Întrebări pe care ni le punem de mult

Da, detalii cu și despre cum să faci chestii simple complicate. Cert este că la noi ceva nu se pupă, comparativ cu ce-i afară.
 
Da' la ce iti trebe matale sa faci conversia EUR/GBP in baza cursurilor de la Rromanica? Cursul oficial e ala din afara, ce e aici nu are nicio relevanta, pentru nimeni.
 
Mai trebuie schimbat permisul de conducere când se schimbă adresa de domiciliu? Caut de ceva timp și nu m-am lămurit.

Also. Unde ar trebui să mă duc pentru operațiunea asta (sector 6, B)?

Orice alte informații sunt binevenite. :smile:
 
Da, trebuie. Eu mi l-am schimbat când Rutiera era încă pe Udriște, acum am înțeles că este prin altă parte. Faza bună este că-ți dă dovadă și durează foarte puțin să ți-l facă.
 
Se face totul la sediul din Soseaua Pipera, de la statia de metrou Aurel Vlaicu tot inainte spre Porsche Bucuresti Nord. Vezi ca e santier mare pe acolo, recomand sa vii pe Barbu Vacarescu dispre Stefan cel Mare si sa faci dreapta la cladirea noua de birouri (Raiffeisen Leasing). Cauta pe net lista de documente si du-te cu toate cele, daca ai rabdare si stai acolo in 2h il ai.
 
Nu, nu trebuie. Sau cel putin asa sustin cei de la Politie, directia "PERMISE DE CONDUCERE ŞI ÎNMATRICULĂRI". Si eu am aceeasi "problema" si am sunat mai intai la ei sa intreb. Raspunsul lor a fost ca nu, cu trimitere catre nu stiu ce hotarare din 2005, parca, in care se abroga partea din lege care cerea ca adresele sa coincida. Am fost oprit de politie de cateva ori de atunci, n-am avut probleme.
 
Cat de noi? Hotararea aia o fi abrogat in 2005 adresa, mie totusi imi apare adresa (alta, nu cea curenta din CI) pe permis reinoit in 2006.
 
Nu, nu trebuie. Sau cel putin asa sustin cei de la Politie, directia "PERMISE DE CONDUCERE ŞI ÎNMATRICULĂRI". Si eu am aceeasi "problema" si am sunat mai intai la ei sa intreb. Raspunsul lor a fost ca nu, cu trimitere catre nu stiu ce hotarare din 2005, parca, in care se abroga partea din lege care cerea ca adresele sa coincida. Am fost oprit de politie de cateva ori de atunci, n-am avut probleme.

De obicei ăia care-i suni or să-ți spună numai tâmpenii, fie pentru că nu există dovezi să-i incrimineze și vor să facă mișto, fie pentru că sunt pur și simplu proști. Când te oprește, depinde ce bulan ai. Sunt unii care cer și buletinul/CI și apoi dau prin stație și verifică să corespundă adresa pe care e luat permisul cu cea din CI. Dacă nu corespunde, te-ai scos cu amenzi.

Și, cum momentan e foamea mare, posibil ca găleata aia de ăăă noroc a ta să se termine :biggrin:
 
Neoane, modificarea aia legislativa chiar exista, nu o mai tine eu minte acum. Si, cum zice si Styrb, poate sa iti dea amenda pentru ceva care nu mai e valabil?
 
E un pic mai simplu: acum este nevoie ca in orice PV de amenda sa precizeze articolul incalcat. Daca politistul e in stare sa gaseasca un asemenea articol atunci poate sa scrie un PV, altfel nu poate sa scrie ca te-a amendat pentru ca nu corespunde adresa - PV e invalid sau nul, nu mai tin minte exact.
 
Ma intreb daca rationamentul e valabil si pentru certificatele de inmatriculare?
Daca vrei sa schimbi adresa din talon, tre' sa treci din nou prin tot procesul de inmatriculare? Banuiesc ca da..
Pe certificatele de tip nou, mai este scrisa adresa "detinatorului" ?
 
Nu cred ca e cazul pentru ca ai voie sa ai domiciliu fiscal diferit de cel de resedinta. Adica poti sa ai 2 proprietati, de pilda 2 case in localitati diferite, la care platesti impozit separat si poti avea cate o masina in fiecare localitate inmatriculata acolo pentru care platesti tot acolo taxele. In plus ai voie sa ai o masina in Bucuresti si sa te muti flotant in Arges (tu stii de ce :tongue:) si nu e nevoie sa o reinmatriculezi.
 
Permisul trebuie schimbat când schimbi domiciliul, nu apare adresa pe el dar la puctul 4c apare organul care l-a eliberat deci contează. Succes în încercarea de a convinge organul că legile române se bat cap în cap, amendă tot poți primi.
Partea bună e că primești dovadă și în 3 zile (eu așa l-am primit) îl primești acasă prin poștă.
 
Exact ce-a spus LNT am spus și eu. Puteți continua să faceți mișto, dar, în opinia mea, nu face să te pui cu organul, mai ales ca femeie. Au impresia că IQul lor > orice IQ feminin. Și sincer de ce să te complici? Cel mai bine mergi la permise și întrebi exact.
 
Aha, deci să nu faci nimic e mai complicat decât să pierzi timp și să depui efort pentru a face ceva redundant. Am înțeles. :kul:.
 
Back
Top