Întrebări pe care ni le punem de mult

Merci, le văzusem inainte de a posta, insă de aici incepe nebunia, ce sa aleg ?? aer rece, aer cald, ce se intâmplă cu filtrele, cât zgomot fac, cam ce suprafețe acoperă, ce branduri sunt recomandate etc. (de ex Westwood e un nume in domeniu sau un ...no name?)
 
Eu am vazut cu ochii mei doar doua tipuri, unul care pulverizeaza aparent mecanic (gen spray) cate o cantitate de apa cu un zgomot redus, dar sesizabil (similar cu pulverizatoarele de la odorizantele de camera pe baterii) si cel piezoelectric care face acelasi lucru cu picaturi mult mai fine (o ceata foarte fina) si fara nici un zgomot. Nu stiu care e treaba cu aerul rece sau cald pentru ca aparatele respective nu racesc si nu incalzesc aerul, doar vaporizeaza o cantitate de apa pe care o expulzeaza in atmosfera.

Cand e cald si umed unde de duce apa aia? Tot acolo se duce si cand e frig si folosesti un umidificator, diferenta e ca atunci cand e cald umiditatea se pastreaza sau creste daca ai surse de apa in contact cu atmosfera (rauri, lacuri, balti, piscina etc) pe cand atunci cand e rece umiditatea scade (din cauza evaporarii reduse si a precipitarii apei din aerul din afara casei) si e incomod. Igrasie am avut doar la bloc in coltul camerei de pe colt, fara izolare exterioara, unde peretele era chiar rece, unde stau acum (polistiren si vata minerala din greu) nu am nici un fel de probleme. La bloc igrasia aparea intr-o saptamana dupa ce era inlaturata (Ace era destul de eficient), aici e a 4-a iarna si nu am nici o problema.
 
Cand e cald apa aia ramane in aer sub forma de vapori deoarece nu are unde sa condenseze, toate suprafetele locuintei avand aceeasi temperatura. De aia vara ne plangem ca e aerul prea umed si ne sufocam. Daca scoti vara un obiect rece din frigider ce se intampla imediat? Iarna sunt diferente semnificative de temperatura intre pereti si aerul din camera si de aici si problema cu umiditatea scazuta: vaporii condenseaza pe peretii reci si aerul din camera se usuca. Asta e teoria mea, cu timpul o sa vedem cine are dreptate. :smile:
 
Toti peretii mei au 20-24 de grade (degetometru), cei interiori pentru ca asta e temperatura ambianta si cei exteriori pentru ca au calorifere de suprafata mare pe ei si izolatie multa. Teoria ta e corecta daca sunt pereti neizolati care sunt reci.
 
Exact la pereti neizolati m-am referit. :smile: In cazul tau (adica a unei izolatii foarte bune) tu NU simti nevoia unui umidificator deoarece la tine in casa umiditatea e in limite normale, vaporii de apa raman in aer deoarece nu au unde sa condenseze. Poate daca incepi sa usuci la greu rufe pe calorifere atunci o sa simti nevoia unui dezumidificator. Dar problema umiditatii scazute (radul) presupun ca se datoreaza unei izolatii slabe a peretilor. Deci in cazul lui un umidificator va vaporiza tz litri de apa pe zi, apa care va condensa pe pereti in zonele reci.

Repet: parerea mea. Nu inseamna ca am dreptate.
 
Casa mea e foarte bine izolată :smile:, dovada facturile de 350- 400 lei la gaze in plină iarnă/suprafata de aprox. 200 mp.(termostatul de ambient e reglat 20 grade - 8 ore/zi, in rest 23,5)

Am sa pun o oală plina cu apa la fiert la foc mic deocamdată, in loc de umidificator. :smile:
 
La mine umiditatea pe vremea asta e rezonabila, aproape 50% (nu stiu cat de precis e higrometrul, dar arata 48%) si nu depaseste valoarea asta pentru ca de fiecare data cand aerisesc scade vertiginos (foarte uscat aerul de afara), iar surse de crestere nu sunt. Tocmai de aceea o sa iau un umidificator de proba, sa vad la vara daca gasesc si dezumidificator (fara AC) pentru zilele cand sare de 80%.
 
De-aia caloriferele se pun sub geamuri si de-aia exista termopan, ca foaia interioara sa fie un pic mai calda.
 
