Întrebări pe care ni le punem de mult

Nu e nevoie de 120 fps decât dacă vrea să facă redarea sub 1/10. La vechiul PAL întrețesut se putea folosi încetinitorul la redare 1/2 sau 1/4, dacă sunt cadre progresive 60 poate fi suficient. Ideea e să facă un calcul să rămână vreo 10, nu mai mult de 15 FPS la redarea finală, e suficient pentru a păcăli ochiul să vadă mișcare continuă. 15 FPS era sistemul folosit pentru desenele animate.
 
Cumperi o placa din asta si o pui intr-un al doilea calculator conectat la iesirea video a primului. Daca ai spatiu pe hard o sa poti inregistra chiar cateva zeci de minute... :smile:

Ehe, bani pentru un alt PC, bani pentru placa respectivă... sună bine, dar ce fac eu e proiect personal, treabă de amator, deocamdată nu se pune problema.

Nu e nevoie de 120 fps decât dacă vrea să facă redarea sub 1/10. La vechiul PAL întrețesut se putea folosi încetinitorul la redare 1/2 sau 1/4, dacă sunt cadre progresive 60 poate fi suficient. Ideea e să facă un calcul să rămână vreo 10, nu mai mult de 15 FPS la redarea finală, e suficient pentru a păcăli ochiul să vadă mișcare continuă. 15 FPS era sistemul folosit pentru desenele animate.

Ok, 60 frames. E vorba de capturi din jocuri, deci cu V-Sync enabled, video e capped la 60 fps oricum, deci să zicem că îmi ajunge. În jocuri putem vorbi de cadre progresive? Sau te referi la video-ul final?
 
De vreo 15 ani nu se mai folosesc rezolutii intretesute pe monitoare. Ma si indoiesc ca vreun monitor sau placa grafica recenta mai suporta asa ceva. WinNT 5-7 sigur nu.
 
La video final.

Marius, unde ai văzut monitoare de PC PAL? Era vorba de semnalul VCR/TV de pe vremea aia, echivalentul la ce prezinți audienței azi.
 
Eu tot nu înțeleg, practic vă deranjează brățara ceasului, vă e frică să nu vă dea vreun rromân în cap, nu vă place, e prea greu, wtf :biggrin: Din câte am citit, motivele pentru care nu se prea mai poartă ceas sunt legate strict de lene (de ce să-l mai puun, întorc, am grijă de el) sau comoditate (am telefonul) (?! e mai simplu să îți privești încheietura decât telefonul în opinia mea, eu la o privire de aproximativ 1-1.5 secunde asupra cadranului identific ora, minutul și secunda, deși nu-i cu cifre ci cu ace și pe post de ore are doar liniuțe - nu e marcată nici măcar ora 12).

Prin urmare, de ce s-a înlocuit/eliminat un dispozitiv simplu și (discutabil) comod și elegant? Dacă excludem nevoia de a-l întoarce (gen seria Kinetic de la Seiko sau ce menționa Adrian acolo), care e problema până la urmă? :biggrin:
 
Nu cred ca ceasurile au fost eliminate, majoritatea femeilor inca poarta. La barbati a ramas cam singura bijuterie acceptata (exceptand manelistii) si din punctul asta de vedere vreau si eu unul elegant, chiar daca o sa-l port doar de cateva ori pe an. Daca te referi strict la aspecte practice, pai daca tot car mobilul dupa mine... :goofy:
 
Eu tot nu înțeleg, practic vă deranjează brățara ceasului, vă e frică să nu vă dea vreun rromân în cap, nu vă place, e prea greu, wtf :biggrin:

O să râzi, da' pe mine mă deranja mereu că 3 anotimpuri pe an ori se încurca în mânecă, ori trebuia să o suflec ca să mă uit la el. Aşa că l-am exilat în sertar :smile:
 
Eu tot nu înțeleg, practic vă deranjează brățara ceasului, vă e frică să nu vă dea vreun rromân în cap, nu vă place, e prea greu, wtf :biggrin:

In cazul meu motivul e simplu: pana acum nu am avut ceas care sa ma tina mai mult de 6 luni de zile, si asta nu pentru ca ar fi fost ceasuri proaste ci pentru ca intr-un fel sau altul ajung sa-l distrug. Unul l-am lovit de tocul usii cand caram o cutie voluminoasa, altul l-am lovit de o piatra cand faceam baie in Dunare si incercam sa ies la mal si tot asa. Pentru mine ceasul este o investitie care nu se justifica. :frown:
 
Eu zic că ceasul a ajuns cam... obsolete. Unde te uiţi dai cu ochii de ceasuri: ecranul PC-ului, bordul maşinii, radioul (care are şi ceas, fireşte) etc. Nu mai zic de telefonul mobil, accesoriu indispensabil al vremurilor astea moderne.
Deşi sunt leat mai vechi, care a prins magia ceasului (şi a crezut în ea), cred şi în ce am scris mai sus. Am un Citizen Seven automatic (calibru Citizen-Miyota 8200A), pe care am dat o căruţă de bani prin '92, dar n-aş mai face o asemenea investiţie acum. Decât poate tot pentru a-l purta de fală, la vreun eveniment, ceva. Da' cu Seiko 5 sau altă ciumecărie d-asta ieftinache nu prea te mai poţi făli acum. Amu' tre' să iei ceva care să sară-n ochi ca lumea...
 
