Întrebări pe care ni le punem de mult

Chestia e că românii nu realizează că se poate şi mai rău decât e acum, altfel ar fi stat naibii acasă şi n-ar fi ciutut traficul şi aşa nasol din zona respectivă.

Ba să ştii că realizează. Şi se va vedea mai departe.
Apropo, tu cu cât trăieşti pe lună (pe Pământ)? Poate dac-ai avea 600 lei pe lună, eventual un copil, n-ai mai vorbi chiar aşa. Or fi ei bugetarii (mulţi dintre ei neamuri şi puturoşi), dar sunt şi destui care-şi fac treburile ca la carte. Ţi-o spun atât ca unul care are contact cu mediul respectiv, dar şi ca soţ al unei foste bugetare (acum la o bancă).
 
ursa, cred ca pui problema gresit. Daca in loc de gramada de bugetari din care unii muncesc si altii freaca tiparul pe aceeasi bani putini am avea doar un sfert pe salarii duble cred ca ar fi mai bine pentru toata lumea si ca productivitate e perfect posibil. In al doilea rand o gramada de bugetari au salarii mai mari decat inainte de criza, doar incearca sa afli cate ministere au marit salariile inainte de criza cu mult mai mult decat s-a scazut dupa aceea. Inca avem soferi platiti de la buget cu 1000 de euro lunar, net - imaginea negativa e asupra intregului sistem, nu doar a dobitocului sau pitzipoancei care a creat situatia particulara respectiva.

Si da, se poate mult mai rau. Avem un deficit de 25% din ce cheltuim (ca procent din PIB suna bine, ca PIB e mai mare, veniturile ca procent din PIB sunt sub 40%), cineva inca are chef sa il finanteze (adica imprumuta statul), cand o sa vada ca e doar o gaura fara fund fara posibilitati de rambursare si o sa taie macaroana sa vezi ca se poate mult mai rau.

Si nu in ultimul rand ma doare fix undeva cum e sa traiesti cu 600 de lei cu familie si copii: normal e sa fii platit in functie de cat produci, daca freci menta cei 600 de lei sunt mult prea mult, iar daca produci de mai mult de 1200 de lei (brut) ti-ai gresit angajatorul. Pe lumea asta nu conteaza ce nevoi ai, ci ce poti sa faci, altfel cu nevoile tale de bani poti sa dispari ca dinozaurii. Am auzit un banc, poate e pus si pe aici, dar e foarte adecvat:

Un tip merge la targ si vede gaini de vanzare la 20 de lei, iar intr-un loc o singura gaina ciufulita, slaba, pricajita, la 30 de lei. Il intreaba pe vanzator:
- Dom'le, toate gainile astea frumoase si grase costa 20 de lei si tu ceri 30 de lei pe mortaciunea asta?
- Da, dom'le, ca eu am nevoie de bani.

Fix asta spui si tu, cu alte cuvinte. Imi dai voie sa iti spun: daca vrea cineva bani sa se duca si sa ii obtina singur, nu sa ii ceara de la altii? Statul inseamna taxele noastre, nu pomana altora.
 
[...]
Sunt de acord ca protestul nu trebuia organizat azi, ca e zi de munca (daca vor sa faca proteste, sa faca in weekend, cand deranjeaza teoretic mult mai putina lume), [...]
Eu credeam ca scopul unui protest este sa deranjezi. Daca nu deranjezi pe nimeni, la ce te mai duci la protest?? Poti la fel de bine sa te duci sa te plimbi prin parc, ca are acelasi efect.
 
Chestia e că românii nu realizează că se poate și mai rău decât e acum, altfel ar fi stat naibii acasă și n-ar fi ciutut traficul și așa nasol din zona respectivă.

Pai putem sa ne intoarcem inapoi in pesteri, sa vanam vrabii cu prastia, dar asta nu inseamna ca eu trebuie sa multumesc actualei guvernari ca (inca) ma tine departe de pestera.
 
Deci tu stai acasa si inghiti si strangi din dinti pana nu se mai poate, sau iar te-ai trezit vorbind?
Sunt de acord ca protestul nu trebuia organizat azi, ca e zi de munca (daca vor sa faca proteste, sa faca in weekend, cand deranjeaza teoretic mult mai putina lume), dar nu ca din cauza ca se poate si mai rau.

Câteodată mi se pare că ești pă crack. Nu stau acasă, muncesc, dar nu strâng din dinți că dentistul costă și-i mai ieftin să-mi fac actele și s-o tai într-o țară mai caldă. De fapt mai rece practic, da` mai caldă din alte puncte de vedere :biggrin:

Ba să ştii că realizează. Şi se va vedea mai departe.
Apropo, tu cu cât trăieşti pe lună (pe Pământ)? Poate dac-ai avea 600 lei pe lună, eventual un copil, n-ai mai vorbi chiar aşa. Or fi ei bugetarii (mulţi dintre ei neamuri şi puturoşi), dar sunt şi destui care-şi fac treburile ca la carte. Ţi-o spun atât ca unul care are contact cu mediul respectiv, dar şi ca soţ al unei foste bugetare (acum la o bancă).

650 RON/lună. Copil mai încolo, când o să pot produce suficient să-l întrețin. Că mai e și alta la români, turnăm 1-2 plozi apoi plângem că n-avem bani.


Eu credeam ca scopul unui protest este sa deranjezi. Daca nu deranjezi pe nimeni, la ce te mai duci la protest?? Poti la fel de bine sa te duci sa te plimbi prin parc, ca are acelasi efect.
Pe cine să deranjezi? Pe oamenii care muncesc și stau în trafic deamboulea sau pe vitele din Parlament? Sau crezi că dacă mă blochează o mână de prostestanți pun și io mâna pe pancartă?


