Întrebări pe care ni le punem de mult

Asta se întâmplă când oamenii confundă utilitatea cu moda :biggrin:. Cum ne educăm copiii să nu ajungă așa?

Cât despre discuția de mai sus legată de ceasuri. Eu port ceas, nu aș putea fără. Mobilul trebuie să-l scot de undeva, plus că nu e deloc elegant.
 
Asta se întâmplă când oamenii confundă utilitatea cu moda
[...]
plus că nu e deloc elegant.
Pai unii se axeaza pe utilitate, altii pe eleganta :smile:. Nothing wrong with that.

Eu nu am ceas pentru ca oricum am telefonul mereu la indemana si nu ma intereseaza cat de elegant sau neelegant e sa il scot sa verific ora. Iar ceasul e un pic incomod in multe situatii.
In plus estimez surpinzator de bine ora la maxim cateva ore de cand m-am uitat ultima data la ceas. Daca am ceva in calendar o sa bipaie telefonul, nu ceasul. Si cum nu ma dau in vant dupa accesorii am ales sa nu mai port ceasul.

Dar eu ma axez mai mult pe utilitate si mai putin pe parerea celorlalti care ar putea crede ca nu e elegant sa scot un telefon ca sa verific ora. Pe partea cealalta nu am nici o problema cu cei care poarta ceasul ca accesoriu/bijuterie cat timp nu o fac "in my face". Adica "uite ce ceas am eu, nu am nevoie de el dar e atat de cool incat nu pot sa il dau jos".
 
Dar nu despre eleganță e vorba aici, copiii nu-și iau papuci Nike de 100 EUR pentru eleganță, ci pentru modă, plus că un ceas elegant te ține zeci de ani, papucii cât te țin, 2 ani?

Nu cred că se poate vorbi despre eleganța unor adidași, poate despre a unor pantofi, dar deja pantofii nu mai intră în colimatorul amatorilor de mall-uri.
 
Eleganta era legata de discutia cu ceasuri, nu adidasi.

La adidasi e vorba de imagine, moda, cum vrei tu sa-i spui si asta am spus si in posturile anterioare. Nu are legatura cu pretul decat partial (cu cat mai mare, cu atat mai smecher esti cand il iei), nu are legatura cu utilitatea. Important este cum esti privit de ceilalti cand ii porti:
"Wow, adidasii aia costa 800 de lei... taaare!!1"
"Wow, are adidasii aia cu suspensii care abia au aparut dar nu stiu cat costa... taaare!!1"

Nu trebuie sa fie o moda cu un anume model, trebuie doar sa lasi impresia ca esti fix ce nu esti, in general: un om cu bani, un om cu gust si stil, etc. Ajungi sa vezi pe strada "batalia" dintre cocalarii cu buzunarele goale si cocalarii cu buzunarele pline in a alege haine cat mai fistichii si mai "cool", mai aparte. Eu intrand in Mall nu imi dau seama care sunt aia cu haine de Europa si care sunt aia cu haine "de firma" pentru ca toate arata la fel de retarded in general. Se imita unele pe altele si doar pretul ajunge sa digere.

Iar eu ajung sa aleg hainele alea insipide si relativ ieftine dar care vad ca ma tin mai mult decat de azi pe maine.

P.S. Cred ca nu te-ai plimbat prin suficiente Mall-uri ca sa vezi "eleganta" unor ciocate. :smile: Asta ca tot vobeam de tentativa aia de a imita intre aia cu bani si aia fara. Toti copiaza chestiile cu adevarat scumpe si cu stil dar adapteaza la bugete mult mai mici si iese ce iese.
 
Nu cred că se poate vorbi despre eleganța unor adidași
Ba da, chiar dacă e prin lipsă. Vezi ce e pe piață pe post de "adidași", majoritatea modelelor arată înfiorător chiar dacă sunt de brand, cu greu găsești unii decenți. Prin comparație cu restul ajung să fie eleganți :smile:
 
Se mai pune si problema de calitate aici, totusi. Se presupune (uneori corect, alteori incorect) ca lucrurile de firme sunt mai bune, te tin mai mult, etc. Ma gandeam si eu anii trecuti de ce un amic si-a luat manusi de la Adidas si a dat cat a dat pe ele, cand eu mi-am luat din piata cu 2 lei. Ei bine, ale mele au tinut jumatate de iarna, el le mai are.
Apoi mai e si problema de hidosenie, cum zicea si AdrianB1. Eu ma plimb prin magazine relativ des (mai mult vina prietenei aici :biggrin:) si foarte rar gasesc ceva care sa-mi placa, iar cand gasesc zic mersi ca am gasit, ma doare-n cot ca scrie Nike sau altceva pe obiectul respectiv. Ma gandesc doar la aspect si calitate.
 
Nu. Dacă ai fi prietena cuiva ar fi nasol pentru respectivul, dar așa nu ești un pericol decât pentru tine însuți :smile:
 
Nu, nu poţi purta adidaşi la costum dacă asta vroiai să spui prin "eleganţă". Într-adevăr, ce e acum prin magazinele de la noi... :capu:
Dar se poate...
 
