Întrebări pe care ni le punem de mult

Well te-aș contrazice. În advanced config pentru windows mobile poți activa meniul de IP Phone. Cel puțin la Touch Pro 2. Nu l-am testat din lene extensivă, dacă e musai oi face și efortul ăsta :biggrin:
 
Da, vorbim de un feature care există pe anumite versiuni ale unei platforme smartphone care mai are 5% market share. Iar în momentul ăsta încă se vând mai multe feature phones decât smartphones, deci șansa să ai un astfel de telefon într-o țară civilizată e undeva la 1%.
 
H4lp!
Instalat şi dezinstalat de cincişpe ori, "fixat" sau manual, tot nu vrea. E ultimu' driver de pe site-u' Realtek. Parcă.
GTFO Realtek + Win7. :mda: A trebuit să dau instalare manuală la un "HD Sound something" care-mi apărea cu semnul exclamării în Device Manager, iar după asta, tot manual, băgat fiecare mufă şi ales care ce era. Yeeepeeeeeeeeee! :capu:


Edit: altă dudă. Când primesc un mesaj pe Yahoo Messenger, îmi pune fereastra jos, un pic ascunsă sub Taskbar. Tot mut eu, dar degeaba, tot acolo o pune. Help?
Mulţam.
 
Da, vorbim de un feature care există pe anumite versiuni ale unei platforme smartphone care mai are 5% market share. Iar în momentul ăsta încă se vând mai multe feature phones decât smartphones, deci șansa să ai un astfel de telefon într-o țară civilizată e undeva la 1%.

Păi da, din păcate nu e și des întâlnit, asta e altceva :smile: Atâta timp cât lumea cumpără Nokia că-i cul și Android phonez că rulz și Iphone pentru că-i Apple, se trece peste acele features geekish care mie unuia îmi plac foarte mult :frown:

Singura parte justificată aș spune oarecum dpdv al features/funcționalitate din graficul ăla mi se pare cea de la RIM.
 
No aşe, am găsit la Kaufland bec halogen de 105W, făcut de OSRAM (C energy). Lumină echivalentă cu 150W de la un bec incandescent. Cică. Şi nu e lumină deranjantă.
Bec normal de 100W n-am găsit şi am văzut mai devreme la TV că becurile de 75W o să fie interzise, citez, "la fel ca becurile de 100W, anul trecut". WTF?

Şi help cu YM-u'? Mulţămesc.
 
Deschide o conversaţie, fă resize / move la fereastră, apoi închide Yahoo Messenger complet (right click pe iconiţa din System Tray / Exit).
Dacă tot nu merge... upgrade la v10?
 
Dacă deschid eu o conversaţie apare destul de aleator pe ecran, dar nu sub taskbar. Problema s-a manifestat atât pe fostul YM7 + WinXP, cât şi pe YM8 + WinXP şi pe actualul YM8 + Win7. :hmm:
 
Pen' că nu mă căutase nimeni. :biggrin: Tot aşa face. Eniuei...

Se dă un DVD cu un film PAL. Cum naiba pun subtitrare(a) cu Media Player Classic? Selectez "Română" din meniu, dar nu apare.
 
E pus pe VRM9 (renderless), pe care ar trebui să fie (după câtă engleză înţeleg io :tongue:). Degeaba.
 
Am si eu vreo 3 care mi-au venit prin cap:
1. Oamenii pierd apa prin respiratie. Cam cata?
2. Inspir O2, expir CO2. De unde vine Carbonul? Cam cat consum pe ora/zi/whatever?
3. Se organizeaza un concurs de ceva (sa zicem concurs de ciclism pentru amatori, nu ca etapa de campionat national). Se plateste o taxa de inscriere (ca la film), primesti un numar, intri pe traseu, termini, primii X clasati iau un premiu (simbolic, valoare maxim 100 EUR, sa zicem). Pentru chestia asta organizatorii iti cer sa prezinti buletin/CI la inscriere. Intrebarile sunt:
- daca nu e operator autorizat de date personale e legal sa o faca?
- daca e operator si ceri sa iti stearga datele imediat dupa inscriere (inainte de afisarea rezultatelor) sunt obligati de lege sa o faca, dar ce faci daca nu o faci?
- e un concurs de amatori, de ce nu ar accepta pseudonime?
- de unde vine mania asta cu verificarea identitatii prin Romania? Prin restul lumii nu m-a intrebat nimeni de buletin sau pasaport decat la granita, in rest la hoteluri nu m-au intrebat decat in Serbia (asa era legea la ei), Macedonia si Albania, toate tari fost comuniste. Exista vreo legatura intre comunism, stat politienesc si paranoia?
 
