Întrebări pe care ni le punem de mult

Ecarisajul culege cainii, ii sterilizeaza si ii aduce inapoi. Practic nu rezolva nimic, deci nu e o solutie, cainii castrati latra noaptea, fac mizerie pe strada, produc accidente de circulatie si musca (poate un pic mai rar).
 
Sunt de accord, nu e o solutie. Da nici sa iesi cu drujba/ak-ul/rpg-ul (prea mult? :hihi:) noaptea/ziua ca sa faci macel nu e corect. Il inteleg pe war e nasol sa nu dormi noaptea din cauza zgomotului, dar cat timp nu o sa avem servicii de ecarisaj corespunzator nu cred ca o sa se rezolve nimic. Si la cum merg lucrurile acum ( y'all read the newspapers) si cat trag de bugete and shit, cainii comunitari sunt ultima grija pentru primarie. Gata nu mai zic nimic ca ma ia war pe mine la bataie! :kill:
 
Şi ghici ce face ecarisajul? Îi adună, le taie oole, le pune plastic de-ăla galben pe urechiuşă şi le dă drumul în stradă. Zi-mi şi mie ce-ai rezolvat, că eu nu mă prind.
LE: Sergent Rico: uite, încearcă te rog să te pui în situaţia mea. Eu te înţeleg foarte bine, ştiu că în Sibiu nu vezi crac de câine, că m-am plimbat şi pe acolo şi m-aş muta acolo în secunda doi, dar noah... o dăm în diverse. Enfin, tu vezi un câine cu alţi ochi decât mine, fiindcă experienţele tale cu ei sunt diferite de ale mele. Tu nu ai cum să îţi imaginezi 15-20 de câini lătrând din toţi plămânii lor câineşti, nu poţi să înţelegi hărmălaia pe care o pot face până nu o trăieşti. Poate nu ştii nici ce înseamnă să nu mai dormi bine de luni de zile (luni de zile!), să te trezeşti în fiecare noapte de 10+ ori, să îţi sară perechea în braţe de frică noaptea, uneori să îi sări TU în braţe de frică, trezit fiind la 4 jumate dimineaţa de urlete nepământeşti ce par să vină fix din cameră (a pornit o alarmă de-aia chinezească de 2 lei şi au început dracii patrupezi să urle la lună ca demenţii); te înţeleg că eşti milos; şi eu aş fi în locul tău. La urma urmei, tu ai văzut specia aia simpatică numită câine de apartament. Eu am văzut-o şi pe aia numită haită de cartier. Crede-mă, sunt specii diferite. Ce vreau să spun e că ţie îţi e milă de altceva decât menţionez eu aici...
 
Degeaba. Orice firmă, atât serviciu public cât și cel privat, nu poate aduna toate exemplarele. Și cum se întâmplă totdeauna rămân de sămânță, adică scapi acum de ei dar se înmulțesc și revin.
Deci ori ajungi la un acord cu vecinii să nu-i mai adune pe la scara blocului ori scapi singur de ei. Părerea mea.
 
@ursa
Din pacate, exact ca si in cazul tiganilor cu Politia, dupa ce trece ecarisajul cainii tot acolo sunt. Incep sa cred ca tu pur si simplu traiesti intr-un cartier mult prea civilizat si nu apuci sa vezi "periferia la miezul noptii". Vino in Bucuresti si incearca un telefon la ecarisaj. Daca reusesti sa dai de om si chiar se oboseste cineva sa vina (dupa zile sau saptamani), o sa vezi ca nu ia nici un caine. Si daca iau cainii le dau drumul in alta parte pentru ca nu au unde sa-i tina... De unde si problema cu solutia salvarii cainilor. Unde faci "colectia" de caini? Si presupunand ca ai face rost de bani, sa construiesti atatea adaposturi si sa aduni cainii in ele ar dura cel putin cativa ani mai mult decat sa ii aduni la ultima impartasanie. Ca sa nu mai spun ca ar fi infinit mai scump, din banii mei. Ceea ce nu e ok. Cat timp exista o solutie ieftina, sa imi bage mana in buzunar ca sa hraneasca niste caini care nu au facut, nu fac si nici nu vor aduce vreodata ceva de valoare pentru societate, de fapt doar vor manca si se vor caca inca 3-4-5-10 ani pana cand vor muri. Si daca la oameni mai poti sa spui ca ai argumente sa nu "ii cureti", la caine e tare greu sa tin cont de ele.