Apropos, din surse directe care au trecut pe acolo pe aproape, cam 70% din protestanți erau rromi. Restul de 30% erau Sanitas și Poliția. Rromii ce problemă au? A, au venit plătiți. Ce chestie.

A, și moțiunea a picat. Se aștepta cineva la altceva?
 
ursa, cred ca pui problema gresit. Daca in loc de gramada de bugetari din care unii muncesc si altii freaca tiparul pe aceeasi bani putini am avea doar un sfert pe salarii duble cred ca ar fi mai bine pentru toata lumea si ca productivitate e perfect posibil.

Sunt perfect de acord cu tine. Ce-am spus eu nu neagă asta. Soţia mea a lucrat ca bugetară şi făcea şi treaba neamurilor şi pilelor venite de la partid (şi nu puţine). S-a sictirit în câţiva ani cât a tot făcut asta şi i-a surâs norocul (cunoscută fiind ca om muncitor, de o persoană de la bancă ce colabora cu ea) fiind recomandată pentru un interviu. Evident, a reuşit fără probleme.
Deci, sunt de acord cu tine, dar cum scapi de jeguri? Că tot neamurile rămân, iar munca se dublează la cei care au lucrat şi până acum.

650 RON/lună. Copil mai încolo, când o să pot produce suficient să-l întreţin. Că mai e şi alta la români, turnăm 1-2 plozi apoi plângem că n-avem bani.

Îmi vine greu să cred cifra aia.
Apropo de copii: eu nu-s în situaţia aia (şi trăiesc suficient de bine) şi nici românul cu cap nu cred că face aşa, dar îi înţeleg pe cei care au 2 copii. Nu e deloc un lux a avea 2 copii. Că ţiganii fac unul după altul, aia-i altă treabă şi altă discuţie. problema e că o familie de bugetari cu 700 lei/lună, fiecare din ei + 1 copil, nu se poate descurca, sub nicio formă.

Oricum, nu mă încântă deloc că n-a picat juma' de buletin: escaladarea belelelor abia a luat startul. Ceea ce va duce, cum spuneai, la şi mai rău. Păcat că dobitocii ăia au avut ocazia să arate că clasa politică e matură şi pentru oameni, dar (cum era de aşteptat 100%) n-au făcut-o. Ceea ce va aduce automat radicalizarea poziţiilor. Ne aşteaptă vremuri tulburi.
 
Pot să iasă în stradă cîţi au ieşit în Franţa, neaduşi de PSD şi neţigani (ca şi cum ar avea vreo importanţă), fără deranj tot nu o să iasă nimic, pentru că protestul paşnic e frecţie cînd pe una dintre părţi o doare în cwr. Asta neînsemnînd că e bine cu violenţă sau că o să se rezolve ceva dacă pleacă ăştia, dar, aşa, ca idee...
 
Și de ce, mă rog? E salariul standard de medic rezident. A, te gândești la șpagă. Gândești prost, nu am luat și nu o să iau niciodată. Aștept discuții pe tema asta :biggrin:
Si salariul de medic specialist este 900 RON. Si unii, asa cum zice Neo, chiar nu iau spaga. E foarte ciudat, cand colegi de-ai tai plecati in Franta, medici de familie, castiga cam 3-4000 euro pe luna.
 
@burebista: nenea ăla chiar scoate nişte cuvinte în timp ce ţine drăcia la ureche. Care sunt şansele să fie ceva drăcie de comunicare pe unde scurte? Totuşi, cam mic să fie pe lămpi, şi tranzistori ciuciu pe vremea aia.
LE: comment from Youtube:
"There appears to be something over her right shoulder. That makes me think it is an early hearing aid, in those days hearing aids came with a large box in a carry case with a wire going to a listening device, she could be carrying that on her right shoulder while talking to someone off camera or the guy in front. Silent movies were full of people shouting at each other unheard by the viewer. "
 
Şi de ce, mă rog? E salariul standard de medic rezident. A, te gândeşti la şpagă. Gândeşti prost, nu am luat şi nu o să iau niciodată. Aştept discuţii pe tema asta :biggrin:

Fiindcă se bate cap în cap cu ce-ai spus despre fraierii ăia care au încercat, măcar, să se facă auziţi. Aaa, şi nu mă cunoşti, sunt contra şpăgii şi eu. Să-ţi ţină obiceiul, dar nu cred, dacă rămâi în RO şi pe salariu ca acela. Cât te-ai da tu de integru. :wink:

... ar fi stat naibii acasă şi n-ar fi ciutut traficul şi aşa nasol din zona respectivă.

Nu neg, dar la prima vedere cind am vazut filmuletu' am zis WTF, mobil in '28?

Poate o durea urechea pe babă şi vorbea singură, poate doar ce încasase una la ureche. Sau avea o staţie radio în budigăi, iar receptorul la ureche... :hihi:


PS: oricum, picarea moţiunii aduce peste oameni un iz de sumbru, amestecat cu frigul iernii ce va veni.
 
Păi nu rămân aici, tocmai pentru a-mi păstra "integritatea" aia sau cum i-o spune, că-mi place să mă pot privi în oglindă dimineața :smile:
 
De nu stiu cat timp tot scrii ca o sa pleci din tara asta de cacat care ti-a platit scoala. Ce trebuie sa fac sa mai postezi DUPA ce ai plecat? :biggrin:
 
Dacă ne întoarcem la faptul că țărișoara mi-a plătit școala... iar.. n-are rost să continuăm.
Scriu de cam puțin timp, amu cam juma de an încă nu vroiam să plec și-i explicam lui AdiB1 de ce rața-mpunge. Ie-te că mi-a ajuns.

O să postez și dup-aia, stai liniștit că nu scapi de mine :biggrin:
 
Back
Top