Întrebări pe care ni le punem de mult

Hai las-o. Nu din lipsă de educație contraceptivă fac Românii copii. Poate din lipsa de educație și atât.
 
Io nu știu în care cercuri te-ai învîrtit matale, da' prin alea pe unde-am umblat eu (începînd cu grădinița și terminînd cu postuniversitarele) nu mi s-a spus niciodată (poate doar la modul anatomo-fiziologic) cum e treaba asta cu reprodusu'. Pe vremea lui Ceaușescu asta a fost mai mult sau mai puțin tabu iar ăi' de-s mai tineri ca mine cu atît mai puțin au primit informații pertinente și direcționate în legătură cu acest subiect. Așadar, îmi permit să generalizez: e o crasă lipsă a educației sexuale (nu că afirmația ta despre lipsa educației n-ar fi foarte dureros de adevărată).

Mai mult, îmi pare că în infinitele cantități de prostie în care se învîrte masa de oameni numită poporul român, sînt ținute la mare preț credințe și obiceiuri precum aspirina, calendarul, poziția capului-în-jos-cu-picioarele-spre tavan etc. Un real succes.

În ceea ce privește motivele pentru care fac românii copii, îmi permit să afirm că printre ele se numără pe locuri fruntașe inconștiența, lipsa de judecată pe termen mediu-lung și un acut spirit de turmă.
 
Eu nu cred că orice generalizare e inutilă; dacă ar fi fost așa, n-am mai fi avut statistici și alte alea.

Majoritatea părinților pe care-i cunoști tu se numește „availability heuristics”. Nu mai vorbim și despre faptul că nici tu, nici cercul tău social, nu sînteți reprezentativ pentru întreaga populație a țării, chestie care presupun că e valabilă pentru mai toți oamenii de pe forum, în mai toate aspectele vieții.

Revenind la problemă: calendaru' e bun; în teorie, că în practică e delicat de implementat din cauza necesității unei foarte bune precizii. Mai mult, faptul că „n-o fac toți” nu-nseamnă că cei care o practică corect sînt majoritari. Iar despre efectele secundare/negative ale celorlalte metode contraceptive nu pot spune decît că totul se rezumă la o decizie luată în cunoștință de cauză, ceea ce nu face decît să ne reîntoarcă la afirmația mea inițială despre educație.
 
Pana la urma, eu n-am inteles, care e rolul recensamantului asta, inafara de cel de a cheltui o caruta de bani publici?
Am luat bacul :smile:, sunt dintre cei care stiu cu siguranta ca informatiile astea exista deja, iar o parte din ele sunt chiar publice.

Cu o parte din banii aia as fi facut un soft/site unde sa intri cu un user si o parola si bagi acolo datele, iesea mult mai ieftin. Iar pentru cei care sunt batrani sau afoni, se putea angaja cineva sa le bage datele, decat sa cauti preotul prin sat.
 
fenomenul migraţiei, în special al migraţiei temporare, la muncă în străinătate şi altele.
Știți bancu' ăla cu Willy rapidu', cel mai rapid călăreț din Vestul Sălbatic, nu? :lol:
 
În acest fel vor putea fi descrise în viitor tendinţele principale ale evoluţiei familiilor şi gospodăriilor, din care să se desprindă prin studiu aspecte privind:

-fenomenul de îmbătrânire a populaţei;
-creşterea gospodăriilor de persoane singure sau a familiilor monoparentale;
-evaluarea numărului şi structurii generaţiilor care convieţuiesc în cadrul familiei;
-structura familiilor după numărul de copii şi cel al copiilor întreţinuţi;
-componenţa familiilor după relaţiile de rudenie sau parentale;
-statutul femeilor în cadrul familiei;
-fenomenul migraţiei, în special al migraţiei temporare, la muncă în străinătate şi altele.

Nu vad cum niste informatii date de persoane fara nici o verificare pot fi mai relevante decat cele de la Evidenta Populatiei si Fisc, care ar trebui sa aiba (si au) datele EXACTE pentru fiecare din punctele de mai sus, poate cu exceptia religiei (de ce le pasa de asta, le e frica de invazia musulmana? :smile:)
 
Păi de ce să streseze două-trei sute de persoane de la instituţiile menţionate mai sus, când pot să streseze toată populaţia României la costuri exponenţial mai mari?:hihi:
 
Vor să fie siguri ca anul viitor să nu iasă vreunul cu mai multe voturi decît sînt alegători. Nu că zic, dar spun.
 
Singura informatie reala si utila care nu e in majoritatea bazelor de date e domiciliul actual - stiu prea multi oameni care au domiciliul in alta parte decat scrie in buletin si Bucurestiul are pe hartie mult mai putini locuitori decat in realitate. Daca vrei sa stii ce populatie reala au orasele ai 2 variante - sa ultrasimplifici modul de schimbare a adresei (nu o sa se intample inainte de sfarsitul lumii) sau sa dai o tona de bani pe recensamant.
 
A trecut pe la mine. Pregatiti o serie de date cum ar fi: suprafata bucatariei, suprafata baii, anul in care a fost construit blocul, etc...

Niste cretini.
 
Io nu le-am dat nimic, nu eram acasă. Și sper nici să nu mă mai caute.
Dacă nu e obligatoriu CNP-ul, cum mă identifică să vadă dacă am subscris sau nu?
 
Back
Top