Uite, exista varianta intermediara. Sta la ecarisaj 2 luni si daca nu il adopta nimeni il faci manusi. Dar nici asa nu e bine, cand vrei sa ii dai in cap apare iar 4 labute triste sa iti dea peste mana. Eu as propune ca fiecare om sa fie obligat sa cotizeze pentru solutia propusa de el. Calculezi cati vor adapost si cati vor salvare si fiecare tabara suporta integral costurile. Mai vedem cand e vorba de dat bani cati mai tipa "salvati animalele". Cand o sa iti spuna "pai fiule, ai vrut sa salvezi cainii astia, te va costa cat 4 ani (sau cat s-o mai face acum) de facultate al copilului tau" atunci o sa iti dai seama exact cat de mult ii iubesti. Si daca intr-adevar ai da banii, felicitari pentru avere si convingerile tale. Pe mine nu ma intereseaza sa sufere animalele (de fapt moartea i-ar scapa pe multi de suferinte), vreau doar sa nu ii mai vad, sa nu ii mai aud si sa nu mai dau de ei pe strada (chiar daca e intuneric si se apropie pe furis, adica respectand primele doua puncte :biggrin:).
 
Insightful.
A 25 year-old woman is outside the store smoking a cigarette – she looks distressed as she sees another stray packed off.
“Are you going to kill them?” she shouts. “You can’t! You can’t!”
We assure her – No, these dogs will be taken away, castrated or neutered and brought back to the same location in two days’ time.

[...]around half the street dogs have been sterilised by charities, private persons and ASPA itself. This leaves around 10,000 sexually active bitches, with at least 100 new dogs entering the streets of the capital every day.

“If we continue castration and neutering in current conditions, we will not be able to solve the problem,” says ASPA’s president Robert Lorentz.
The Authority has two shelters outside Bucharest which house up to 225 dogs, but is planning to construct a mega-shelter hosting 20,000 canines.
The project is to renovate the broken-down 1960s Institute of Agricultural Research in Fundulea, Calarasi county, which used to breed cows, pigs and chickens, into a town of sexless street dogs.

When females are in heat, owners do not want them in the house, because they attract too many males, so they leave them on the street, where they mate, get pregnant, come back, give birth and then the owners dump the puppies. Villagers in counties around Bucharest also tend to release puppies close to the capital.

In Bucharest the poorest sectors of the city - the west and southwest districts Sector 6 and Sector 5 - account for over 60 per cent of the capital’s street dogs, according to City Hall. This is because there are many houses in these areas, where owners do not neuter their guard dogs. A key problem is not only an uncontrollable street dog population, but also a mix of yard and street dogs reproducing. There are around 400,000 house or yard dogs in the city. Many of these are guard dogs and owners allow their mutts time off by letting them run free in the streets, where they terrorise the local females. This is why many of the recent generations of Bucharest’s strays have traces of German Shepherd and Rottweiler.
...uite de ce sunt din ce în ce mai agresivi în plm...

