Întrebări pe care ni le punem de mult

Unde ai dormit pana acum?

Xonar are 2 generatii si 2 variante, old-PCI si PCIe. Din cate am inteles cele PCIe sunt PCI cu bridge, nu native, dar nu prea mai conteaza, il iei pe ala de se infige in placa ta de baza si iti permite portofelul. DAC estern - vezi un review la Arcam pus de Cosmin_C saptamana trecuta, e un exemplu, mai exista si de la EMU (cumparat de Creative) si de la multi altii, acolo chiar variaza destul performantele si pretul, dar si cantitatea de bullshit servita in "reviews".
 
În pat.

Pân' acum am folosit doar plăci integrate, aşa că n-am fost interesat de restul plăcilor. Xonar DS, D1 sau DX? Merită diferenţa de preţ de la DS la D1/DX pt. căştile Senn HD215, având în vedere că nu-s extremist în ale sunetului?
Restu' deja urcă prea mult la preţ, nu-s interesat să dau chiar atât.
 
"Merita" e ceva relativ, care e diferenta intre alea pe castile respective habar nu am si nu cred ca te poate sfatui cineva intr-o chestie care e aproape imposibil de masurat, mult prea subiectiva. Daca pana acum ai avut doar onboard aproape orice placa mai spalata va fi un plus, cat de mult vrei sa mergi e doar treaba ta.
 
Găsesc undeva prin magazinele noastre de electro[cas]nice (gen Flanco, Media Galaxy etc) un adaptor de la ștecher românesc la cel folosit în UK?
 
Nu lua de la Flanco sau Media Galaxy. Eu am văzut la Media Galaxy cu 50 de lei și de o calitate foarte slabă. Ia de pe site-ul de mai sus. De 10 ori mai ieftin și mult mai bun.
 
Nu înțeleg o chestie, tho'. De fapt, două. :biggrin:

Prima e că văd că majoritatea au 2 antene (sau cum se cheamă) la ieșire și înțeleg că ei le au cu 3. Înțeleg că a treia e înpământarea, e musai să fie pe adaptor? Ăsta vs. ăsta.

A doua e că, la toate adaptoarele de acolo, nu înțeleg unde intră ștecherul meu. :biggrin: Găurile rotunde par ori prea mari ori prea mici, iar celelalte au o formă ciudată. A se vedea al doilea link, pentru referință.

În alte cuvinte, nu ar trebui să fie ceva de genul ăsta?

End of noobness, thanks. :biggrin:
 
Primul link de la Conex (ăla cu două lame paralele) e pentru US, nu UK. Scrie și UK pentru că e UK+EUR to US. Al doilea (ăla de 16 lei) e ce-ți trebuie. Ștecherul tău cu 2 chestii rotunde intră în găurile alea de formă extrem de ciudată (în care intră vreo 4 standarde de fapt).
 
Cablu' coaxial vine "din perete" prin mufele F despre care m-aţi învăţat în trecut. Cum îi spune mufei cu care intră în TV?
 
Salut,
Este unul dintre voi sau aveti o cunostinta in domeniul constructiilor civile? Am de verificat cateva preturi (operatiuni dar si materiale) si ma intereseaza o parere avizata.
Multumesc!
 
Aici am publicat un exemplu al unei lucrari simple de refacerea accesului in incinta.
PS: Am şters preţurile ofertei iniţiale pentru a nu vă induce în eroare :smile:
E adevărat că şi cantităţile pot fi subiectul discuţiilor, dar în primă fază mă interesează preţurile.
 
Eu unul n-am cum să te ajut fiindcă lista e prea vagă. Ştiu pe cineva care lucrează în domeniu şi ar putea să-mi facă o estimare cu preţuri actuale dar am nevoie de detalii, acolo e trecută doar lucrarea dar nu ştiu despre ce e vorba.
De exemplu la săpătură, dacă se poate face mecanizat lucrarea se calculează la ora de lucru. Însă contează şi ce fel de teren este, dacă utilajul poate lua direct în cupă sau e nevoie de excavator. Pentru 10mc ai nevoie de cel mult 1 oră iar preţul variază în funcţie de ce spuneam mai devreme. Eu am săpat vreo 40mc de pământ în 3 ore dar la cupă, nu la excavator, iar ce am scos am vărsat în apropiere deci nu a fost nevoie de transport. M-a costat 80 lei ora, anul trecut în vară.
Dacă poţi oferi mai multe detalii mă interesez şi te anunţ.
 
@Pache: nu cunosti pe nimeni care a terminat Fac. de constructii? :goofy:

Revenind ontopic: cunoasteti un calculator-comparator online de RCA care sa nu-mi solicite toate datele personale (CNP, Nr. de inmatriculare, Nr. sasiu, data dobandirii permisului, etc...)? Caut de doua zile si n-am gasit. :frown:
 
Nici nu cred că o să găseşti, în funcţie de datele astea se calculează valoarea asigurării.

Vă transformaţi toţi în personal data freaks? :angel:
 
Nu este adevarat, datele respective sunt necesare pentru a afla coeficientul bonus/malus din baza de date CEDAM. Dar respectivul coeficient este trecut si pe RCA-ul vechi, deci e suficient sa te intrebe direct, nu sa-ti ceara zece date personale.
 
Păi şi asta nu se reflectă în preţul asigurării, adică ce te interesează pe tine? Aşa poţi găsi valoarea maximă pentru categoria motorizării iar de acolo scazi în funcţie de coeficienţii daţi.
 
Back
Top