Întrebări pe care ni le punem de mult

war, tu nu intelegi ideea si te contrazici in amanunte care poate tie ti se par interesante: acum 25-20-15-10 ani erau progrese serioase si mini-revolutii frecvente, acum se taraie lent. Viteza cu care se misca acum industria este infima fata de ce se intampla acum 20 de ani, e plictisitor, nici nu are rost sa citesti stiri din domeniu decat cel mult o data pe saptamana si chiar daca o faci mai rar tot nu pierzi mai nimic, nu se intampla nimic atat de des. Lasa balariile cu vazut filme pe Youtube, ca nici asta nu s-a inventat ieri si ideile din spatele lui sunt vechi de 30 de ani. Da, sunt o gramada de maruntisuri, nimic serios.

Din propriile tale exemple descoperi ca tranzistorul a fost inventat in 1925 si fabricat din siliciu de prin '54. De asemenea circuite integrate de prin 49, random examples spun ca tu nu citesti cu atentie: de zeci de ani nu s-a inventat nimic nou, s-au imbunatatit chestiile existente. Inventie versus facut ecranul dreptunghiular la TV - sunt discutii separate.

Hai să dau cu inputul.

Spor incredibil de viteză în Adobe Premiere CS5 export media:
- folosind CPU (Xeon X3440@3.6GHz): 1m 26.696s
- folosind GPU (CUDA) GTX460: 10.715s

Dacă nici ăsta nu-i progres...:biggrin:
 
Excelent. Asta si SSD-urile sunt singurul lucru bun in ultimii 5 ani? Cam putin ca sa ai de ce citi lunar o revista IT.
 
Impresia mea era că tu te refereai și la faptul că progresele sunt minore, nu doar că-s puține. Că-s puține îs de acord :smile:

De-aia nici nu citesc reviste IT :biggrin:
 
Vad ca Chipul mai exista pe piata, a trecut ceva vreme de cand nu l-am mai luat (Decembrie 2008) si inca in mai vad la chioscuri. Asta ar indica ca inca mai au cititori.
 
Oh, fuck, nostalgia. Tocmai mi-am amintit de XPC în perioada mișto, cînd era Camil Perian redactor-șef, Cristian Soare făcea rubrica Black Mail, Diablo 2 era pe vine, iar 64 MB memorie la plăcile video era considerat un moft. Good times.
 
Rofl, da, țin minte că publicaseră un interviu la FiFA98 parcă și era semnat Cam Ilper Ian și unii au zis că e vreun fotbalist :rotf:

Eu mai iau Level din când în când, e chiar decent și sunt articole bune. Măcar să știu de ce jocuri să mă feresc :biggrin:
 
De ce nu pot să scrie undeva producătorii unui kit de instalare „REBOOT WILL BE REQUIRED” înainte să dau ok-ul pentru instalarea softului? Acu' o să mă tot frece la icre toată ziua că vrea reboot. Grrrr.
 
De ce nu pot să împacheteze corect producătorii unui software kit-ul de instalare astfel încât să nu fie nevoie de reboot? Am întâlnit soft-uri care vroiau reboot doar pentru că instalau un serviciu şi le era lene/nu ştiau să-i dea start. Eu în 99% din cazuri ignor cererea de reboot şi văd dacă nu cumva merg şi fără reboot. Până şi driverele merg fără reboot acum, de ce ar avea nevoie o prostie de soft?
 
Fiindcă ăsta (Internet Explorer 9 Beta) e făcut de Microsoft, care se pare că presupune că userul oricum dă reboot de 5 ori pe zi, și atunci ce le e că dă reboot înainte de pauza de prânz sau cu un ceas înainte?
 
De ce mizeria ai de reminder pentru restart din Win7 nu se poate dezactiva? Nu vreau sa ma toace la creier nici peste 10, nici peste 30 de minute, nici chiar 4 ore. O sa-i dau eu restart cand o sa vreau. Macar in lista aia sa ai "Postpone indefinitely".

In Ubuntu mi se pare misto ca se schimba culoarea unui buton din bara de meniuri si aia e. Utilizatorul da restart cand vrea.
 
De ce nu pot să scrie undeva producătorii unui kit de instalare „REBOOT WILL BE REQUIRED” înainte să dau ok-ul pentru instalarea softului? Acu' o să mă tot frece la icre toată ziua că vrea reboot. Grrrr.

Pentru ca in unele cazuri nu stiu dinainte daca e nevoie de reboot sau nu. Exemplu: Service Pack pentru MS SQL 2005 - sub Windows 2003 iti spune daca ai fisiere "in use" si te avertizeaza ca va fi nevoie de reboot. Poti opri manual serviciile respective, nu mai sunt fisiere "in use" si nu e nevoie de reboot. Sub 2008 nu mai merge figura: unul din acele servicii e WMI, daca il opresti esueaza instalarea, daca nu il opresti e nevoie de reboot. Acel SP e facut inainte de a exista Win 2008, nu aveau idee daca o sa fie nevoie de reboot sau nu pe un OS din viitor.

In restul cazurilor e din lene, din prostie sau de-ai dracu' ce sunt aia de au facut impachetarea (cu namol).
 
Sau just playing safe. Pentru a evita problemele de compatibilitate cu instalare pe ţâşpe mii de feluri de sisteme, din care la unele se poate să fie nevoie de restart, la altele nu, se cere restart peste tot. (One) problem solved.
 
Mersi burebista, am incercat cum scrie acolo, dar se pare ca nu are efect. :frown:

Alta chestie: de ce nu exista o modalitate facila/automata (adica furnizata de M$) de a compacta directorul pentru WinSxS? Folderul respectiv a ajuns deja la aproape 15Gb si creste.
 
Cum ai ajuns la 15GB? La mine are 6.8GB și o fi crescând el, da` nu prea se simte. Chestia e că nici nu instalez multe chestii... (care e de fapt mecanismul de creștere la ăla?).
 
Habar nu am. Vreo 7 jocuri instalate, Visual Studio Express, Office, VMWare si update-uri la zi.
 
Fă ca mine, nu-l măsura. f'o 25% ocupaţi dintr-un HDD de 500 GB pentru toate aplicaţiile, OS-ul, cine ştie ce o mai fi pe-acolo. Când o să mai am 20 GB liberi o să mă îngrijorez. Până atunci, las' să crească!
 
De ce la Posta Romana dureaza 50 de minute sa trimiti 2 plicuri cu declaratii fiscale? Atat am stat azi in oficiul postal completand "n"-spe formulare si asteptand ca functionara sa le butoneze in calculator?
De ce functionarele de la oficiul postal folosesc stampilele alea de parca ar bate cuie cu ele? Multa lume foloseste stampile, dar la modul civilizat, nu dau cu ele in masa de se aude la de 2 strazi distanta...
 
Ștampilele poștale nu-s făcute din cauciuc, ca alea Trodat ce le-ai văzut pe la companii pentru uz ocazional, ci sunt din oțel gravat, care să reziste la (ab)uz mulți ani. Și atunci dau cu ele de parcă-i ciocan de șnițele.
 
Back
Top