Suntem de asemenea PRAF la gândire:
Raluca Simion, director of Romanian animal rights charity GIA, has found that appealing to the prejudices of people in villages has worked as a disincentive to killing animals. “If I tell people from the countryside it is ‘sinful’ to drown puppies, they stop doing it,” she says.
WTF!!!
In his office in Bucharest’s historic centre, Robert Lorentz holds up a large pad of photocopied reports – about two inches thick. “These are complaints from one week from one of Bucharest’s six Sectors,” he says, “all about dogs.”
In 2010 alone there were reports of 10,000 incidents of attacks by street dogs. Lorentz dismisses the claim that many of these were residents lying about their assailant so as not to pay for the rabies jab. “Is its possible there are 10,000 people only bitten from their own dogs?” he says. “It is a joke.”
 
Ce-are violul cu câinii? :what:

Oi fi originar tu din BR, dar, fie stai prea mult plecat şi vorbeşti din amintire şi cântec haiducesc, fie eşti mai din mahala decât mine, care stau în Viziru I. Şi, crede-mă, nu e picior de câine de vreo 2-3 ani. Rar mai vezi câte unul în tranzit. Dar, cum am mai spus-o, oamenii au chemat de câteva ori hingherii, care au strâns potăile frumuşel şi de-atunci nişa nu s-a mai ocupat.
Dacă tot eşti aşa de militant, de ce nu iei TU măsuri? Eventual să-ţi înfiinţezi firmă/organizaţie care să pună treburile la punct. Tipic românească e demagogia ta, nu cum îmi educ eu copilul sau cum acţionez eu. Pe tine te deranjează câinii, pe mine, nu. N-am niciun motiv "să latru". Şi să dau vina pe alţii pentru că am ajuns unde am ajuns.



Nu mă bazez pe nimic. Doar constatam că trăim într-o lume mai puţin periculoasă decât încearcă unii s-o prezinte.
Pe de altă parte, ceasul rău, pisica neagră te pot lovi oricând şi dacă n-ai câini prin preajmă. :wink:

În primul rând da, ai dreptate, e mai mahala pe Școlilor decât în Viziru I :rotf: Centrele orașelor au fost mereu mai de cacao decât periferia. Ce îți pot spune sigur e că am stat și la periferie (Radu Negru), și mai pișentru, dar situația s-a deteriorat peste tot în ultimii ani. Nu suport să-mi vizitez orașul natal și să fiu în pericol să mă muște potăile imediat ce mă dau jos din mașină, în centrul orașului. E aberant.

Și planurile mele de viitor nu includ să-mi fac firmă de ecarisaj, pentru că includ veniri în România doar ocazionale. N-aș putea administra o astfel de firmă... din păcate :hihi:

Dacă ție lumea ți se pare mai puțin periculoasă decât încearcă unii s-o prezinte, no comment. Unii visează în continuare, alții deschid ochii.

Ce mă distrează Neo cum căsăpeşte el câinii cu satârul dual-wield. Hei, ăla e WoW nu viaţa reală.
Era o exprimare exagerată, dragă, nu o să ies cu satârul la brâu și armura pe je. Ar însemna că am ratat chiar tot în viață :smile:

Suspansul ma doboara.....
Pe mine m-a agresat un taximetrist nenorocit la Iancului, am sunat la firma de taximetre și n-aveau ce să-i facă, am depus un e-mail pe site la Poliție și mi s-a răspuns peste 1 lună. Că divizia de criminalistică, că să le las numărul de telefon, că câr, că mâr. Totul în România e defazat, un` te grăbești coane? :biggrin:

bausto, relax, man! Dacă ai să te uiți, chestia cu împrietenirea era spusă ca o glumă.

Știți care-i șmecheria? Că noi și câinii facem cuplu de mii de ani. Acum, brusc, "grație" așa-zisei civilizații, ne-am dat seama că aceștia (chipurile, sălbăticiți) au devenit indezirabili. Toate, din cauză că unele cupluri om-câine, din diverse motive și exclusiv din vina omului, s-au destrămat. Pus să rezolve situația, omul (pe alocuri) nu face față. Cum e în cazul zonei de domiciliu/influență a lui war4peace. Și-atunci vina/blestemele/intențiile ucigașe cad pe... sărmanul câine.
Ce să mai zică amărâții ăia cărora le sare tigrul în spinare?

