Întrebări pe care ni le punem de mult

Eu zic ca nu cardul a sarit de la locul lui ci bateriile. Probabil a fost o intrerupere in alimentare. Imi dau si eu cu presupusul...
 
Nu sunt bateriile, alea chiar stau bine in lacasul lor care e fixat cu niste banda moale si groasa din aia de se folosea la etansarea geamurilor pe vremuri. Pe ecran spunea ceva gen "SD card error", dupa un simplu power off/on a mers in continuare.

Bateriile sunt usor de fixat si mai puternic, iar o intrerupere in alimentare doar restarteaza tracker-ul, nu il lasa blocat.

Incarcatorul meu mai destept e un Duracell CEF-20, e destept doar prin comparatie cu un Energizer si un Uniross care nu fac diferenta intre cei doi acumulatori de pe un canal de incarcare, asta stie sa faca asta dar nimic in plus. Pe asta acumulatorul da eroare, pe alelalte incearca sa il incarce pentru o perioada fixa la un curent aparent fix, sunt really dumb (si foarte vechi).
 
Sorry, wrong again. Aia a spus-o Thomas Edison. Iar Thomas Edison n-a fost nici matematician, nici fizician, nici chimist, nici nimic.
Multumesc minutul enciclopedic dar stiam asta. Asa ca am spus "stiinta", nu matematica sau parapsihologie. Asta pentru ca vorbeam de "cercetare" (aia care sta la baza stiintei). Pretty good trolling though... :smile:

Dar daca tot e topic de trolling, Edison nu avea cum sa fie "nimic" :wink:.
Apropo:
Thomas Alva Edison (February 11, 1847 – October 18, 1931) was an American inventor, scientist, and businessman
Deci am nimerit-o? Sau sa ma astept la inca un post cu correctrolling?
Cred ca poti sa gasesti in continuare detalii care sa il caracterizeze si altfel decat "nici, nici, looser, nici, biznisman".

whiskas, nu m-am legat de contextul socio-istoric pentru ca nu asta vizam in raspunsul meu. Am dat acel citat, venit de la un om cu realizari in stiinta si cercetare, ca inca un argument ca stiinta se bazeaza pe cercetare nu pe intuitie. Intuitia ajuta dar proportia probabil ca e estimata corect in acel citat.
Imi imaginez ca este un motiv pentru care oamenilor de stiinta li se mai spune si cercetatori. Nu intuitisti...
 
bausto, baza stiintei este faptul ca oricine urmeaza anumiti pasi va ajunge la acelasi rezultat; stiinta nu e legata de o persoana, iar un citat de la un om de stiinta are o relevanta limitata, poate fi doar o parere personala si banuim ca pana si rahatul lui Edison pute, nu e aroma de trandafir, deci nu tot ce vine de la o persoana celebra e perfect.

Orice lucru clar in stiinta si demonstrabil e deja axioma sau teorema, cele cu mare probabilitate de a fi adevarate dar greu sau imposibil de demonstrat cu posibilitatile actuale sunt teorii (ex. exista apa pe Marte, s-a observat prin telescoape, dar nu s-a dus nimeni sa aduca o galeata - asta nu inseamna ca nu exista ci ca nu se poate demonstra si mai direct prin metoda "ia si gusta, vezi ca e apa"); in religie totul e cel mult echivalentul unei teorii pentru ca nimic nu e repetabil sau demonstrabil, e o presupunere sau pur si simplu vaporware. Nice trolling though (pana vii cu orice argument real, nu vorbe goale si citate offtopic).
 
Deci intai stiinta se bazeaza pe intuitie, acum citatele isi pierd valoarea pentru ca pana si rahatul alora care le-au spus miroase...
Ideea de baza e ca acel citat a venit de la un om care probabil e mai inteligent decat multi de pe forum deci sunt sanse mari sa fie ceva adevar in el. Dar daca rahatul lui miroase, by all means, hai sa il discreditam cu totul. Quark doar ce a spus ca Edison era un nimic. :mda:

P.S. Intamplator oamenii au intuit ca s-ar putea sa existe/sa fi existat candva apa pe Marte dar nu s-a chemat stiinta decat cand au dus spectrometre si sonde pe sau in vecinatatea planetei.

Ce sa spun, ma bucur ca exista oameni in lumea asta care nu asteapta sa intuiasca leacuri pentru cancer, procesoare avansate, etc. Si care stiu sa aprecieze pe cineva cu realizari infinit mai mari decat vor avea ei vreodata fara bullshit gen "si rahatul lui pute deci probabil se inseala".

Adrian, daca mergea functia de search te-as fi trimis inapoi la o discutie in care argumente de pisul lumii (nu prea departe de intuitia baza stiintei sau rahatul lui Edison pute. Lasa-i pe altii sa le ceara de data asta. Ca sa nu ajungi iar sa te contarzici de la un post la altul si sa aduci argumentul suprem ca "e logic pentru tine".
Dar stii tu vorba aia cu "...pana nu e si fudul".

