Întrebări pe care ni le punem de mult

Gasesti si cu AA si cu AAA. Doar ca-s mai lungi. Cauta corp anodizat, fabricat din aluminiu, bec cu un numar rezonabil de lumeni si cat mai mare, dar nu prea mare ca pe urma iti mananca bateria repede.

Strike 2. Si strike 3.

Cu mentiunea ca Fenix-urile sunt niste lanterne foarte bune si fiabile.
 
Pentru cazuri de urgenta este foarte discutabil: unii zic ca ar fi buna o lanterna cu AA pentru ca in forma asta se gasesc majoritatea bateriilor si acumulatori/incarcatoarelor. Altii spun ca e bine sa ai o lanterna cu baterii neobisnuite, pentru ca astea se vor vinde greu si este posibil sa gasesti in magazine dupa ce celelalte s-au vandut deja, sustinut cu un exemplu din Japonia cu ocazia inundatiilor de acolo.
Personal eu as merge pe citeva perechi de acumulatori LSD plus un incarcator solar, este putin probabil sa cedeze toti pe cei care-i ai in casa simultan. Spre exemplu eu am 32 folositi in diferite dracii prin casa, care pot fi mutati la nevoie in lanterne.
 
Cel mai mult o pana de curent a durat 18 ore si lumina a fost cea mai mica problema, fiind vara noaptea a fost scurta si m-am descurcat cu o lanterna normala cu bec incandescent si un singur set de acumulatori de 2450mAh. Am cel putin vreo 10 acumulatori AA si tot vreo 10 AAA, cea mai mare parte LSD, cred ca e suficient. Pentru un drum ma gandesc ca in caz de pana sau defectiune minora reparabila pe marginea drumului o lanterna care tine peste 3-4 ore e iarasi suficienta. Am mai comandat si 2 lanterne chinezesti cu leduri mici la vreo 6$ perechea, dar alea sunt mai mult de curiozitate, nu le iau in serios :smile:
 
Daca nu le lovesti serios sau nu le folosesti in medii dificile o sa-si faca treaba.
LED Lenser sint facute dintr-o bucata de aluminiu strunjita care ar trebui sa le dea o rezistenta mare. Le-am scapat de multe ori pe gresie sau piatra si n-au patit nimic, dar absolut nimic. Pina si Maglite-ul pe care l-am avut in urma impacturilor s-a ales cu vopseaua ciobita, cu toate ca nu ma asteptam sa fie vopsite la pretul lor.
 
Eu am două Police cu LED Cree, una lungă şi una scurtă, cu lupă şi zoom şi sunt super mulţumit de ambele. Pe cea lungă folosesc 4, 3 sau 2 baterii R6 Eneloop de 2100 mAh, respectiv 3 acumulatori R3 Eneloop de 800 mAh. Ambele sunt din aluminiu (eloxat, la cea lungă, vopsit la cea scurtă) rezistente la şocuri şi cu garnituri la îmbinări (doar cea scurtă). Nu spun ce lumină fac, îndeosebi cea lungă.
 
Am vazut in trecut de vreo cateva ori la masini niste derivatii in instalatia electrica facute cu niste conectori aparent impermeabili fara a taia cablul original, sunt ca niste vampiri (gen cei vechi de BNC). Vreau sa fac o derivatie la moto fara sa tai cablul original si imi trebuie neaparat conector impermeabil, e la unul din faruri si nu e protejat de ploaie.

Ciudatenie mare la moto: are 2 faruri, unul doar cu faza scurta si unul cu bec bi-filament pe care e cuplata doar faza lunga, cea scurta nu e cuplata nicaieri (si nu lipseste firul, asa sunt toate motocicletele din acel model si an). Vreau sa trag o derivatie de la faza scuta a celuilalt far si la asta ca le folosesc pe ambele pe scurta, e un mod foarte popular printre posesori. O alta varianta pentru a imbunatati lumina noaptea ar fi sa pun HID pe scurta, dar pe lunga nu prea merge din cauza timpului foarte lung de reactie si cu un bec alb (HID) si unul galbui (halogen pe lunga) arata dubios rau :frown:

Deci, cum se numesc conectorii respectivi ca sa stiu ce sa caut?
 
Conectorii aia de care vorbesti tu veneau in kiturile noastre de montaj pentru sistemele audio. Ciupesc putin firul si iti dau inca o iesire pe el. Ii gasesti garantat pe Maica Domnului la magazinele de electronice. I-am avut eu la motor pusi pe liniile releului de incarcare. S-au prajit in cateva saptamani de la caldura. N-as recomanda cuiva sa-i foloseasca pentru altceva decat pentru ce au fost conceputi.

Banuiesc ca la asa ceva te referi.
 
Cred ca mai degraba are nevoie de terminal cu imbinare rapida.

Din cate imi amintesc, astfel de imbinari nu sunt foarte rezistente in timp si cedeaza firul intepat. Ai putea folosi terminale rotunde mama/tata sau faci imbinarea 'manual', fara a sectiona cablul principal.
 
Nu cred ca tin cuplajele astea rapide la consumatori mari cum sunt becurile de far. Eu as face altfel: decuplezi firul existent si tragi alt fir dintr-un far in celalalt, eventual cu schimbarea releului daca cel existent nu e suficient de puternic.
 
Ceva in genul asta, doar ca ce vazusem eu era mai mare, mai solid si mai bine protejat la apa. In lipsa de asa ceva probabil o sa fac un Y manual, cositorit, il leg cu papuci in capatul firului de la farul actual. Asta daca gasesc papuci care sa tina la minim 6A.
 
Sint papuci care tin curenti mult mai mare.
Fa o imbinare Y cositorita si apoi trage pe ea un heatshrink tube cu lipici care il va impermeabiliza. Pe partea cu doua fire a y-ului poti sa bagi putin silicon sanitar inauntru inainte sa incalzesti tubul si va umple tot.
Exista si heatshrink tube in forma de Y direct facut in forma asta, dar nu merita sa cumperi un set pentru o bucata.
 
Trebuie să iau o multifuncțională pentru la serviciu, suma aprobată fiind în jurul a 350 lei.
Am avut până acum un HP seria 20xx parcă, pe care l-am folosit destul de intens timp de vreo 4-5 ani. Cartușele le-am reîncărcat. Nu cred să fi folosit mai mult de 7-8 cartușe în toată perioada asta.
Doresc ca noua multifuncțională să îndeplinească măcar cele câteva cerințe: cartuș reîncărcabil și preț în limita de mai sus. Puteți recomanda așa ceva? Cred că tot HP...
 
O placa PCI-E x4 poate fi pusa intr-un slot PCI-E x16? Unii spun ca da si invers nu merge fiindca trebuie decupata placa iar unele placi au nevoie de alimentare suplimentara.
Ma gandesc sa adaug o placa SATA to PCI-E cu doua sau patru porturi sata ca sa mai pun doua hdd-uri in htpc, placa de baza are doar 4 porturi sata.
 
Exact, iar decupajul nu se face la placa ci la slot: slotul (indiferent ca e 1x, 4x sau 8x) are in spate o margine si de-aia nu intra placa 8x sau 16x, dar daca tai plasticul din capatul slotului poti pune in slotul ala orice placa PCI Express. Cine zice ca trebuie taiata placa poate incerca sa isi taie el degetele daca ii sunt manusile prea mici.
 
Poate am inteles eu gresit si se vorbea de varianta pe care o spui tu.
Multumesc.
 
Back
Top