Întrebări pe care ni le punem de mult

Cu unele stick-uri am avut probleme serioase de performanță sau chiar funcționare la formatare NTFS sau chiar și FAT32 cu alt cluster decât de 4k. Stupid, da' asta e. Fă probe și vezi.

Detalii despre adezivii Bison găsești aici: http://www.bison.net/en/products/632-adhesives/ - tab-ul How-To-Use după ce ți-ai găsit adezivul tău, probabil la categoria cu 2 compuși. Gugl iz ur friends.
 
LE:
Are cineva instructiunile de folosire pentru adezivul Bison rasina + intaritor? Cat cu cat se amesteca si cat trebuie tinut la intarit?

De obicei scrie pe cutie/ambalaj, în general se amestecă 1:1 pentru că bizonul de rând face hemoragie subarahnoidiană dacă-i pui alte valori pe-acolo. De asemenea de obicei se întărește în 10 minute dar este full întărit în ~24h.

Dacă vrei să te joci cu proporțiile, de obicei când pui mai mult întăritor se întărește mai rapid dar legătura este mai friabilă, iar dacă pui mai multă rășină se va întări (mult) mai lent dar legătura va fi mai elastică. Eu la chestii fixe la care vreau o lipitură durabilă pun mai puțin întăritor și-l las în jur de 48-72h până să folosesc rezultatul. Ymmv.


E doar un stick amarat; default values sunt bune pentru 99% din utilizatori.
And this. Eu folosesc default și la Corsair Survivor 64GB, n-a dat niciun rateu până acum.
 
Scanarea inițială pentru preview se face la o rezoluție mică (96dpi gen), și atunci poate să se miște foarte repede. Scanarea finală, însă, probabil ai pus-o la 600 sau 1200dpi sau mai mult, și atunci capul de citire trebuie să se miște în incremente foarte mici pentru a baleia în asemenea detaliu pagina în lungime. În principiu, driverul e cel care controlează scannerul, și este apelat din orice altă aplicație de editare grafică prin interfața TWAIN: Photoshop, Paint.NET, Arcsoft blabla...

Drăcia aia nu e un scanner propriu-zis. E o biată cameră web, cu senzor CMOS, care face poze, practic, filmului (negativ, dia etc.). Am rezolvat problema prin reinstalarea K-lite codec, fiindcă mă jucasem cu niște codecuri YUV și cred că am deranjat ceva pe-acolo, mai ales că am observat la preview că apărea iconița ffdshow în tray. Previewul, căci asta era problema, îl face ca un webcam, de aceea trebuia să aștept o groază ca să mi se vadă modificările asupra capturii. În loc de 15-20 fps, el mergea cu 1-2 fpm (minut).
Mulțumiri. :smile:
 
Windows 7 x64 Home Premium.

Cum il fac sa nu se mai restarteze automat dupa ce instaleaza actualizari? Inteleg ca nu pot scapa de casuta aia de dialog cu "Restart required." si ca ma freaca la icre cel mai rar din 4 in 4h, dar nu vreau sa isi dea singur restart cand sistemul e in idle. Am pus in NoAutoRebootWithLoggedOnUsers = 1 in Registry si tot si-a dat shutdown in noaptea asta.

As prefera ca Windows Update sa ruleze automat, nu ma deranjeaza extrem de mult ca ma bate la cap ca vrea restart, dar in nici un caz sa nu faca asta de capul lui.
 
Last edited:
Dacă setezi în Action Center una dintre opțiunile cu „let me choose whether” n-ar mai trebui să facă figuri.

Dacă nu, run gpedit.msc - Computer Configuration - Administrative Templates - Windows Components - Windows Update - No auto-restart with logged-on users for scheduled automatic updates installations - Enabled.
 
Versiunea HP nu are Group Policies, dar setarea aia din Registry face acelasi lucru. Sper ca am rezolvat selectand "Download updates but let me choose whether to install them" la setarile WU.

Netul e plin de persoane care se plang de "feature"-ul asta: WU da reset de capul lui. Cam suge cand calculatorul face backup sau descarca ceva date de pe un server de pe care nu se poate face resume, mai ales daca e vorba de task-uri care dureaza multe ore.
 
Cum se face că cei pe care-i cheamă Constantin sunt alintaţi Bebe? Care-i faza, că io nu văd legătura.
 
Bebe îi zic şi eu amicului meu Lucian. Nu cred că are legătură cu numele de Constantin. Costică e "alintul" uzual.
 
Pe proaspătul soţ al unei colege îl cheamă Constantin (în acte), dar toată lumea-i zice Bebe. Am băgat pe google „constantin bebe” şi i-am găsit pe ăla de la ProTV, un interlop (Bebe Ivanovici) ş-un vlăstar al familiei Brătianu, aşa că am conchis că ăştia-s alintaţi Bebe.

Constantinului pe care-l ştiam îi ziceam Costiclă. :hihi:
 
La ce categorie de materiale reciclabile se incadreaza CD-urile si DVD-urile (blankuri si mastered) ?
Stiu ca au in compozitie policabonat, mai au si ceva cianide si ceva metal. Ideea e ca nu stiu in care containere de reciclare sa le pun.
 
Pentru că sunt oprite - alarma e software, nu hardware ca la telefoanele simple. Dacă vrei să nu consume noaptea dar să meargă alarmele trece-l pe airplane mode.
 
Exactly what miahi said, pe airplane mode consuma foarte putin si nu mai este conectat la nici un fel de retea.
 
La ce categorie de materiale reciclabile se incadreaza CD-urile si DVD-urile (blankuri si mastered) ?
Stiu ca au in compozitie policabonat, mai au si ceva cianide si ceva metal. Ideea e ca nu stiu in care containere de reciclare sa le pun.

Poți încerca la plastice, eu pe-aici le pun la general waste pentru că se pare că nu se reciclează încă din cauza materialelor mai exotice din ele.
 
De nu suna alarma la smartphone-uri cand sunt oprite? Trebuie facute ceva setari mai speciale sau nu au aceasta optiune?

Pentru că sunt oprite - alarma e software, nu hardware ca la telefoanele simple. Dacă vrei să nu consume noaptea dar să meargă alarmele trece-l pe airplane mode.

Nu. Nu suna pentru ca sunt chinezarii programate de indieni. Ia un Nokia cu Symbian si o sa constati ca suna chiar daca e oprit.
 
Eram sigur că asta o să zici. Asta nu schimbă în nici un fel situația.

Da, și eu am un telefon Nokia pe post de ceas deșteptător. Ăsta e singurul rol al lui.
 
Nu. Nu suna pentru ca sunt chinezarii programate de indieni.
Mi se pare ironic faptul ca fratele meu foloseste fix un telefon china original (d-ala imitatie de altceva, cu dual-sim si tuner tv analogic) exact pe post de sonerie; il tine oprit si in regimul asta bateria aia nenorocita facuta de chinezi tine aproape 2 luni.
 
Back
Top