Întrebări pe care ni le punem de mult

Nasol moment. Totuşi cred că s-a simţit provocat că ai vorbit cu el, unii câini aşa reacţionează. Mai ales fiindcă te uiţi fix la ei. Eu de obicei caut să nu-i privesc direct să nu se simtă provocaţi şi trec pe lângă ei cu băgare de seamă să nu vină după mine. Nici asta nu merge totdeauna, au venit după mine chiar şi dacă nu i-am băgat în seamă...

Dar, pentru cazurile speciale unde se simt stăpâni pe trotuarul public o să-mi cumpăr un aparat cu electroşoc, am văzut exact jucăria asta la un coleg şi pare destul de serioasă. Plus că pare a fi o lanternă şi pentru necunoscători nu prea dă de bănuit, aşa o pot ţine la mine fără a putea fi considerată armă. Şi ce-i mai fain la ea, are un cui de siguranţă care activează electroşocul, aşa sunt sigur că nu mă electrocutez singur când o port în buzunar. Cred că ar fi mult prea tare să vezi pe careva curentându-se singur. :biggrin:
 
Prerequisites:
1 - Nu mai aplicați logica și sentimentele umane la un câine.
2 - Nu atribuiți trăsături ale conștiinței umane unui câine.

Câinele e un animal ghidat de instincte. Reacționează impulsiv, totul se întâmplă în prezent; sigur, are niște sinapse bătătorite prin repetare, însă asta nu e echivalent cu conștiința construită în niște ani de educație. Din această cauză la un câine nu poți prevedea și garanta reacția pe baza comportamentului anterior, așa cum ai putea face asta cu un om. (Plz nu dați exemple cu excepții, e neinteresant.) De-aia „lasă-l că e cuminte” nu ține; cât timp are colți și poate să umble, poate și să te muște. Tăierea momițelor reduce puțin agresivitatea, dar nu și spiritul de haită și comportamentul ierarhic.

Vorbitul cu câinii nu ține fiindcă a) vorbitul e o trăsătură social-umană ce declanșează și anumite gânduri, și b) prioritatea senzorială la un câine e diferită de cea a omului. La câine, primordial e mirosul, abia apoi urmează văzul (și aici contează ENORM limbajul trupului) și de-abia pe locul trei e auzul. De ce ai crede că dacă-i vorbești te înțelege? Ai doar impresia...

Ar trebui să te uiți mai mult la Dog Whisperer (Cezar și câinii) pe National Geographic, sau să-i iei una din cărți. Vei fi surprins câte greșeli faci și nici nu-ți dai seama de ce se iau câinii de tine.
 
Vorbitul cu un caine, de fapt orice zgomot facut in apropierea unui animal, are rolul de a ii anunta prezenta ta, ca sa nu-l sperii/impacientezi cu aparitia ta brusca. Bineinteles ca nu o sa inteleaga o iota din ce o sa zici, dar macar stie ca te apropii si nu il iei prin suprindere (ar putea interpreta asta ca un atac). Daca nu ma credeti, pozitionati-va in spetele unui cal si tipati. Ne povestiti impresii dupa ce va adunati de pe jos si va puneti dintii la loc.

Animalelor de este greu sa se adapteze la mediul urban. Desi pot trai aici, nu o pot face fara suprevegherea si ingrijirea unui om si prin comportamentul lor natural deranjeaza. Si din cauza asta trebuie controlate intr-un fel. Fie ca e vorba de pormbei care se gainateaza peste tot, pisici in claduri care miauna, caini care umbla in haite, latra si ataca oameni.
 
Nu de-aia s-a simtit provocat, el sigur se uita urit la mine (urechi ciudate, postura teapana, privire fixa) dinainte sa-l observ.

Animalele (ciinii, cel putin), iti inteleg atitudinea si din tonul vocii, daca ai minimum de cunostinte in domeniu. Bineinteles ca nu ma asteptam sa aiba doctorat in lingvistica, dar orice ciine iti intelege intentia pacifista daca vorbesti cu voce joasa si linistita. Asta nu inseamna ca e si de acord cu tine. :biggrin:

Dupa citeva topicuri parcurse pe net si doua telefoane la care n-a raspuns nimeni, m-am lasat pagubas si cu ecarisajul.
 
pormbei care se gainateaza peste tot

Doar pentru ăștia aș cumpăra asta :biggrin:

800px-G22_ohne_Schalldaempfer.jpg


Plus o debara de cartușe.

Sunt sătul până peste cap să polishez mașina ca disperatul. Parcă mănâncă plumb din baterii și beau acid.

:mda:
 
Ce cuib, ei au fucking toaletă deasupra unui loc de parcare ce mereu e liber. Adică meh, ești practic obligat să parchezi acolo și sigur o cacă. Dar cum să explic, cu o precizie de milimetru au o arie de răhățit cu raza de ~20cm. La fix. Și doar pe mașini negre/albastru închis. Pe argintii albe neam.
 
Ăla îţi face bostanul ţăndări. Dar porumbeii îi prinzi şi cu undiţa dacă vrei. :wink:
 
Cu aia omori si porumbelul, dobori si copacul in care statea si distrugi si masina pe care sa gainata. Dintr-un foc.
 
Păi de-aia am zis Magnum nu aia duh. I still caer about the car and the tree, doar porumbelul trebe dezintegrat :biggrin:
 
Eu o patesc cu cainii aproape zilnic, ma duc cu bicicleta la serviciu. In general cand se intampla asta ii injur pe un ton bland, prietenesc, si cu voce suficient de tare cat sa auda tot cartierul care probabil ii hraneste. Uneori mi port dupa mine si bastonul telescopic, pentru orice eventualitate.
Am mai folosit cu placere si spray-ul, mereu sint atacat de caini cand ma intorc pe bicicleta din Bulgaria, de la Ruse. Cum intri in sat in Giurgiu (municipiu este doar o porecla), sar pe tine haite de javre, le-am dat catorva cu spray si au facut foarte urat, scheunau si se frecau cu labele pe ochi.
Prin cartier, s-a intamplat sa vin noaptea dintr-o vizita de la parinti, care stau in aceeasi zona, si au sarit sa ma haleasca chiar javrele pe care le mangaiam ziua. S-a lasat cu injuraturi cu voce tare la 11 noaptea, inclusiv la adresa celor care le dau de mancare.
 
Toţi ăia care au avut vreo legătură cu vreun sistem informatic bugetar se întreabă acelaşi lucru.
 
Back with more:
Alaltăieri m-a atacat un câine chiar pe strada mea. A sărit să mă muşte, a şi reuşit să apuce cu colţii de o pungă de cadouri pe care o aveam în mână; n-am avut reacţie fiindcă a venit pe şest, am auzit doar un Mrr scurt când era lângă mine.
M-am întors către el şi m-am pregătit de un come-back, dar a lătrat de 2 ori furios şi a renunţat.
Bag p_la, caut otravă. Dacă sunteţi timzi, scrieţi-mi pe PM unde găsesc.
 
Cred ca este o greseala, tu parca erai mare iubitor de animale, sau ma insel? Parca ne-am contrat serios acum cativa ani cand hraneai sistematic maidanezii cu painica si laptic. S-a intamplat ceva intre timp? :biggrin:
 
Pwnt.

Pentru caini solitari cea mai buna aparare e un cataroi. Otrava nu omoara doar cainii comunitari, ii poate omora si pe aia de casa daca apuca sa o guste.

Man the fuck up si du-te cu un pietroi dupa el, sa vezi ca nu se mai da la tine pe urma.
 
Back
Top