Soluția a fost dată mai sus de câteva ori.
Domnule, ai ieșit în afara României vreodată? În centrele marilor orașe ale Europei nu vei găsi nici picior de câine. Fi-r-ar el să fie de cuplu câine-om, tu nu vezi că ce este la noi în țară nu-i normal? S-au înmulțit peste măsură, sunt haite întregi. Dacă erau haite de lupi ieșea tot poporul cu pușcoacele, dar așa sunt și mai periculoși, pentru că amu se uită cu ochi umezi la tine, iar când te întorci cu spatele te mușcă.
Și tigrul e pe cale de dispariție, deja specie protejată. Te-ai întrebat de ce? Pentru că niște oameni au pus înaintea animalului siguranța lor și a familiei și i-au vânat până s-au dus naibii de tot ca specie. Interesant nu?
:biggrin: Asta + ce a spus Adi foarte bine:
Nu, noi si cainii nu facem nici un cuplu. Noi oamenii am folosit animalele de fiecare data cand am avut ocazia, de la vanat pentru carne, muls pentru lapte, paza sau intoarcerea turmelor pana la joaca de plictiseala (pisici), dar cuplu cu animalele au facut doar zoofilii.

@ursaIncep sa cred ca tu pur si simplu traiesti intr-un cartier mult prea civilizat si nu apuci sa vezi "periferia la miezul noptii".
Mda, sigur. :capu:
 
Exact cum mi-am închipuit: eşti pe dinafară cu situaţia actuală, dacă spui că vii ocazional acasă. O să caut acasă nişte poze (parcă mi-aduc aminte că am făcut) de la ultima escapadă a celor de la ecarisaj, în zona Viziru I, aia mai necivilizată decât Şcolilor a ta. N-am mai cutreierat Şcolilor de ceva vreme, dar singurele haite de câini, în adevăratul sens al cuvântului, pe care le-am mai văzut sunt în Portul Hercules, unde mai am treabă ocazional; jigăriţi ca vai de ei, mâncând doar cereale şi oleaginoase şi tot nu te muşcă.

Stai liniştit că am fost afară, în tot "spectrul" de ţări: şi mai "civilizate" şi mai ne. Şi la macaronari, şi la franţuji, şi în Mama Rassia sau Bulgaria. Şi? Nici în Rusia n-am prea văzut câini (şi nici beţivi pe stradă, deşi mitul persistă). Dar să facem excepţie de Rusia. Ce merge la noi ca în Occident, ca să ai pretenţia de a nu avea câini pe stradă? Sistemul e bolnav cu totul, nu ecarisajul. Iar până la urmă "soluţiile" propuse de voi sunt tot apă de ploaie şi gargară de 7 dimineaţa. Vorbă multă, sărăcia omului...
 
Ce merge la noi ca în Occident, ca să ai pretenţia de a nu avea câini pe stradă? Sistemul e bolnav cu totul, nu ecarisajul. Iar până la urmă "soluţiile" propuse de voi sunt tot apă de ploaie şi gargară de 7 dimineaţa. Vorbă multă, sărăcia omului...

I call bullshit.
Tu aici arăţi exact mentalitatea aia de român mediu care stă cu mâinile în sân şi se vaită că "totul merge prost, deci pot să stau degeaba şi să mă vait că totul merge prost". Cum vrea unu' să facă ceva, tu sări în sus cu fatalismu', că "dacî tuotul mierji pruost, tu di şe ti chinui?"
Dacă ţie îţi place să fii bolnav într-un sistem bolnav, treaba ta. Dar nu veni să-mi dai mie lecţii cum şi ce să fac eu ca să îmi îmbunătăţesc condiţiile de trai. Pretenţia mea de a nu avea câini pe stradă e o pretenţie de om civilizat, care vrea civilizaţie. Răspunsul tău e răspuns de om retrograd, fatalist, care s-a învăţat cu răul în aşa hal încât îi apără existenţa.
Cât despre soluţiile mele versus soluţiile tale, scuză-mă, dar eu am o soluţie în cap. Poate nu cea mai bună, dar față de a ta (care nu rezolvă nimic BTW), măcar a mea are un rezultat parţial.
 
