Întrebări pe care ni le punem de mult

Intrebarea mi-o pun doar de cateva zeci de minute insa n-am gasit topic mai potivit.

Pe scurt Eon electricitate a facut niste lucrari in zona in care lucrez si ca rezultat mi-am gasit biroul mirosind ingrozitor, plus o gramada de lucruri busite.
Nu am evaluat paguba, sunt cateva chestii esentiale busite, insa putea fi si mai rau: instalatia de AC , 2 computere, 2 monitoare , 2 sisteme audio 5.1, un docking station, 2 HDD externe, un router ADSL.

Din cauza ca nu am avut "placerea" pana acum sa ma confrunt cu astfel de situatii, stau si ma intreb acum cam care ar fi pasii ca sa-mi recuperez paguba?
- Am sunat la ei la dispecerat si mi-au zis ca da, stiu ca a fost o avarie si ca vor remedia.
- Dupa vreo 2 ore m-au intrebat daca am curent, aveam insa nu mai mergea mai nimic. Raspunsul a fost ca nu e el dude care se ocupa cu asta si ca nu stie ce ar trebui de facut.
- Am facut imediat o sesizare pe pagina lor de reclamatii si le-am dat o lista prelminara a ceea ce este stricat.

Care ar fi pasii urmatori?
 
Sa cauti o lista de furnizori de echipamente de stabilizarea tensiunii si UPS-uri si sa incepi sa planifici. Chiar daca te despagubesc tot e bine sa nu le pui direct in priza.
 
Adrian merci pt sfat, insă la momentul actual nu m-ajuta cu nimic. Deocamdata vreau sa stiu cum sa fac sa-mi recuperez paguba, prevenirea unor incidente viitoare e alta poveste.
 
Daca ai vreun cunoscut avocat vorbeste cu el, altfel trimite o scrisoare recomandata la EON cu descrierea problemei si a pagubelor si vezi ce raspund. Daca raspunsul nu te multumeste apeleaza la OPC, dar numai dupa ce ai confirmarea de la EON. Ultima solutie e actiune in instanta, dar costa si dureaza.
 
S-a pierdut un număr de înmatriculare de pe față de Brăila în Sibiu. Cum se procedează cu înlocuirea lui, având în vedere că persoana respectivă se mută în Sibiu, dar actele nu-s finalizate?

Mulțumiri anticipate.
 
Pai sunt 2 variante: ori recupereaza numarul in Braila (ca tot are acte inca pe Braila) ori termina actele pe Sibiu si ia numere de acolo. Din cate tin minte un numar pierdut se recupereaza destul de usor, dar niciodata pe loc. Sau suna la serviciul de inmatriculari (numarul e pe site la fiecare judet) si le explica problema si o sa primeasca indrumari - la telefon sunt de obicei foarte amabili si de ajutor.
 
Oricum ar fi procesul e același, mergi la înmatriculări și ceri număr/numere. Ar fi mai simplu să renunțe la cel vechi, scapă de un drum.
 
Hm. Se pot face acte pe alt oraș fără un drum în orașul precedent? Mă refer la radiere, delicii de genul.
 
Se poate da un telefon ca sa afli, e cea mai sigura metoda. Eu mi-am inmatriculat motocicletele la distanta de 3 ani una de alta si procedura a fost diferita, nu ma bazez pe ceea ce stiu ca era valabil acum un an sau doi pentru ca e posibil sa nu mai fie deloc asa.
 
În cel mai rău cazi, poți face o împuternicire notarială ca să desemnezi pe altcineva să umble pentru tine cu hârtii și să semneze în numele tău.
 
Exista pe undeva o "harta" a conexiunilor la internet din Romania? ISP-ii: cine cu cine este conectat, pe unde iese din Ro, etc.?
 
De ce un card SDHC de 32GB costă 190 RON (și este chiar foarte performant) și un stick USB de aceeași capacitate (idem foarte performant) costă ~370 RON? Ca să înlătur orice dubii, este vorba despre Kingston Class4 32GB și Corsair Survivor GTR 32GB. Asta în condițiile în care un reader USB în care să înfigi cardul costă cam 30 RON (exagerat la maxim).
 
Poate fiabilitatea? Alte stickuri de 32GB care nu sunt atat de scumpe desi au performante bune. Un Kingston R500 costa 200lei, nu 370. Si are viteze de ~30MB/s.

Compari produse cu pretentii diferite. Kingston-ul de care vorbesti tu nu are prea multe pretentii. O memorie cu pretentii este SanDisk ExtremePro 300x SDHC 32GB care costa spre 900lei. Sau Kingston SDHC Class 4 32GB Ultimate XX la ~1200lei.

Mai pe scurt, Corsairul dat exemplu este cel mai scump Corsair la capacitatea de 32GB si unul dintre cele mai scumpe stickuri in general in timp ce Kingstonul este cel mai ieftin in 32GB si unul dintre cele mai ieftine la general. Deci ai ales fix opusele. Si probabil si diferenta de performanta este, nu doar de carcasa de aluminiu cu garnituri vs. plastic pe care il rupi daca l-ai infipt de prea multe ori in readerul de 30lei :smile:.

