Întrebări pe care ni le punem de mult

Voi vă certaţi pe o temă cretină.
Ia-l frate pe ăla mai ieftin şi gata, dacă ălălalt ţi se pare scump.
Problem solved.
 
Fac cateva mentiuni care esi nu au legatura cu topicul or ajuta pe cineva candva.
Îl iei rugged și rezistent pentru că s-ar putea să-l scapi în chiuvetă, nu că-l pui la congelator odată cu cuburile de gheață în mod regulat.
Ummm, cred ca nu ai inteles scopul acelui laptop. Undeva in Marea Nordului sau mai rau (acolo unde se lucreaza doar jumatate de an, cat e zi) sunt niste platforme petroliere care, oricat de exagerat ti-ar parea, au uneori nevoie de un tehnician cu un calculator pe undeva pe punte, expus intemperiilor si temperaturilor scazute. Regulat. Idem pentru zone fierbinti din desert. Nu dai 4000$ pe un laptop cu performante de entry level ca sa redctezi poezii romantice pe banca in parc in timp ce ploua :smile:. Laptopul ala chiar ar putea sa cada in apa (o baltoaca mai mare ca el) si ar trebui sa ramana in viata si cu datele intacte.
In functie de specificatii multe trebuie sa functioneze intre -20 si +55 grade Celsius.

Again, Corsair vinde imaginea de rugged. Ca e sau nu rugged nu pot sa spun, nu am testat, am vazut doar exemplele de care ziceam mai sus si care mi s-au parut exagerate. Deci la prima vedere as putea spune ca pentru cineva care foloseste constant stickul in mediu umed, de exemplu, sau care are obiceiul sa-l scape, sa-l tina cu cheile in buzunar, etc. stickul ala ar putea sa faca banii. Repet, nu am date care sa confirme dar nici care sa infirme aceasta afirmatie.
Tocmai de-aia stickul ala in mod particular e mai scump. Macar carcasa aia poate si-o face banii.
Depinde și ce înțelegi prin DSLR modern. Un DSLR serios va folosi CF, nu SD. Iar D90 trage rafală RAW foarte bine cu Kingston-ul ăsta, fix asta m-a surprins la el. Practic nu am reușit să-l fac să încetinească și nu am chef să fac număr de declanșări doar ca să testez viteza cardului. Prin comparație, SanDisk-ul primit la pachet cu aparatul foto murea după 2 NEF-uri trase.
Modern inseamna recent si am folosit termenul exact cu intelesul din DEX. Iar recent in 99% din cazuri inseamna multi megapixeli. Adica fisiere mari care pun probleme unui card mai prost cand tragi in rafala. Din pacate D90 nu prea intra la categoria modern. Am in el un card brand mai nepopular si cu un pret jenant de mic si tot nu a gafait indiferent de conditii. Probabil limitarea e in camera nu in card.

Si ca si la stickuri, am vazut foarte multe carduri SD ieftine cu carcasa crapata dar doar un card scump (un Lexar 233x) in situatia asta. Daca intr-adevar Corsairul ala e asa prost cum spui inseamna ca tu doar ai reformulat o alta intrebare care "macina" multi oameni de ceva vreme incoace: de ce sunt produsele Apple asa scumpe? Nici la asta nu s-a ajuns la un raspuns general acceptat.
 
Acum sper că nu o să jignesc pe nimeni, dar dpmdv produsele Apple sunt așa scumpe pentru că le poate folosi și o maimuță decerebrată. Sunt sisteme închise și fool-proof, a.î. your average american Joe să poată face chestii de tipul mutat poză din aparat foto pe televizor sau mutat filmuleț din cameră pe alt ecran mai mare fără să strice ceva. Totul împachetat sleek și elegant, atât dpdv software cât și hardware. De ce ar cere un preț mai mic? :smile:

Nu mi se pare exagerată descrierea ta și de asemenea nu cred să fie într-atât de proaste acele Corsair. Doar că QC la Corsair a cam început să dea rateuri și mi-am pierdut încrederea. Și la cât de fanbou Corsair am fost întotdeauna, that's a big thingie. Probabil mai ales pentru că mi s-au întâmplat chestiile descrise în situații critice, care efectiv mi-au bușit munca pe câteva zile definitiv și ireparabil :biggrin:

Probabil n-ai tras rafală RAW de merge cardul ăla ieftin așa bine sau poate ai nimerit unul ca și Kingstonul meu :smile:
 
@ Neo, am înțeles aluzia dar eu vorbeam serios. Pentru că e cu muuult mai mic, mai ușor și cu mai puține fire. Fie cum vreți, eu unul prefer să țin în buzunar un hdd decât să dau 400 lei pe un stick usb. :damn:
 
Acum sper că nu o să jignesc pe nimeni, dar dpmdv produsele Apple sunt așa scumpe pentru că le poate folosi și o maimuță decerebrată.

Asta este o aroganta de power-user. Nu asta este idealul oricarui sistem informatic consumer, simplitatea? :wink:
 
Neo are oarecum dreptate Piggie, si sistemele pe Android sunt simple si usor de folosit, diferenta e ca produsele de la Apple sunt si mai si.
 
Cand ma gandesc la combinatia Iphone+Itunes ma gandesc la orice, majoritatea dintre ele cuvinte urate, mai putin la simplitate si usurinta in folosire.
 
@lai - la fel a pățit și taică-meo, învață să gândești mai simplu și atunci ți se va părea mult mai simplu :biggrin:

@SCViper - pentru Android există terminal emulator pe market. Nu e vorba doar de ușurință în utilizare, cât și de închiderea sistemului.

@PigBrother - poate este. Mie îmi place simplitatea fără a cădea în banalul "când nu mai știu ce să fac, apăs singurul buton hardware" cum e la ipad :biggrin: Dar îmi place și să-mi pot băga nasul unde se poate. Ar fi ca și cum aș cumpăra o mașină care are capacele la uleiul de motor/lichid de frână/lichid de servo sigilate și pentru completare în caz de ceva ar trebui să mă duc la reprezentanță.
 
Simplitatea vine din sistemul binar.
Totul devine rapid si simplu cand gandesti numai in zero sau unu.
Nu ai tente, nu ai umbre, numai alb sau negru.
Asa ca : DE CE sa nu gandestiu simplu?
Sorry de intruziune.
 
Aha deci tu folosești tastatură d-asta. Cool :biggrin:

real-supercoder.jpg
 
De unde se poate cumpăra Microsoft Flight Simulator X cu absolut toate add-ons și să fie ediție digitală (nu mă interesează carcase and shit la ăsta, sunt prea multe discuri cu totul)?

Mulțumesc anticipat :biggrin:
 
Sunt doar 2 discuri si l-am vazut prin Diverta la pret de dumping (vreo cateva zeci de lei cu un mouse nou cu tot); din pacate nu l-am vazut nicaieri in forma in care il vrei tu, ca l-as fi luat.

Ai joystick bun?
 
Nu sunt doar 2 discuri decât pentru jocul per-se. Cu totul sunt vreo 6-7 expansions.

Vroiam să-mi iau o chestie d-asta, evident nu din .ro unde costă aberant de mult.
 
Nu dau 2 bani pe paloniere, asa ca m-as uita mai degraba la un throttle and stick - mi se pare incomod si limitat ca utilitate un palonier la un simulator de zbor, iar in afara lui nu stiu la ce ar putea folosi.
 
Păi e și throttle, mie mi se par geniale palonierele dpdv al simulării. Corectarea la aterizare eu cel puțin așa o fac de obicei :biggrin:
 
Păi MS ce are, sunt avioane comerciale, aia e tot. Am jucat și IL-2 o groază de timp, am toată colecția :biggrin:

Thurstmasterul ăla e mai scump decât Logi, cred că mai degrabă pentru MS FSX ar merge chestiile alea de la Saitek, dar cumulate sar de buget bine de tot :frown:
 
Back
Top