OK, aștept cu nerăbdare ziua când optimismul tău debordant va rezolva ce nu merge bine (adică, totul) în țara asta. Și nu uita, pesimistul e un optimist bine informat. :wink: :biggrin:

PS: și mie mi-ar plăcea să trăiesc într-un oraș fără derbedei, de pildă, sau cel puțin, nu la scara mea, veniți de aiurea cu gălăgie, mizerie, înjurături etc. Deși am făcut numeroase sesizări (și la sectorist, și la 112 etc.), nu s-a rezolvat nimic. De ce? Fiindcă am aflat că sunt 2 (DOUĂ) patrule, în mașini tip dubiță, arondate la 2 cartiere mari din BR (total cca. 50.000 de locuitori). Ce să fac, să angajez eu patrule? Poate tu ai să găsești resursele să plătești ecarisajul. Eu, din salariul de lefegiu, n-aș reuși.
Ai tu pretenții, c-o să rămâi cu ele. :hihi:
 
Dacă ţie îţi place să fii bolnav într-un sistem bolnav, treaba ta.

Nu numai că-i place, dar a ajuns să creadă că-i bine. La fel ca majoritatea românilor. Minunat.

Ce mi-a plăcut mereu la brăileni, au impresia mereu că zona unde locuiesc ei e cea mai civilizată, cea mai curată, etc. Și dacă vine unu` și-i spune că-i de rahat, îl expediază urgent, că "e pe dinafară". Ceva gen "n-ai fost acolo bă", numai că "acolo" curje lapte + miere și umblă câinii cu covrigi în coadă. Ba pardon, că nu-s câni. :lol:
 
Păi, parcă ziceai că ești și tu brăilean. :what:
Aaa, scuze, am uitat că tu ești mai cu moț.
Te invit o dată la mine acasă, poate și la o țuică fiartă, să numeri câinii pe care-i vezi prin preajmă.
 
Aseara am fost atacat de un ciine, cred ca pentru prima data in viata (memoriile din copilarie sint cam blurate in zona asta :biggrin:), in sensul ca m-au mai latrat altii, dar asta a trecut la fapte.

Pe Panduri, aproape de Razoare, e o spalatorie. Eu ajung la o firma din preajma ocazional, si plec tirziu.
Acolo isi face veacul o potaie maricica cu care am mai avut conflicte, dar care s-au rezumat la latrat agresiv. Ei bine, aseara am iesit sa cumpar ceva. Drumul meu trecea fix prin dreptul ciinelui si, evident, nu l-am ocolit, ca sa nu intre la idei gresite. Am vazut ca se uita ciudat la mine, dar nu miriia. Cind m-am apropiat de el, am inceput sa-i vorbesc cu d-alea gen "ce faci, mai baiatule", ca sa-l dezarmez - si parea ca e ok. M-a lasat sa trec si, in momentul in care l-am depasit, am simtit o lovitura in soldul drept.
N-a apucat sa ma prinda zdravan, probabil a alunecat pe blugi, sau poate a vrut sa prinda mina si a ratat... Dupa ce am trecut de socul initial, m-am luat dupa el pentru retaliation, dar degeaba, a fugit.

Am intrebat lucratorii din biroul spalatoriei despre ciine, s-au facut ca ploua ("nu, sigur nu e al nostru") si am dat telefon la un numar de ecarisaj gasit pe net. Inca n-am dat de nimeni, dar mai incerc.
Acum am depasit faza cu "il omor cu mina mea", vreau sa-l faca altcineva sa-si piarda ouale.
 
Back
Top