Uneori vreau sa stiu cat e ceasul in secunda urmatoare, nu dupa ce caut prin geanta / buzunare dupa mobil. Gen. Astfel se explica si de ce femeile poarta ceas la mana. Cred ca ati remarcat cat de mult dureaza pana iti raspunde sotia / prietena la mobil cand o suni si ea e pe strada, cu mobilul undeva... prin poseta. :biggrin:
 
Ceasul ca bijuterie e cam ciudat, nu aș da banii pe un Rolex nici dacă i-aș avea și nu aș avea ce face cu ei, iar Citizen-ul meu e simplu și elegant, dar nu l-aș purta ca bijuterie ci doar pentru utilitate. Eu nici nu pun prea mult preț pe accesorii și bijuterii, doar sunt ăla care merge la birou în armură și cu genunchiere enduro (mari și puse peste pantaloni, vizibile), am mers la costum ani de zile când a fost cazul (lucram cu clienți pe care îi întâlneam face to face) și nici atunci deja nu mai purtam ceas.

De curiozitate am pus ceasul la mână. Neobișnuit cu el mi se pare o piatră de moară.
 
Apropos de ce a zis Quark, eu personal nu sunt pistolar să scot telefonul în .5s și în restul de 1-1.5s să-l deblochez, să citesc ora și să-l pun și la loc :biggrin:

A considera ceasul o bijuterie.. nu știu ce să zic :biggrin: Dpmdv este un lucru util. O fi fost ridicat la rangul de bijou de firmele care l-au împănat de-a lungul timpului cu diamante, cristale Swarovski, l-au placat cu aur și etc etc. Eu am avut un Seiko Kinetic model mai vechi și am primit la finele lui 2009 unul d-ăsta. Este de 2 ori mai greu decât cel vechi, dar nu are nevoie să fie întors și nici măcar să fie deschis pentru vreo 20 de ani :biggrin: Ideea este că la mână nu prea atrage atenția (nu e galben :rotf: ). Sincer telefonul se mai întâmplă să-l uit pe acasă, dar ceasul mi-l pun dimineața la mână și-l scot seara, prin urmare nu prea există riscul să fie necesar să opresc lumea pe stradă și să întreb cât e ceasul. Până la urmă e probabil și obișnuința... Plus că dacă vreau să iau pulsul unei persoane e cam aiurea să mă uit pe telefon.. eventual să pornesc și cronometrul.

ursa, am pățit-o și eu. 5103730570 de ceasuri, din păcate toate setate greșit:
- picase curentul => combina, VCR-ul au pierdut ora;
- PC-ul trecuse pe daylight saving time sau cum naiba-i zice aiurea sau se sincronizase cu nu-stiu-ce server obscur;
- telefonul nu avea ora setata ca abia schimbasem SIMul;
- ceasul din bucătărie nu mai avea baterie :biggrin:

Eu unul folosesc ca pilon central al sistemului de ceasuri pe cel de mână... Sunt curios, chestiile de mai sus se pot întâmpla oarecum rar, dar paranoia personală ce vă zice? :biggrin:
 
Eu dacă plec de-acasă fără ceas simt în 10 secunde, că mi-e frig la mână :biggrin:. Şi eu sunt destructiv cu ceasurile, dar actualul se ţine destul de bine, noroc cu coroana din metal (care acum are vreo 4 îndoituri şi două zgârieturi adânci).
 
Good grief, dar ce le faceți? Kinetic-ul meu vechi e de la tata, care i-a tras o cheie de 34 în lentilă. Fier >> cristal, ceasul în sine era excelent dar a avut nevoie de schimbat lentila.

Până la urmă și până la coadă cum reușiți? Eu măcar recunosc că am încercat să deschid unul și l-am stricat în modul ăsta, dar pentru numele lui Dzeu... ce-ar păți încheietura voastră dacă ar încasa șocurile care le ia ceasul? :biggrin:
 
Tare cheia aia :smile:. La propriu. Cristalul de la ceasul meu s-a spart intr-un final dar de zgariat sub nici o forma. De obicei sticla aia e mai rezistenta la zgarieturi.
 
Eh, s-a întâmplat, a nu se înțelege că omul e neglijent. Ba chiar e mult mai atent decât mine :smile: Dar lucruri de genul se întâmplă, ideea e că de aici până a fi "moartea ceasurilor" e cale relativ lungă :biggrin:
 
Dar de unde comparatia cu telefonul mobil? :smile: Eu nu mai port ceas de vreo 8-10 ani dar daca as purta ar fi doar un accesoriu. Telefonul mobil nu prea e accesoriu, in ziua de azi e necesitate. Daca nu am ceas aflu cat e ora chit ca trebuie sa intreb pe strada. Daca nu am telefonul la mine ce fac? Imprumut de la cineva? :biggrin:

Purtatul ceasului e o chestiune de preferinte dar parca nu merge comparatia cu telefonul. La Ploiesti poti sa te pitesti dar la Pitesti nu poti sa te ploiesti. :smile:.

Neo, ala nu era cristal, era sticla probabil. Geamul de cristal e foarte rezistent. Acum naiba stie din ce s-or mai face geamurile alora carora li se mai spune si "cristal" dar alea adevarate ar trebui sa fie chiar rezistente. Spre exemplu i-am facut cadou tatalui meu un ceas Calvin Klein al carui "geam mineral" s-a spart de 3 ori intr-un an. Astea au fost acoperite de garantie. Apoi au venit alea care nu erau in garantie (evident ca nu a cerut banii inapoi, era cadou) asa ca acum e purtat la ocazii speciale.
 
Plus că dacă vreau să iau pulsul unei persoane e cam aiurea să mă uit pe telefon.. eventual să pornesc și cronometrul.
E caz particular, majoritatea oamenilor care poartă ceas nu iau pulsul nimănui :smile:

Am purtat ceas peste 20 de ani și nu mai port de vreo 5 (cred, nu mai țin minte), a fost OK și cu și fără, te obișnuiești. Chiar e bine să încerci să mai schimbi din când în când, altfel devii prea dependent de unele mărunțișuri.
 
Back
Top