Hai că se-adunară:
1. ISP de calitate în Sectorul 2, Ştefan cel Mare, prin zona Spitalului Colentina? Ştie cineva? Aş vrea să evit UPC (de 2 ori am încercat, de 2 ori a fost dezastru) şi RDS (îmi par... impotenţi ca servicii).
2. Ceva firmă care îţi mută stuff-ul fără să distrugă jumătate, să piardă jumătatea ailaltă şi să nu ceară un plămân şi-un rinichi? Am de mutat componente IT, un birou, o cârcă de ţoale şi-o maşină de spălat.
3. Ceva loc de unde pot cumpăra/face rost de o grămadă de cutii de carton? Saci pentru transportat se găsesc în supermarket, dar am nevoie şi de cutii.
 
2. Io m-am mutat în toamnă cu o firmă specializată pentru mutări găsită în ziar, dar fără servicii de împachetat și alte alea. Mi le-am pus eu frumos în cutii, i-am sunat și au venit pe ceas a doua zi cu un microbuz de 14mc. Băieții fac transport de mobilă pentru magazinele de specialitate, pe microbuz aveau un sticker mare cu KIKA. Dar au lucrat cu grijă și FOARTE rapid. În 40 de minute, doi băieți mai scunzi și slăbănogi căraseră TOT din apartament până-n microbuz - unul ducea din apartament în lift și apoi scotea totul pe hol la parter, al doilea făcea ture de la parter la microbuz. La fel a durat și descărcarea în noul apartament. M-a costat parcă vreo 400 de lei. Îmi pare rău că nu am salvat contactul în telefon, și nici numele nu-l mai rețin :frown:

3. Cutii de carton destul de mari și rezistente găsești la Hornbach, la vreo 5 sau 6 lei bucata. Mi-au rămas câteva de la mutare, în stare bună. Ți le-aș da cu dragă inimă în weekend, numa' să ai cum să le duci de la mine din Tineretului.
 
Dude! Nu ai nişte prieteni disponibili pentru un pic de efort fizic? :biggrin: După, de 400 de lei faceţi un chef clasa întâi! Că deh, mutatul trebuie udat! :hihi:
 
Găsitul prietenilor funcţionează în studenţie, când ai 3 boarfe şi 5 componente PC; după ce ajungi să strângi o căruţă de obiecte şi obiecţele de care nimeni nu are cu adevărat nevoie da' noah..., ei bine, atunci lucrurile se complică:
- prietenii îs ocupaţi cu diverse;
- jumate din cei care promit că vin anunţă în ultimul moment că nu mai pot;
- ăilalţi vin care-cum (unul la 10, altul la 12, altul la 2);
- mutatul durează de 3 ori mai mult şi cu de 3 ori mai multe pagube.
Pe scurt, ieftin dar de proastă calitate, plus că după aia le eşti dator tuturor cu "o bere" (aka "ajută-mă cu aia, ailaltă, alea, rezolvă-mi, fă-mi" cale de vreo 5 ani).
Concluzie: prefer mutat via firmă specializată, să am pe cine f*te dacă strică ceva, să mă uit doar la ei cum le cară şi gata. Timp câştigat, ceva bani cheltuiţi dar măcar stai liniştit.
...Încă ceva: ce-am zis mai sus se aplică în general în Bucureşti, nu în provincie. În Alba iulia, nici nu mi-ar fi trecut prin cap să apelez la vreo firmă de mutat. Ever. Aici e tocmai pe dos.

...So, ISP, anyone?
 
Excuse you, it says Sibiu! Mare diferenţă faţă de Alba Iulia (Huuuuge! :tongue:). Şi te scăpai de datorie când dădeai de băut, dar it's your money, your choice!
 
EU am stat în Alba Iulia. De-aia ziceam că nu mi-ar fi trecut prin cap atunci să chem firmă de mutări.
Am uitat că ești mai nou pe-aici și nu știai :tongue:
 
Marius, orice provider ai recomanda, tot ai sa gasesti nemultumiti. In RO vei da de probleme la orice ISP.
 
Eu sunt foarte mulțumit de ISP (Speednet, firmă locală) :kul:

PS: Când m-am dus o dată să plătesc venise unu să întrebe de ce nu-i merge netul, i-au spus că n-a plătit pe luna trecută și l-au deconectat. Apoi i-au reactivat conexiunea, promisese că plătește ziua următoare, nu avea bani la el. Unde mai găsești așa ceva la noi?
 
Back
Top