Întrebări pe care ni le punem de mult

Pai e cam ciudat: gaura neagra are 30 de ani dar e la 50 de milioane de ani lumina. Gaura neagra a fost descoperita prin emisiile de raze X, astea au viteza infinita? Altfel le lua 50 de milioane de ani ca sa ajunga pana aici, deci gaura are cel putin varsta aia. Ce e gresit aici?
 
Nu e nimic gresit sau doar formularea e gresita/incompleta. Gaura neagra sa format acum aproximativ 50 milioane de ani, dar acele raze X au inceput sa ajunga la noi (circuland cu viteza luminii) abia acum 30 de ani. Practic, in momentul de fata noi observam gaura neagra asa cum era ea la varsta de 30 de ani, desi ea de fapt are ~ 50 milioane de ani.
 
Asta e din categoria „- Bă Gyuri, voi ne-ați luat Ardealu'! - Da, da' asta o fo' acu' 150 de ani, mă Vasile! - Bine, da' io acum am aflat!” :biggrin:

Adică facem conferință de presă cum că ne-a luat 30 de ani să ne prindem că undeva-n „vecini” a bejit cosmosu' o gaură neagră cam prin Paleogen, pe când au început să apară mamiferele pe Terra, da' noi acum am aflat.

Yey.
 
De fapt le-a luam cam 10 ani, pentru ca pana sa fie lansat Telescopul Chandra in 1999, nu prea aveau cu ce sa caute...
 
Adică facem conferinţă de presă cum că ne-a luat 30 de ani să ne prindem că undeva-n "vecini"; a bejit cosmosu' o gaură neagră cam prin Paleogen, pe când au început să apară mamiferele pe Terra, da' noi acum am aflat.

Nu-i vina noastră că vedem totul în reluare. :biggrin:
 
Viteza asta a luminii mi se pare cam înceată. Azi mâine scoate Dacia un model de Duster pentru export care merge cu 0,99 din viteza luminii :biggrin: Trebuie să îşi găsească astronomii alt reper de măsurat viteza. Scoty, calcă pedala să vedem şi noi gaura neagră!
 
Sediul social al unui PFA este informatie publica?

Un amic si-a facut PFA cu sediul la o adresa unde are mutatie doar pentru acest lucru si a primit o scrisoare de la Selgros in acel loc. Singura legatura intre respectivul si adresa aia e in mutatia de pe buletin, actele depuse la Registrul Comertului si o singura firma din Bucuresti pentru care emite factura. In cadrul firmei nu cred ca se ocupa cineva cu vanzarea datelor cu caracter personal (pentru cateva adrese nu se complica nimeni). Deci cineva de la Evidenta Populatiei sau de la RC compenseaza reducerea salariului sau nu?
 
Mie mi-a venit o insultă... ăăă... fiţuică insultătoare de la Astra Asigurări.
Găsesc în cutia poştală o... fiţuică urâtă şi pătată, fără plic, în care sunt anunţat că mi s-a oferit gratuit prima rată de asigurare pentru apartamentul proprietate personală (pe care nu-l am, că stau în chirie). Nu era ceva generic, fiindcă pe fiţuica aia scria numele meu complet, adresa completă la care stau, etc.
Menţionez că din motive de proprietar [insert expletives here] nu am mutaţie sau contract de închiriere.
Ouţe moi ăla de la Customer Support Astra nu a fost în stare să îmi spună de ce apare numele meu acolo, cum au ajuns în posesia acelor date, etc. Îmi repeta ca o moară stricată "noi avem o colaborare cu poşta Română", eu "mă piş pe colaborarea voastră!" (no shit, l-am băgat şi scos, eram nervos). Păi cum 'mniezău' lor, m-am simţit insultat, pe bune.
Aşa că trăiască România, ţară de căcat. Fiindcă nu poţi să-i dai în plm în judecată şi să faci un ban cinstit :biggrin:
 
Um, chestie cretină. Am o carcasă ultra-super-hiper, dar care are o problemă mică şi tâmpită: mufa jack din front-panel, pentru căşti. E... largă :smile:
Dacă înfig ceva căşti acolo, nu merge decât dacă tensionez mufa niţel, aplicând presiune într-o parte. Cum dau drumul, cum deconectează. Cum pot schimba mufa mamă respectivă? Se găseşte pe undeva?
Carcasa e Antec P182.
 
Yep, soluția e o placă de sunet ne-încorporată + prelungitor de căști :biggrin:

asus_xonar_dx.jpg
 
Dacă îmi spui cum comut între boxe 5.1 şi căşti fără să mă târâi pe sub birou şi să scot/bag ţâşpe mufe, eşti tare.
 
Back
Top