In alta ordine de idei, de ce un Panasonic CF-19 costa de 2-3-4 ori mai mult decat Alienwaru' tau desi are de 2-3-4 ori mai putina putere de procesare?
 
Mda din păcate Kingston-ul ăsta este tot class 4, vitezele de transfer sunt excelente (posed momentan varianta de 16GB de care am fost foarte plăcut surprins) și astfel nu văd diferența față de Ultimate XX ăla la 1200 RON. Or fi 3MBps în plus la vitezele de transfer? :smile:

Ca fiabilitate din păcate am observat o groază de comentarii negative la adresa stickurilor Corsair, prin urmare... meh. Da, este impermeabil și chestii, dar parcă-parcă e cam meh.

Ce doream să evidențiez este că un produs fără prea mari pretenții se comportă foarte bine ca utilizare și are un preț foarte bun și unul cu pretenții cam mari este cam scumpuț și s-ar părea că are ceva probleme. Ideea pe care ai dezvoltat-o o știam deja :biggrin:

Panasonicul ăla e atât de scump pentru că poți da cu el de toți pereții și n-are nimic => preț (oarecum) justificat :biggrin:
 
Clasele alea sunt clasele de viteza garantata. Probabil ala de 1200lei iese in evidenta in burst mode pe un DSLR modern, intr-un mod in care cardul de 190 de lei nici nu viseaza.

Iar pretul Corsairului in particular este justificat de faptul ca producatorul pretinde ca tine la orice. Din pacate foarte multi isi permit sa-l cumpere si apoi sa se joace cu el cum le trazneste prin cap pe motivul (justificat) ca producatorul il garanteaza asa. Stiu oameni care au busit astfel de stickuri dupa ceva tratamente inumane pe care nu le-ar fi aplicat unui stick normal. "Pentru ca se poate".

P.S. Si laptopurile rugged au niste limite, la unele capitole sunt mai jos decat te-ai astepta. Iti spun doar ca pe unele poti sa le pui la pamant cu conditii pe care le intalnesti in bucatarie: Un pic de inghet si de apa. Testat :smile:.
 
Un hdd extern de 2.5 de 1Tb costă în jur de 400 lei, de ce aş da 370 pe un stick de 32GB? O fi ceva mai portabil decât hdd-ul dar totuşi mi se par bani aruncaţi pe geam.
 
Pentru ca un stick de 32 GB poate fi suficient de incapator pentru anumite nevoi si intra in anumite buzunare in care nu intra HDD-ul de 2.5, iar atunci cand cade pe jos stick-ul nu pateste aproape niciodata nimic hardul s-ar putea sa moara de la prima incercare. Eu am si hard disc extern si stick mare, stick-ul imi e mai comod sa il car dupa mine (si il tin in buzunar in conditiile in care mai am car si un rucsac plin zi de zi), hardul il folosesc numai atunci cand am de transportat mai mult decat ce intra pe stick, adica rar.

Mai dadea cineva exemplul cu masina (berlina) si duba: de ce ti-ai lua masina de 20.000 euro cu 800kg sarcina utila (pasageri + portbagaj) cand poti lua cu aceiasi bani duba de 3 tone? Pai fix de-aia si stick-urile sunt cumparate.
 
Iar pretul Corsairului in particular este justificat de faptul ca producatorul pretinde ca tine la orice. Din pacate foarte multi isi permit sa-l cumpere si apoi sa se joace cu el cum le trazneste prin cap pe motivul (justificat) ca producatorul il garanteaza asa. Stiu oameni care au busit astfel de stickuri dupa ceva tratamente inumane pe care nu le-ar fi aplicat unui stick normal. "Pentru ca se poate".

Da, așa mi-au crăpat și mie 2 stickuri corsair, după inumanul tratament de a le scoate o dată din portul USB fără să le dau remove. Sorry, I don't buy that. Oricât de cocalar ai fi nu iei un Survivor doar să ți-l bagi în zone umede sau să înfigi râma-n el la pescuit :smile:

Logic orice are limite, nu te apuci să abuzezi de ceva doar pentru că se poate. Îl iei rugged și rezistent pentru că s-ar putea să-l scapi în chiuvetă, nu că-l pui la congelator odată cu cuburile de gheață în mod regulat.

Depinde și ce înțelegi prin DSLR modern. Un DSLR serios va folosi CF, nu SD. Iar D90 trage rafală RAW foarte bine cu Kingston-ul ăsta, fix asta m-a surprins la el. Practic nu am reușit să-l fac să încetinească și nu am chef să fac număr de declanșări doar ca să testez viteza cardului. Prin comparație, SanDisk-ul primit la pachet cu aparatul foto murea după 2 NEF-uri trase.

@LNT- un HDD extern de 3.5'' de 2TB costă tot pe la 400 lei, de ce aș da 400 RON pe un hdd extern de 2.5''? :biggrin:
 
Back
Top