Întrebări pe care ni le punem de mult

1. Revin cu o intrebare mai veche (de anul trecut): exista vreo varianta minimalista a forumului, gen text-only?
2. Vad ca unele clipuri de pe Youbube merg in Opera fara plugin, unele nu merg - vrea Flash. Intentionat nu instalez Flash, urgentele le rezolv cu Chrome, dar intrebarea e: de ce merg fara (ceva WebM?) si cum ma prind care merg fara altfel decat incercandu-le?
 
1 - Cred că sunt trei metode de accesare a forumului într-un mod mai simplificat:
a) prin RSS, dar îți trebuie un aggregator și formatul nu e chiar navigabil;
b) prin Tapatalk, cu clientul pentru telefonul mobil;
c) prin varianta Archive a forumului (orice pagină, dreapta jos): https://xf.ro/archive/index.php
 
Last edited:
Se dă calculiciu' nevestei: E6700 la 2800 MHz plantat pe o placă de bază AsRock G31M-S, 2 GB DDR2... etc. Ce placă video să-i iau pt. Sims 2? M-am cam uitat după HD5450, MSI sau Sapphire.

Bătrânu' x1900XTX nu încape în spaţiul respectiv din birou, şi decât să dau bani pe o carcasă să montez piesele altundeva, parcă mai bine iau direct o altă placă video. Any thoughts?
 
Bun, dar totuşi întrebare e şi dacă e de ajuns placa. Altceva nu joacă, doar eventual chestill 2D care le facem împreună, gen Bomberman şi Worms. Lotsa fun! :biggrin:

PS: are rost diferenţa de 20 de lei pt. mai multă memorie? Placa cu 512 megabaiţi e 120 de lei. Şi posibil mai 'eftin la baeţi.
 
Asta ce-i? M-am gândit să încerc şi pe G31, dar ideea e să chiar meargă, nu 640*480. :biggrin:


Altă gâză, cum scap de "Always ask before opening this file" din W7?
 

Frecventa memorie: 1334 MHz. Cealalta avea 1600MHz.

M-am gândit să încerc şi pe G31, dar ideea e să chiar meargă, nu 640*480. :biggrin:

Pai si ce te opreste din a incerca inainte de a cumpara o noua placa video?

Altă gâză, cum scap de "Always ask before opening this file" din W7?

Start -> Run -> gpedit.msc (Group Policy) > User Configuration > Administrative Templates >
Windows Components > Attachment Manager -> Enable "Do not preserve zone information in file attachments".

Pentru a reseta atributele fisierelor deja existente in calculator folosesti StreamFinder.
 
Nimic, doar că-mi imaginam că nu merge. Când procesorul era pe sistemul meu, dus la 3.5 GHz şi 4GB RAM mai agăţa din când în când, aşa că nici nu-mi făceam speranţe cu placa integrată. Ia să văd... doar că durează 2 zile pân' se instalează toate plăcintele jocului. :goofy:
Rezolvat configurarea, mulţămesc.
 
Gasesc undvea prize incastrabile cu intrerupator? Gen:
31KD2AJvM0L._SL500_AA300_.jpg
(cu socket CEE 7/16 Europlug, evident).

Am vazut puse in bucatarie in Copenhaga si mi-au placut ca idee.
 
Nu am vazut nicaieri stocuri, dar nu te impiedica nimeni sa comanzi. Sint firme care accepta si comenzi pentru citeva exemplare.
 
Daca e sa fac comanda, nu stiu ce sa cer - nu am vazut in nici un catalog. Si in plus mie imi trebuie 3, maxim 4 bucati. Nu cred ca am chef sa dau pe ele cat nu face.

Solutia cu prizele modulare e de back-up, preferam ceva gata facut, mai compact.
 
Nu e timp pierdut sa descarci un catalog de la producatorii mari precum Legrand, Schneider Electric, Gewiss, etc.
Distribuitorii ti le aduc la pretul de catalog, indiferent de cantitate. In schimb daca comanzi putine bucati, trebuie sa ai rabdare sa le "lipeasca" la un alt transport al lor mai mare.
 
Sau le comanzi direct la unul din marii distribuitori europeni de componente electrice și electronice. Sau mergi pe un lanț specializat de magazine din afară, care s-ar putea să onoreze și comenzi online - să zic, conrad.de.
 
conrad.de are un distribuitor aici la noi in tara, chiar daca e la Oradea. Pe linga ca aduc tot ce e la Conrad, mai au si ceva stocuri. Ca sa nu fac reclama, daca exista interes, PM.
 
Bine, daca voi vreti: site-ul lor.
Au si niste stocuri, dar din experienta unui prieten din Bucuresti va trebui sa aveti putina rabdare cu livrarea, probabil au angajat melci. A venit multimetrul in aproape 2 saptamini din Oradea in Bucuresti. Cu toate ca poate fi un caz singular, nu bag mina in foc. Eu personal nu am cumparat de acolo, am alte preferinte in ce priveste piesele (a se citi pretentii).
 
Ce se mai întâmplă în țară cu protestele astea? Citesc toate știrile online, dar sunt execrabile și pline de omisiuni iar oamenii cu care am vorbit spun că situația stă un pic altfel.

La Viena s-au adunat cam 50 de oameni care au strigat diverse lozinci în fața ambasadei României. M-am dus și eu să văd despre ce e vorba. O cucoană a ieșit să ne spună să plecăm, că la ambasadă nu se face politică.
 
Back
Top