Stii care-i o intrebare buna pe care trebuia sa si-o puna unii de mult? De ce naiba mai apar useri noi pe XF doar cand cineva vinde ceva la superoferta dar userii vechi dispar unul cate unul. Cu asa atitudine... Stiinta bazata pe intuitie... Edison era un nimic...
 
Sper ca aici vorbim despre Edison si nu despre Edis0n. :biggrin: Cu asta ma retrag din discutie dar mentin cele afirmate. Sic.
 
...lots of bullshit...
OK, ce vrei de fapt? Sa argumentezi ca religia are un fundament, ceva real, demonstrabil, acceptabil, probabil, sau sa te invarti in jurul subiectului vorbind despre orice altceva si atacandu-ma pentru ca nu poti face nimic mai bun? Argumente, demonstratii simple si clare ca la matematica in clasa a 5-a, nu citate de la unul care probabil o fi mai destept si care nu au legatura cu ce se discuta. Doar atat poate face prietenul tau imaginar pentru a-si demonstra verosimilitatea?
 
Nu am spus nicăieri că știința se bazează pe intuiție, dar bausto a ajuns la gradul de epic troll :smile:
 
Bausto, de ce ai inchis threadul cu sistemul 2.1?
Ma interesa si pe mine acelasi lucru, mai ales ca Edifier-ulrile recomandate, nu se gasesc pe niciunde si se pare ca importatorul nici nu mai are "forta" sa le aduca.
 
Să sumarizez:
1. Știința se bazează pe intuiție sau pe cercetare? (Wtf, cum s-a ajuns la dilema asta? E o über-falsă dihotomie.)
2. Religia are... ce are? Aici nu știu ce să mai scriu.
 
1. Știința se bazează pe intuiție până la rezultatul final care confirmă sau infirmă.
2. N-are. N-are dovezi.
 
Știința se bazează pe metoda științifică ce urmărește demonstrarea sau infirmarea unor ipoteze. Că ipotezele alea sunt generate de intuiție, întâmplare, greșeală, noroc chior, 1000 de maimuțe care să se manifeste liber etc. e prea puțin relevant.

Religia e instituționalizarea și materializarea credinței. La un moment dat avea rol de guvern; acum e o mare afacere. Credința, nu religia, este cea personală, oarbă, ilogică și nedemonstrabilă rațional.
 
Horizon 2206SW + BBA ATi X1900 XT(X) = not so much love?

Am instalat ultimu' Catalyst disponibil pt. placa asta. Se dau problemele:

1. Conectat pe cablul DVI moare semnalul la "Welcome" (Win7 64-bit).
2. Conectat pe cablul VGA merge, dar nu am in lista rezolutia nativa de 1680*1050. Daca incerc sa selectez manual o rezolutie wide mai mica, imi pune automat 85 Hz fără ca eu să pot să-i fac ceva, deci iar moare semnalul.
3. Conectat pe cablul VGA în mufele DVI, cu adaptoare, la fel ca la 1.


H4lp?


PS: Winblows-u' îl detectează ca şi "Generic Non-PnP Monitor", ce-o mai fi însemnând şi asta...
 
Thanks... dar refuza sa ruleze pe android.

@Adi: Incearca sa pornesti calculatorul, sa lasi Windows-ul sa booteze si sa scoti cablul de alimentare de la monitor, dupa care sa-l bagi la loc.
Daca nu merge asa, incearca sa faci update la driverul placii video din Windows (as in nu instalare manuala), poate ai noroc si merge dupa asta.

Inca o intrebare pe care mi-o pun de mult (de vreo 5 minute): Oare ce-mi mai rezerva ziua de azi? Am scapat motorul, mi-am rupt blugii, am scapat telefonul pe jos, am evitat la mustata o vaca cu cabina care voia sa faca dreapta peste mine pe banda, am stricat un prototip la munca si era mai devreme sa ma ard cu tigara.
 
Inseamna ca nu primeste info prin DDC. Verifica mufele si cablurile. Poate nu face contact cum trebuie.
Daca nu merge asa, instaleaza driverul de monitor; presupun ca monitoarele inca mai au drivere. Daca n-ai driver, zi-mi mie, s-ar putea sa-ti pot scrie unul din tastatura. E doar un .inf cu frecventele.
 
Pân' azi dimineaţă a mers fără probleme pe GTX 260 care şi-a dat duhu', dar mă îndoiesc să fie vreo legătură. Alte cabluri n-am momentan, dar a mers în rezoluţii 720p/1080p când am conectat TV-u' prin cablu DVI-HDMI.
Driver de monitor... what? You lost me. N-am avut aşa ceva nici pe un monitor din '95.
 
Back
Top