Întrebări pe care ni le punem de mult

Din experientele personale RDS-RCS au mers onorabil, dar au un suport si un comportament fata de clienti incredibil de prost. Apoi Romtelecom si UPC in paralel (lucram de acasa si nu imi permiteam sa risc prea tare), la Romtelecom aveam probleme cu modemul care se tot reseta (sensibil la tensiune, sub 215V se reseta, probabil proiectat pentru 230-240V) dar nu am avut probleme de conexiune, latime de banda sau downtime, iar la UPC e in general OK, am avut de cateva ori probleme trecatoare (de 5 minute) in care nu puteam iesi din reteaua lor (vedeam serverul de DNS sau chiar site-ul lor, dar nu altceva) si de ceva ori probleme cu accesul extern (UK, SUA) care pica pe HTTP dar mergea pe BitTorrent (si nu era problema de DNS).

Cred ca latimea de banda disponibila si downtime mai depind si de zona, de echipamente si de incarcare, dar atitudinea celor de la RCS a fost dezagreabila in orice conditii, inclusiv cand m-am dus sa le platesc o restanta dupa vreo 4 ani (m-am mutat si nu mi-au inchis abonamentul, m-au mai facturat cateva luni (nu am vazut niciodata facturile) pana l-au suspendat pentru neplata si nu au trimis nici o factura sau notificare vreo ... 4 ani). Apoi cand am platit restanta nu au vrut sa inchida contractul pentru ca nu le-am predat modemul de cablu TV in conditiile in care nu mai au cablu TV in cartierul ala ci doar fibra si Ethernet de ani de zile. Si mi-au dat si telefon gratis, fara sa il cer, iar acum vor sa le platesc o taxa de mentenanta lunara (cu care nu am fost de acord) pe un post suspendat de 4 ani. Le-am trimis o felicitare la ANPC, aia le-au spus sa o lase balta cu taxa respectiva, dar nimeni "de la facturare" nu a scos-o din facturi asa ca am o restanta de 15 lei din cauza careia mai au un motiv in plus sa nu inchida contractul. Si sigur nu o sa o platesc :evil:
 
Asta înseamnă onorabil? Să te frece cum te prind? Eu zic să-ți revizuiești părerea.

IceCub, eu n-am mai văzut firmă care să nu te taie IMEDIAT (adică seara sau ziua următoare) de la zeamă pentru neplată, indiferent de ce fel de serviciu vorbim. La ei nu am abonament, nici măcar contract. Am doar factura de instalare a cablului și facturile lunare. Acordul e să plătești până pe 15 pentru luna curentă, ăla intrase în luna următoare și tot l-au mai lăsat o vreme.
Ah, și dacă plătesc în avans 3 luni am o lună gratis, așa că trec pe la ei doar de 3 ori pe an. :biggrin:
 
iLink sunt foarte OK, cu mici excepţii când le mai pică netul, dar noah... în rest am viteză foarte bună şi 100 mb metropolitan at all times, ceea ce rulz. De 4 ani şi ceva îi am ca ISP, client suficient de mulţumit. Îmi place că au helpdesk non-stop.
UPC mi-au lăsat o impresie oribilă, în special mă îngreţoşează faptul că leagă abonamentul internet de cel de cablu TV, ceea ce înseamnă că plătesc în plus pentru... nimic.
RDS-RCS - nu am nicio părere despre ei, dar din auzenii se pare că traficul P2P metropolitan e nasol la ei. Nu ştiu, aşa am auzit pe ici, pe colo.

Nu ştiu dacă iLink au abonament acolo, că mi-aş muta abonamentul la ei şi ar fi ţâţă de mâţă.
Unde-s Speednet ăştia, că pe gogu' nu-i găsesc? :smile:
 
Aha, bun aşa :smile:
Anyway, am sunat la iLink, cică ar avea acoperire pe Ştefan cel Mare, şi cică să mă duc la o casierie de pe Ghica Tei să întreb acolo. Oh well :smile:
 
Cum fac sa editez o harta din iGO 2008? Nu stie strada pe care locuiesc decat pana la 200 de metri de mine si oricum rutele catre ea sunt aiurea, la un moment dat imi spunea sa fac dreapta prin niste case (nu e nici o intersectie cu strada spre dreapta pe 1 kilometru), asa ca vreau sa editez harta cu manuta proprie si sa il invat ca exista. Ce ma doare e ca orice ruta cu destinatia "Home sweet home" spune "the destination cannot be reached with your current parameters", adica cu masina, in "pedestrian mode" probabil accepta ca destinatie si iadul ca poti sa sari gardul cu GPS-ul in mana.
 
Am căutat şi eu aşa ceva, pentru iGo nu există. Începuseră unii un proiect legat de asta acum câţiva ani (în principal reverse engineering pe hărţi de igo6, pentru că nu există specificaţii open), însă au abandonat: la igo8 s-a modificat formatul intern al hărţilor. Apoi la igo 8.3 s-au schimbat iar.
 
Te muți mai la stradă sau mai aștepți 1-2-3 ani să devină locație cunoscută :biggrin:

Strada exista de vreo 30 de ani, cel putin, doar ca acum 10 ani s-a extins cu inca 800 de metri. Sunt blocuri locuite de vreo 2-3 ani pe partea stanga fix unde imi spune mie sa o iau la dreapta prin case, nu e o strada catre nicaieri.
 
M-am mutat. Şi odată cu mutarea au apărut şi diverse surse pentru... întrebări.

1. Am un gemuleţ la baie în faţa căruia obişnuiesc să-şi facă veacul 2-3 porumbei de casă. 5:30 dimineaţa - "Rrruuuu, Rrrrruuuu!" şi zgomote diverse. Cum fac să nu îşi mai facă veacul acolo? În Italia am văzut nişte încrengături de ţepi pe care le puneau oamenii pe pervaz, dar nu ştiu cum se numesc; n-am idee nici cum să caut pe net... :goofy:
2. Ce meseriaș/firmă îmi recomandați pentru făcut mobilă mică la comandă? Vreau să pun în debarale ceva rafturi şi mai am nevoie de un dulăpior de o anumită culoare şi dimensiuni de construit şi montat într-un holişor.
 
Eu in momentul asta am cel putin 80% din mobila din casa facuta la comanda, inclusiv un sifonier de hol lung de 2.5 metri si inalt fix pana in tavan; problema e ca din cate stiu nu se deranjeaza pentru comenzi asa mici, are multi clienti si e nevoit sa-i filtreze dupa anumite criterii - in toamna am asteptat aproape o luna dupa mobila de bucatarie, blat/rafturi/dulap si cateva polite in debara, dar imi place cum lucreaza as ca am preferat sa astept mai mult. O sa incerc sa aflu daca-i mai liber in aceasta perioada, sau daca imi poate recomanda pe altcineva pentru lucrari mai mici/simple, dar nu promit nimic...
 
Țepi din ăia am căutat și eu de mi s-a urât, bag seamă că românii nu-s deranjați de păsări. Soluția mea a fost să montez o plasă de țânțari pe o ramă și să fixez rama cumva la marginea pervazului (că în afară n-am avut cum să o fixez).
 
Back
Top