Întrebări pe care ni le punem de mult

Și ție ți se pare că LEUL este subevaluat? Ce plm economie supertare are România de la o vreme de s-a întărit moneda națională ca pla lui Terente? /:smile: Nu, serios acum, am impresia că vă puneți ceva în cafele.
 
Unde papuci am scris ca eu cred ca ar fi subevaluat? Treci pe cafea decofeinizata si mai citeste o data...:goofy:
 
Neo, is that iu? :goofy:
 

Attachments

  • I-ve-Gotta-Cut-Back-On-Caffein-caffeine-189965_400_534.jpg
    I-ve-Gotta-Cut-Back-On-Caffein-caffeine-189965_400_534.jpg
    16.9 KB · Views: 25
For example, using figures in July 2008:[4]

the price of a Big Mac was $3.57 in the United States (Varies by store)
the price of a Big Mac was £2.29 in the United Kingdom (Britain) (Varies by region)
the implied purchasing power parity was $1.56 to £1, that is $3.57/£2.29 = 1.56
this compares with an actual exchange rate of $2.00 to £1 at the time
[(2.00-1.56)/1.56]*100= +28%
the pound was thus overvalued against the dollar by 28%

bogdan, e ok să faci mișto, dar hai să fim serioși... burgernomics? Eu aș zice mai degrabă că de vină sunt alegerile care vin la anul, dar opinia mea e că moneda națională nu o să apuce acel punct.

Pe mine nu poate să mă doară mai puțin, de la anul chiar nu voi mai avea tangențe cu RONul, dar ca idee ar fi mișto ca măcar oamenii tineri din România să fie cu picioarele pe pământ și să realizeze că în spatele unei monede nu se află prețul unui BigMac. Oricât de lojic ar părea.
 
Ok, deci tii leul subevaluat pentru alegerile de la anul pe care oricum le pierzi, ca guvernul care vine dupa tine sa traga beneficiile politicii tale de punga stransa. Interesanta miscare. Sper ca nu te duci in tari straine pe post de tactician electoral.
Sunt unii oameni care zic ca ai o BN tare cand ai un guvern slab. Cum nici chiar cel mai infocat admirator al lui Boc nu-l poate numi cel mai ferm guvern de dupa '89, pot trage lejer concluzia ca Isarescu si BNR au tras serios spuza pe rezerva via imprumutul FNI si acum isi permit sa arunce cu euroi pe piata numai ca sa tina leul serios frecat de inflatie sub control. In plus un leu subevaluat face foarte bine la exporturi (vezi China, banuiesc ca si aia-s prosti...), si ghici ce tara din Europa de Est si-a redus in ultimele luni deficitul comercial cu 50sicevalasuta. Dincolo de povestea cu exporturile, o moneda locala subevaluata genereaza presiune inflationista (ghici cine are cea mai mare inflatie din UE), bunuri de consum scumpe (mda, tot noi), cost de viata mare (in raport cu vecinii), cost pentru materii prime mare (constructii, bine bula, da tot la noi e mare).

Astia sunt cativa indicatori care zic ce zice si burgernomics. Poate ai mai multa incredere in ei.
 
Poti sa incerci ce ti s-a sugerat pana acum sau poti sa dai click dreapta pe video si show video info. Ala iti da fix media. Presupun ca nu te intereseaza nici cifra exacta pana la ultimul bit, nici sa descarci un video intreg si sa faci impartirea pana la a paishpea zecimala ca sa afli.

attachment.php


Dar in fine, in functie de cat de mult timp liber ai, poti sa faci o captura si sa numeri bitii ca sa te asiguri. (trebuia sa iti recomande cineva si asta, nu? :smile: )

De fapt pana recent habar nu aveam de aceste facilitati ale sitului Youtube pe care il accesez din browser doar ca sa verific daca merge ultima versiune de flash pusa pe laptopul tatalui meu (e singurul loc unde conditiile, flash instalat + permisiune intrare pe youtube exista impreuna). Pt clipurile Youtube folosesc Minitube care nu ofera facilitatile anterior mentionate. De aici a aparut intrebarea din acest thread.

Multumesc de ajutor.
 
Last edited by a moderator:
Vreau să fac re-encode la nişte capturi făcute cu MSI Afterburner (MJPEG format). Vreau să păstrez rezoluţia neatinsă, dar să micşorez dimensiunea (pentru a le putea pune pe Youtube).
VirtualDUB nu mă ajută fiindcă ori nu are codec-uri, ori are unele naşpa. Am încercat să pun ceva Matroska (să fac MKV-uri), dar mi-am prins urechile în documentaţia veche de ani de zile.
Am reuşit dintr-un fişier de 4.2 GB să fac relativ repede unul de... 6.2 GB :smile:

Adobe Media Encoder face WMV-uri faine şi mici, dar durează 2 ore pentru 9 minute de film.

