Întrebări pe care ni le punem de mult

Eu intreb daca are rost si daca exista o alternativa pentru care sa aibe rost. Nu de alta dar daca stau si judec la rece singurele optiuni reale sunt "do nothing" sau "Iancu Jianu", restul sunt masturbari intelectuale sau povesti de adormit copiii.

Cred că îmi scapă ceva din argumentația ta. Nu poți cere, în același timp, ca toate drepturile tale să fie respectate de toți ceilalți și să trăiești într-o comunitate. În momentul în care faci parte dintr-o comunitate (spune-i cum vrei), cedezi o parte din drepturile tale. Poți încerca să te retragi, pe cât posibil, din societate, dar vrei asta?
 
Nope. Poti sa traiesti intr-o comunitate, ce te impiedica? Dar traiesti in comunitate in modul ales, nu in modul impus, asa cum de pilda iti alegi prietenii, nu rudele :biggrin:
 
De exemplu, eu nu văd un viitor pentru țara asta indiferent care dintre ăștia actuali ar veni la putere, dar parcă n-aș vrea să-și termine Băsescu mandatul.

I se spune Viitor pentru simplu fapt că nu ştim încă ce o să se întâmple (iar Mama Omida are tarif piperat :biggrin:). Şi se mai spune că speranţa moare ultima. Eu cred că o se schimbe ceva, one way or another...:rolleyes:
 
Balanta puterii se schimba - intrucat Africa este in buzunarul Chinei, mai putin nordul Africii, deci aia putin mai culti/civilizati decat restul, tb sa fie schimbari si aici - sa plece sclavul americanilor si sa vina cel al chinezilor. In restul Africii este suficient sa te duci la tribul rival si sa ii dai cu 20 mai multe ak47 decat celor pe care ii sustineai pana atunci.
Ce ziceti daca blocheaza Suezul ? Eee, un ocol de 10.000km face bine la afaceri, nu ? Si nu justifica blocarea asta o interventie armata ONU or shit in Egipt, ca sa functioneze un bun universal in interesul tuturor ? Si atunci nu o sa se simta vizati musulmanii din toata lumea, sa isi ajute fratii ? Vezi ce simplu declansezi un razboi global ? Trebuie doar sa ai teroristi bine intentionati, de la factiuni rivale in dominarea globala.
Adrian, dupa cum bine stii, constiinta o dezvolta cei care au timp sa mediteze. Cand nu stii ce sa pui pe masa azi, daramite maine, nu mai stai sa te gandesti cum o sa fie viata ta / a copiilor tai peste 10-20 ani. N-am fost in Africa by myself, dar cine trece pe acolo poate sa te lamureasca ce inseamna o viata de om pt. un negru sadea. Yep, exact nimic.
 
Nu abereaza, Africa subsahariana, centrala si sudica sunt in buzunarul Chinei. Datoare vandute Chinei sau cu contracte pe termen lung la resurse naturale, tot un drac.
 
Uf... mama lui de aragaz...
Aici unde m-am mutat am un aragaz cu cuptor Meister.
Problema e că... se stinge cuptorul când vrea p.la lui.
Din câte am citit pe net: are un termocuplu pe undeva care probabil e mişcat de la locul lui şi face figuri.
Acuma, eu nu ştiu cum arată o piesă d'asta şi cum se repară, dar sunt dispus să-mi bag cremwurst-ii dacă aflu.
Cel mai des se stinge când închid uşa de la cuptor.
Help please că e esenţial cuptorul la noi în familie.
 
La fel am avut io probleme cu un cuptor Franke, nu ținea termocupla aia gazul să meargă nicicum. Am chemat pe cineva de la reprezentanță contra cost, că altfel n-aveam cum să mă prind.
 
Stupid question: Mai e în garanţie? :biggrin:

Habar n-am, nu e al meu. Sunt chiriaş.

La fel am avut io probleme cu un cuptor Franke, nu ținea termocupla aia gazul să meargă nicicum. Am chemat pe cineva de la reprezentanță contra cost, că altfel n-aveam cum să mă prind.

Partea cretină la ăsta e că se opreşte la intervale aleatorii de timp; poa' să duduie cuptorul 20 de minute, ăsta poc! opreşte gazul. Sau îl opreşte când închizi uşa la cuptor. Sau când tuşeşti :smile:
 
Habar n-am, nu e al meu. Sunt chiriaş.



Partea cretină la ăsta e că se opreşte la intervale aleatorii de timp; poa' să duduie cuptorul 20 de minute, ăsta poc! opreşte gazul. Sau îl opreşte când închizi uşa la cuptor. Sau când tuşeşti :smile:

Întreabă proprietarul de garanţie. Poate ai noroc şi nu mai dai nişte bani pe reparat. Oricum, e naşpa să stai cu o ticking bomb în casă :biggrin:
 
Ce ticking bomb?
Mai citeşte o dată.
Se opreşte GAZUL, nu FOCUL. Adică gata, gaz oprit, foc oprit. Nu e niciun pericol, decât să nu se facă prăjitura.
Eu oricum nu dau un leu pe nicio reparaţie, că proprietarul trebuie să-l repare, dar la ce experienţă am eu cu promptitudinea lor... mai bine îl rezolv singur.
Anyway, mi-am băgat degetele pe acolo şi parcă nu mai face probleme. Vom vedea.
 
Nuș' cum se leagă cu copiii jucăuși, dar cu siguranță se leagă de prevenirea exploziilor. Cât timp flacăra arde, robinetul rămâne deschis. Dacă flacăra se stinge din varii motive (dă laptele-n foc, se face curent prin apartament, se întrerupe gazul), robinetul se închide automat ca să nu lase gaz nears să se acumuleze în casă.
 
Se leagă, pentru că tre' să ţii butonul de gaz apăsat mai mult timp la pornire, după ce aprinzi flacăra (la ăla cu care am avut eu treabă era de vreo 10 secunde), altfel taie gazu'; un copil jucăuş n-are de unde să ştie că tre' să-l ţină apăsat ca să-i iasă gazu', faţă de alea normale la care apeşi - roteşti - (dai foc) - iei mîna şi gata.
 
Protectia aia se numeste "stopgaz" si nu e nicio termocupla ci un sistem pneumatic. Daca te uiti cam pe unde bate flacara o sa vezi un senzor ca o pastaie de mazare de la care pleaca o teava subtire de cupru catre partea cu robinetele. Toata scula aia e umpluta cu un lichid care rezista la temperatura flacarii. Cand flacara arde, lichidul se dilata de la caldura si tine o valva pneumatica deschisa. Fie senzorul e montat aiurea si nu bate flacara pe el, fie a avut un por pe undeva si i s-a scurs din lichid.
 
M-am holbat înăuntru; am văzut un moţoflender cu partea ţuguiată pe care bate flacăra şi două fire (sau un fir şi-o ţeavă subţire) care pleacă de la el şi se bagă undeva sub cuptor.
Mai detaliat:
- învârt de regulatorul de gaz şi ţin apăsat;
- fâsâie gazul;
- aprind gazul;
- ţin apăsat 10 secunde;
- ridic mâna de pe robinet;
- gazul merge, stă aprins;
- după un interval aleatoriu (5-20 de minute) se aude un "poc" şi gazul se opreşte;
- uneori gazul se opreşte dacă deschid şi apoi închid uşa de la cuptor (cam la o secundă după ce închid uşa).

Dacă nu era suficient lichid în ţeava aia, atunci nu stătea gazul pornit defel, right?
 
Back
Top