Întrebări pe care ni le punem de mult

Quark, ce spui tu acolo este un ideal, adica implica sa ai si sculele necesare.
Totusi, eu personal cind am cumparat de la magazinele de pe strada Maica Domnului n-am luat niciodata teapa, chiar am primit ce scria pe site. Bun sau rau, dar era ce scria acolo, nici mai mult nici mai putin. Asa ca n-am fost nevoit sa merg la cumparaturi cu ESR-metrul.
 
Şi s-a rezolvat, mulţumesc tuturor pt. sfaturi. Se pare că întradevăr ATi-ul este semi-mort, am montat noua placă şi merge pe DVI fără probleme, recunoaşte rezoluţia nativă, totul OK. Dar măcar am rezolvat ceva din toată treaba asta, şi anume problema de pornire. :smile:
 
Nu e soft fara bug-uri, dar nici fara curent electric nu merge :smile:
Felicitari pentru noul monitor vechi care functioneaza!
 
Săr'na, săr'na. :smile:

Acum altu'-i baiu': oricum intenţionam să retrag monitorul în următoarele luni, ca să-l folosesc într-un sistem secundar ca să aibă nevasta pt. diverse chestii şi Sims2. Dar dacă e pe juma' mort ATi-u'... drats and double drats!
 
Apropo de chestii electronice. Maicămea are un televizor Nordmende color care are cam 25-30 de ani. Merge bine, are încă telecomanda originală și are vreo 80 de cm diagonala. Are vreo valoare pentru cineva, întreg sau pe piese, sau poate fi aruncat la gunoi?
 
Da, are un impresionant număr de 2 condensatori. :smile: Ambii sunt de-ăia de aluminiu, nici o şansă să pot umbla de ei (multi-layer PCB?), nici n-au urme de picioruşe pe cealaltă parte.
 
@Mistral: da, are valoare chiar si ca piese. Dar daca functioneaza e pacat sa fie casat, doneaza-l cuiva cui nu-si permite.
@AdiK: exista si condensatori electrolitici SMD. Carcasa metalica au si cei polimerici, greu de spus ... dar nu-s asa de usor de schimbat.
 
Asta e placa. După cum se vede, un pic mai greu să-i pot face ceva. Eventual un volt-mod. :approve:
 

Attachments

  • x1900 XT(X).jpg
    x1900 XT(X).jpg
    406.7 KB · Views: 50
Asa cum spuneam, sint condensatori SMD, se pot scoate de acolo cu doua ciocane de lipit simultan.
Dar n-as putea sa spun de care sint, ca nu vad vopseaua de pe ei care e posibil sa contina si vreo sigla a unui producator.
 
Exact, n-am ce le face.

Pe unde se mai găseşte bandă matisantă (parcă aşa-i spunea) şi mesh de-ăla din plasă?
 
Am un TV mai vechi, pe tub, care nu mai porneste.... Am vreo sansa sa il desfac si sa ma prind singur de ce nu porneste doar pe baza simptomelor descrise?
Inarmat cu o surubelnita si foarte mult entuziasm l-am demontat sambata cautand ceva care sa semene a parte de alimentare cu condensatori umflati. Nu are nimic de genul asta, cablul de curent duce intr-un mic modul care e legat la butonul de Power, ledul frontal, senzorul IR si un integrat, de acolo pleca un snop de fire in placa mare si inca o pereche in alta parte. Am verificat ochiometric toti condensatorii de pe placa mare, toti erau OK doar plini de praf, asa ca am bagat un pic aspiratorul pe-acolo (daca tot l-am desfacut :smile: ) si l-am inchis la loc in ideea sa il duc la un service. Noroc ca l-am bagat in priza - merge impecabil - nu stiu de ce, dar sper sa il tina vreme lunga.
 
Atunci este posibil sa ai o lipitura "rece" pe care ai atins-o cind ai curatat. Greu de spus, dar daca merge foloseste-l asa cum e.

Later edit: citeodata, in anumite conditii, praful poate deveni conductor chiar si partial. Si atunci apar fenomene foarte ciudate.
 
E problema clasica a casetelor de console care se reparau cel mai bine sufland praful de pe ele. Cine stie ce contacte imperfecte ai pe diverse zone cu contacte si praful a ajuns pe acolo.
 
Nu se poate neutraliza. Cofeina continuta este asemanatoare unor substante interzise ... cind bei suficienta cafea. Se regaseste si in bauturi racoritoare, dar in cantitati mult mai mici.
 
Da, m-am culcat la 3 dimineata din cauza cafelei; de obicei nu beau deloc, dar ieri in niste sedinte oribile am baut 2 :frown:

Nu merge cu alcool cand esti la birou si ai de mers acasa cu motocicleta (ca metrou la ora aia nu mai e). Si oricum nu cred ca e o idee grozava sa bei alcool dupa prea multa cafea, nu am idee la ce valoare ajunge tensiunea.
 
Acum cativa ani, o pitzi care dadea prin bucatarie doar sa-si spele scrumiera, ne-a facut o cafea la filtru. Fiecare cate o cana, cu lapte si zahar. Dupa 10-15 minute dupa ce ne-am terminat cafeaua eram toti extrem de agitati, vedeam stele verzi, transpiratii reci, respiratie sacadata, etc. Pitzi pusese jumatate de pachet de cafea la 4 cani. Ea bause cel mai mult, avea si probleme cu inima, a chemat salvarea. Au dus-o la spital si au tinut-o sub observatie, i-au zis ca nu au ce sa-i faca daca nu intra in stop cardiac si daca i-ar da un calmant efectul ar fi si mai grav.
 
Back
Top