[...]1. Oamenii pierd apa prin respiratie. Cam cata?
2. Inspir O2, expir CO2. De unde vine Carbonul?[...]
In sfarsit un post on-topic, credeam ca threadul asta e condamnat. :thumbs:

Si ca sa nu-l stric cu un post off-topic: :biggrin:
- Cum stiu pasarile unde sa migreze? (nu cum se orienteaza spre sud - sa zicem, ci de ce aleg sudul si nu alta directie) Cum le-a venit anumitor specii ideea sa migreze? De unde stie intreaga populatie a unei specii, raspandita pe jumatate de continent, sa migreze in acelasi loc si nu in alte locuri? Daca dispare intreaga populatie matura a unei specii, indivizii nascuti in acel an nu mai stiu sa migreze, neavand pe cine sa urmareasca, sau informatia s-a inregistrat cumva genetic sub forma unui instinct natural de a porni spre sud cand ziua incepe sa fie mai scurta decat noaptea?

Am cateva idei dar sunt numai speculatii, chiar daca le iau de bune tot raman necunoscute; de exemplu la prima intrebare putem presupune ca de-a lungul a milioane de ani au supravietuit doar acei indivizi ai speciei care au ajuns in africa si au fost urmati de generatiile urmatoare, pe cand cei care au nimerit in siberia, la est, la vest sau intr-un ocean fara pista de aterizare au pierit si nu s-au perpetuat.
 
@AdrianB1:
1. 400ml/zi - link
2. Din CARBOhidrati? Plamanii au o capacitate de 4-6l (in functie se individ). La 15 respiratii/minut, inseamana ca 'plimbi' 60-90l de aer/minut.
 
@takeda

Se ghideaza dupa campul magnetic al planetei din ce am vazut intr-un documentar. Pt a doua intrebare raspunsul e legat de trasaturi genetice mostenite.
 
- Cum stiu pasarile unde sa migreze? (nu cum se orienteaza spre sud - sa zicem, ci de ce aleg sudul si nu alta directie) Cum le-a venit anumitor specii ideea sa migreze? De unde stie intreaga populatie a unei specii, raspandita pe jumatate de continent, sa migreze in acelasi loc si nu in alte locuri? Daca dispare intreaga populatie matura a unei specii, indivizii nascuti in acel an nu mai stiu sa migreze, neavand pe cine sa urmareasca, sau informatia s-a inregistrat cumva genetic sub forma unui instinct natural de a porni spre sud cand ziua incepe sa fie mai scurta decat noaptea?
Cum ştiu păsările să migreze? Citesc articolele de pe Wikipedia :smile:
 
@AdrianB1
2. Pe scurt, eliberarea energiei din ce mănânci se face oxidând chestiile carbonice (de-asta glucoza e sursă rapidă de energie, că e simplu să o pregătești să reacționeze spontan cu oxigenul). Pe lung, poți începe de la Aerobic respiration, trecând prin ATP, monozaharide și alte chestii interesante.
3. În restul lumii nici nu au voie să-ți ceară actele, cel mult te pot întreba adresa (la hotel, de exemplu). La noi îți cer buletinul și dacă ai câștigat o înghețată de 3 lei la McDonald's. Iar românii nu știu că pot să zică "nu ai voie", că nu sunt obișnuiți cu protejarea datelor personale, așa cum nu sunt obișnuiți cu protejarea altor drepturi.

@takeda: Pentru orientare: Birds can see the Earth's magnetic field. Asta este probabil o sursă importantă de "date" de orientare, pentru că și păsările duse în cușcă departe de casă (deci fără repere vizuale sau de alte feluri) reușesc să vină înapoi (ex: porumbei voiajori).

Migrarea e complexă. Durata zilei se pare că este principalul factor care o declanșează, și nu conștient ci hormonal, atât de "adânc" este înrădăcinată. Alt factor care determină această mișcare e temperatura. De când cu schimbările climatice s-a observat modificarea perioadelor de migrare, iar asta e o problemă, pentru că nu se mai sincronizează cu alte evenimente (ex: dacă păsările vin cu 3 săptămâni mai târziu, pot să piardă perioada de maxim a omizilor din primăvară) și se duce naibii ecosistemul.

Pe de altă parte, locul migrării se învață, de obicei cu stolul. O pasăre rătăcită de stol tot migrează, dar poate ajunge în alte părți, unde poate sau nu să găsească hrană. Iar odată învățat, locul nu prea se uită, așa că păsările născute într-un loc vin și anul viitor în același loc.

În paragraful doi dai un exemplu simplu de evoluționism. Prin care se poate răspunde la o multitudine de întrebări specifice acestui topic, de exemplu ăia pe care nu-i dureau testiculele la lovituri nu prea au avut urmași :biggrin:.
 
Intrebarea legata ce Carbon e de fapt: e o cantitate semnificativa care se pierde in respiratie (gen "slabesc 200g pe zi respirand") sau nu? Carbon se gaseste, dar cat de mult e necesar?

Inca una: daca respiri foarte repede, mai repede decat e cazul, poti face hiperoxigenare. Dar daca esti in spital si ti se baga in nas tuburi cu oxigen pur de ce nu se intampla asta?
 
Din cîte știu eu, nu sînt cu oxigen pur. Ar fi mult prea periculos. Există cîteva situații medicale cînd se respiră oxigen în concentrație foarte mare, dar e cu totul altceva.
 
Back
Top