Întrebări pe care ni le punem de mult

Folosesc becuri economice (energy saver) Philips de 23W, cu lumină caldă, care (spun ei) fac lumină cât un bec incandescent de 150W. Le-am preferat datorită durabilităţii. Am unul de 3 ani. Şi chiar face lumină multă.
 
Unde se găsesc becuri d-astea economice alb rece? Mă enervează cumplit albul cald, dacă vreau d-alea mă duc în piață și iau un kil cu 10 lei.

Tenx :biggrin:
 
Nu prea faci treabă cu alea chinezeşti. "Cald"-ul de la ele e roşiatic, de-aia te deranjează. Şi se mai şi ard repede. Albul de la becurile "de firmă" e alb-gălbui şi nu te oboseşte. E apropiat de becurile cu incandescenţă. Bine, e şi chestie de obişnuinţă: eu, de pildă, nu mă pot obişnui cu neoanele... de aceea prefer becuri "calde".

PS: cele "reci" se găsesc, în mod normal, unde le găseşti şi pe cele "calde", ba chiar sunt mai răspândite.
 

Attachments

  • energy-saving-light-bulb.jpg
    energy-saving-light-bulb.jpg
    20.2 KB · Views: 16
Nu, nu am luat chinezisme, prin "alea din piață" mă refeream la becurile cu incandescență obișnuite. Mie îmi place mai mult atmosfera sterilă pe care o creează albul rece, albul cald mă stresează.

Știu, în mod normal cică albul cald relaxează și etc, dar deh...
 
Am încercat de-alea deja (atât Philips, cât şi Delux), az' toamnă, ne deranjează pe amândoi albul ăla.
QQ?
 
Problema nu vine strict de la temperatura lămpii fluorescente, cât de la faptul că spectrul lor nu este continuu. Becurile cu incandescență au o lumină foarte caldă (2700K), dar nu deranjează. Oricum, în afară de fluorescent și LED nu prea ai alte soluții. Și ambele au cam aceeași problemă, pentru că emit lumină din fosfor, care nu are un spectru prea larg.

De exemplu, cam așa arată spectrul unei lămpi fluorescente de 11W, luată de la Ikea (sunt 4 benzi, dar se suprapun două câte două, o să încerc mâine ceva mai de calitate):
spectru_bec_ikea.jpg
 
Se gasesc tastaturi DVORAK? Citeam un articol despre cat de misto e acest layout si am cautat sa vad ce modele de tastaturi 'native' pot fi cumparate. Zero. Nada. Rien. Niente.

Foloseste vreunul din voi acest layout?
 
Aş dori să vă întreb dacă există vreun software, care să gestioneze apelurile de la mai multe telefoane mobile, fixe, conectate simultan la un PC, de exemplu, prin USB.
 
Unde gasesc si eu niste postere calitative si de dimensiuni generoase (nu ma deranjeaza daca sar de 1 metru:biggrin:)?
Ma intereseaza in special din muzica, poate si cinematografie..

Astia par sa aibe chestii calitative (panza, lac de protectie, cadru de lemn), dar oferta lor e cam saraca.
 
@Bart: AllPosters - a luat cineva un poster cu tabloul lui Kramer de acolo acum câţiva ani - BESTIAL!
Văd că nu se mai găseşte acolo, da' uite aici încă un site...
@Thor: dacă te-ai învăţat cu layout-ul obişnuit, don't change it, it'll mess your life :smile:
 
Stiam de AllPosters, au cea mai variata gama de postere. Dar vad ca nu trimit in Romania. :frown:

Cred ca pana la urma iau legatura cu ArtPosters.ro si le trimit eu jpeg-ul.
Partea grea e sa ma hotarasc la 2, ca doar atat am voie.:mda:

P.S. Tare tabloul lui Kramer. :smile:)
 
Înapoi la becuri, am fost acu' la Praktiker şi am văzut ceva bec economic de 55W, lumină echivalentă cu un bec de 250W... cică. 1300 de lumeni, da' tot lumină albă. Damn.
 
Neon-like. :goofy:

Later edit: în liceu aveam neoane în clasă, acum mă deranjează cam orice lumină non-incadescentă. :capu:
 
H4lp!
Instalat şi dezinstalat de cincişpe ori, "fixat" sau manual, tot nu vrea. E ultimu' driver de pe site-u' Realtek. Parcă.


It's all Neo's fault!
 

Attachments

  • Sunet1.jpg
    Sunet1.jpg
    23.2 KB · Views: 26
  • Sunet2.jpg
    Sunet2.jpg
    27.1 KB · Views: 25
ursa, din câte știu nu există un standard pentru conectarea gen call-center a telefoanelor mobile la un PC. De fapt nu știu nici un telefon mobil care să-ți permită să-l folosești pentru a redirecționa un apel printr-un PC. Teoretic dacă-ți dă acces la serială poți să folosești standardul AT pentru inițiere de convorbiri, dar nici asta nu mai știe orice telefon. Pentru chestii de genul ăsta de obicei se folosesc centrale și VoIP, IP phones, softphones...
 
Back
Top