Idei, sugestii? Ceva link-uri către documentaţie adecvată?
 
VirtualDub nu are codecuri. Intern nu are decat HuffyUV, parca, restul le ia din enumerarea din Windows: ce instalezi si e compatibil cu DirectShow asta ai la dispozitie in VirtualDub.

Recomand X.264, merge bine cu VirtualDub si e aproape self-explanatory. In 2 pasi daca ai procesor bun (dureaza aproape de 2 ori mai mult). Daca nu, ffdshow vine cu o tona de codecuri.
 
Din câte știu vdub are propria implementare pentru MJPEG - una din puținele excepții. Însă mi s-a părut că se descurcă ok.

Poate te ajută vreun posesor de aparat foto Nikon - filmele scoase de unele Nikon-uri sunt tot MJPEG.
 
VirtualDub nu are codecuri. Intern nu are decat HuffyUV, parca, restul le ia din enumerarea din Windows: ce instalezi si e compatibil cu DirectShow asta ai la dispozitie in VirtualDub.

Recomand X.264, merge bine cu VirtualDub si e aproape self-explanatory. In 2 pasi daca ai procesor bun (dureaza aproape de 2 ori mai mult). Daca nu, ffdshow vine cu o tona de codecuri.

Ştiu că VDub nu are codec-uri. Am instalat codec-uri în sistem, dar din varii motive nu-mi apar în listă sub VDub (nici 32-bit, nici 64-bit).
ffdshow este instalat, în listă la VDub apare MJPEG şi încă vreo două care nu funcţionează (dă eroare la codare; bănui că e din cauza rezoluţiei dubioase a capturii).

Am să încerc x.264. Spre ruşinea mea, credeam că e un standard, nu un codec. I have ashamed myself :smile:
 
Am instalat codec-uri în sistem, dar din varii motive nu-mi apar în listă sub VDub (nici 32-bit, nici 64-bit).
Pentru VirtualDub pe 64 de biti iti trebuie si codecuri pe 64 de biti, alea pe 32 nu se pot folosi si nu apar in lista; se gasesc cam greu, asa ca nu prea e utila optiunea :frown:
 
Păi zisăi că nici sub VirtualDUB 32-bit, nici sub 64-bit nu îmi apar în listă.
Anyway, am să încerc probabil la noapte dacă am ceva vreme.
 
Last edited:
Ok, deci tii leul subevaluat pentru alegerile de la anul pe care oricum le pierzi, ca guvernul care vine dupa tine sa traga beneficiile politicii tale de punga stransa. Interesanta miscare. Sper ca nu te duci in tari straine pe post de tactician electoral.
Să știi că are dreptate pe undeva. Acu vine pesedeu la putere că alții n-au șanse, o să trăim bine următorii 4 ani, sau măcar așa o să vedem la știri, apoi sătui de ei o să-i votăm din nou pe ăștia care vor fi forțați să strângă cureaua până aproape ne sufocăm. Cam cum se întâmplă acum. Și tot așa...going round abound.
 
De ce spanac pe băț a ajuns lira sterlină atât de jos? (4.68 RON). În 3 luni a scăzut cu 0.3 RON flat. De asemenea și Euro prezintă aceeași tendință, dar mai puțin marcată, dolarul la fel. A înnebunit BNR de-a binelea sau doar lupul? Mi-e greu să cred că economia României se recuperează într-atât de rapid :mda:

RON/GBP e aproape identic cu EUR/GBP, HUF/GBP sau PLN/GBP. RON e legat de Euro pentru a proteja bancile, iar pe GBP il arde inflatia cauzata de tiparirea pentru salvarea bancilor. Adica se duce dracu lira, nu zboara leul.

Stabilitatea unei valute nu are legatura doar cu sanatatea economiei, si valuta e o marfa, scoti leii de pe piata ca sa platesti pensii, salarii, le creste valoarea reducandu-i, deci se depreciaza celelalte valute. Inunzi piata cu Euro imprumutati de la FMI, le scade valoarea. Dar totul e temporar, problemele reale nu se pot rezolva doar din pix. Masonul ca de obicei prefera sa amane problema in loc sa o rezolve. Dar din 2012 incepe restituirea imprumutului de la FMI. Momentan ne-au pus sa inchidem spitale, sa vezi SAPaturi in viitor...
 
Back
Top