Se poate şi cu d-ăia mai pestriţi. Am văzut eu. Din ciclul ăsta era un banc:
"Cum cunoşti un moldovean dacă e ginerică?
Are trening nou." :hihi:
 
Nu, nu poţi purta adidaşi la costum dacă asta vroiai să spui prin "eleganţă". Într-adevăr, ce e acum prin magazinele de la noi... :capu:
Eleganța nu presupune* neapărat costum, există și eleganță în halat de baie, costum sport (fără D&G mare pe piept), chiar și business casual ca ținută de birou. În schimb niște "adidași" bronz de clopot cu dungi de NFS nu au cum să fie eleganți nici cu costumele de marțieni din filmele anilor '70.

* ELEGÁNT, -Ă, eleganți, -te, adj. 1. (Despre îmbrăcăminte) Făcut cu gust, frumos; (despre oameni) care se distinge prin armonia și bunul gust al îmbrăcămintei. 2. (Adesea adverbial) Care se deosebește prin armonia formei, prin îmbinarea plăcută a elementelor, printr-o sobrietate plină de gust. ♦ Fig. Plin de tact, lipsit de brutalitate. – Din fr. élégant, lat. elegans, -ntis.
 
Intrebare pe care o am demult, de vreo 2-3 ani: cand va pica acest hdd? :tongue:

PS: Poza e recenta, hdd e dintr-un PC care cam merge non-stop, are 7+ ani si gees, e Maxtor... Va provoc la un challenge de hdd desktop - power on time.
 

Attachments

  • hdd.JPG
    hdd.JPG
    67 KB · Views: 35
Slabutz, slabutz.
Am un Seagate ST34321A (Medalist 4.3 GB) care functioneaza de 13 ani (impliniti luna asta). Initial a mers 12 ore pe zi intr-un 486 cu 8 MB RAM si avea Win95+swap pe el. Apoi a mers non-stop 3 ani in calculatorul meu; avea SO-ul pe el. Acum merge doar 7h/zi in calculatorul din laborator; are SO-ul pe el si este singurul HDD din calc.

Din nefericire, SMART-ul lui nu stie sa arate nr de ore de functionare, asa ca n-am ce printscreen-uri sa-ti arat.

PS: Am calculat numerele tale. Ies 7 ani. Se faceau harduri de 80 GB acum 7+ ani?
 
Asta-i model de prin 2001. De fapt cam pe atunci mi-aduc aminte ca am avut un 6Y080L0. Ce mi se pare ciudat pentru un hard care merge 24/7 e ca are 1100 la start/stop count :tongue:.
 
31oct2002. 1100 nu mi se pare mult. In ultimul timp (1 an) il mai stingeam noaptea cateva ore cand nu aveam de tras torente... Nu exclud totusi un SMART defect, parca totusi sunt prea multe ore de functionare, acum ca am facut calculul. :rolleyes:
 
Nu, sunt foarte exigenți la raportul preț-calitate. Cumpără și ei încălțăminte de 25$, dar au pretenția ca cea de 100$ să îi țină de 3-4 ori mai mult sau să aibe alte features care să justifice prețul. Ca exemplu la ei se găsește o pereche de pantofi sport Nike ("adidași") la 25-30$ și atunci nu dau 60 pe una care se rupe în 2 luni. Cei de 25$ m-au ținut 2.5 ani până i-am băgat la mașina de spălat la 90 de grade și au ieșit pe componente, îți dai seama cam ce cerințe ai la unii de 65$.

Tot ca exemplu bocancii de piele de 90$ m-au ținut 3 ani de drumuri grele (moto) și acum arată un pic uzați pe-afară și impecabili pe interior în condițiile în care una din catarame (aluminiu) a polizat asfaltul.

La ei o pereche de Nike de 100$ e aproape de neconceput pentru gama consumer, la noi în Mall nu știu dacă găsești ceva mai ieftin. Noi suntem fraierii, nu au nimic special americanii :biggrin: La fel la pantaloni (20$ în medie o pereche de pantaloni buni), și alte haine (15$ o cămașă excelentă, 8$ una obișnuită).

Ntz, ntz, ntz
 
Da, au și Pierre Cardin dacă asta înseamnă excelent la tine. Știu că e ceva relativ, la mine excelent a fost o cămașă care după 2 ani arată la fel ca în ziua în care am cumpărat-o, are dublură pe piept și umeri, bumbac 100% și croială suficient de elegantă ca să îmi placă la nebunie, dar nu are brand celebru și e Made in Pakistan.

Btw, nu aș da 70$ pe o cămașă doar pentru că scrie pe ea Tommy Hilfiger dacă pot da 15-20 pe una aproape identică pe care nu scrie nimic. Pentru mine primează funcționalitatea și calitatea, nu eticheta.
 
Back
Top