a umbla prin parcuri de dezmembrari cu un patent in mana unde sa mai caut?
 
Incarcarea maxima la cupru este de 10A/mm patrat. Daca zici ca are 1.5mm latime, trebuie si cealalta dimensiune ca sa ne dam seama.
Gasesti pe Louis diferiti conectori, si daca nu ma inseala memoria chiar comandasem o cutie si e pe acasa.
 
Cum se numeste si unde se gaseste de cumparat chestia aia impletita care se pune pe cablurile de la sursele mai scumpe?
Cablu cu protectie.JPG
 
Se cheama sleeving, iar de gasit cred ca gasesti la PcGarage. Ii las pe experti sa-ti recomande alte surse :smile:
 
Mesh-ul ala de panza ar necesita fie sa dezlipesti cablurile din PCB-ul sursei, fie sa scoti cablurile din conectori, ambele variante sint cam greu de facut fara sculele necesare.
De aceea ce a dat burebista mai sus se comercializeaza.
 
Dacă vrei chestie de-aia de plastic spiralată, se vinde la Hornbach la pungă cu vreo 2-3 grosimi diferite pentru ca să ascunzi elegant toată mățăraia ce atârnă în spatele unui TV sau a unui PC.

Mesh-ul e cam inutil fără capetele alea heatshrinkwrapped. Tub din ăsta heatshrink se poate cumpăra pe diverse dimensiuni gata tăiat pentru izolația cablurilor electrice (la capetele papucilor, de exemplu) sau la metru, tot la Hornbach. Teoretic se strânge cu un pistol de aer fierbinte, da' merge și cu bricheta sau rotit rapid deasupra unei flăcări de aragaz. Atenție că devine destul de rigid.
 
Problema este ca tubul nu poate trece de mufele de la capetele cablului, diferenta este prea mare. La fabrica le ataseaza pe cabluri inainte sa le bage in mufe sau sa le lipeasca de PCB.
 
Cred ca AdrianB1 intreaba de "expandable braided sleeve", cica s-ar gasi si pe la noi la 1 €/m. Am tot cautat prin Iasi cand am vrut sa-mi fac niste cabluri audio ca cele de aici, n-am gasit, banuiesc ca pt. Bucuresti asta n-ar fi o problema. Intre timp eu am renuntat la DYI -poate la pensie am sa am ceva mai mult timp.
 
Da, asta caut, incerc sa trec pe la ei maine sa iau o bucata.

Chiar mareste durata de viata a cablurilor in anumite cazuri: la moto veche aveam un cablu de la contact care se freca de furca si in timp se ducea izolatia pana a facut scurt in mijlocul strazii si mi-a ars siguranta generala :frown: Eu i-am pus banda izolatoare si un manson mai gros, dar puteam folosi si asa ceva.
 
Mesh-ul ala de panza ar necesita fie sa dezlipesti cablurile din PCB-ul sursei, fie sa scoti cablurile din conectori, ambele variante sint cam greu de facut fara sculele necesare.
De aceea ce a dat burebista mai sus se comercializeaza.

Scos firele din conectori = ac de cusut. Nu mi se pare cine-știe-ce sculă greu de găsit :biggrin:
 
Atunci poti sa-ti dau si eu vreo 11 surse sa-mi faci si mie asta?
Sint din cele bune, cu mai mult de 10 conectori Molex.

@AdrianB1: Ma distram ca nu stiu cum ar putea sa mareasca durata de viata a unui cablu in PC, nu in conditii automotive, unde sint alte cerinte si probleme.
Vei constata ca plasticul nu rezista la UV si se va descompune in scurt timp dupa ce a fost expus in soare. Asa cum am avut surpriza sa vad ca motocicleta trecuse prin husa, efectiv husa se topise in jurul motocicletei.
 
Nu cred că era vorba de 10 surse, ci mai degrabă de maxim 2, doar dacă Adi nu și-a tras vreun mainframe cluster pe-acolo prin beci pe lângă NAS :biggrin:
 
A luat-o Youtube razna, ca nu pot sa vad mai nimic fiind intampinat de Error 502.
Sau le-au pus capac cei de la RedBull Stratos (> 1.000.000 utilizatori vizionand simultan)?
 
Back
Top