Întrebări pe care ni le punem de mult

Care este utilitatea unui ceas de perete sincronizat cu unul atomic? Eu nu mai port ceas de mână, folosesc ceaul din telefon și sincronizez cel mai des lunar ceasurile din casă după cel al calculatorului care e sincronizat la rândul lui. Cu vremea am învățat că ora exactă e o noțiune relativă și de obicei inutilă.
 
Eu prefer ca ceasul de camera sa fie cu 3-4 minute inainte (ma ajuta sa nu intarzii la servici, de fapt ma ajuta cand mergeam cu metroul) iar cel de pe telefonul mobil cu vreo 30 sec inainte. Singurul ceas "perfect" este cel de la PC care-si ia ora exacta de pe net. :biggrin:
 
Telefonul il sincronizez cu GPS-ul la fiecare drum cand il folosesc, iar calculatorul are ceas suficient de exact cat sa nu aiba nevoie de sincronizare mai des de o data pe an. Alte ceasuri n-am.
 
La ce ii e util omului de rand un ceas sincronizat cu unul atomic? Adica dincolo de comoditate, ca ia ora automat, sunt aplicatii sau situatii in care e nevoie de asemenea precizie?
 
Nu ajută neapărat precizia (sincronizarea cu un ceas atomic vs. sincronizarea cu orice alt fel de ceas) cât faptul că ştii că nu trebuie să-ţi baţi capul să-l reglezi. Se reglează singur, indiferent cât de prost ar merge singur. E la fel de „nice to have” ca şi un telefon mobil care-şi schimbă ora exactă după reţeaua mobilă la care se conectează, nu că ar fi foarte greu să schimbi fusul orar când aştepţi valiza în aeroport, dar e o grijă mai puţin.
 
Am luat un monitor pentru la serviciu, un Samsung 933SN, atât permiţând bugetul. Chestia e că, din timp în timp, de la sine putere, în zonele unde este scris cam flickăreşte, pe orizontală. Mânjeşte uşor scrisul. Trebuie să apăs butonul de Auto adjustement ca să revină. E de service sau din setări?

PS: Monitorul e la rezoluţia nativă, pe un Dell cu video onboard (nu ştiu exact ce are în el acest PC).
 
Incearca-l pe un alt calculator inainte sa mergi in service cu el. Eventual incearca si pe DVI daca are asa ceva.
 
Eu am un Samsung vechi de 19" la serviciu, parca 913N, care face la fel. Eu nu-l folosesc prea des, asa ca nu ma deranjeaza, dar n-am gasit vreo solutie.
 
La un HP de 17" mai pățeam asta, tot cu Auto își revine. Soluția a fost să îl trag pe dreapta, nu mai are garanție. Dacă avea aș fi încercat varianta.
 
Eu nu mai port ceas de mână

De ce nu se mai poartă ceasurile de mână? Nu ești singurul pe care-l aud cu afirmația asta. În cazul meu dacă n-am ceas de mână sunt ca și handicapat, plus că în multe situații este necesar să-ți închizi telefonul, deci pușca ceas. :smile:
 
Am ceas de mână, chiar unul bun și precis la care țin mult, dar nu îl port pentru că nu mai țin la secunde, iar ceasul de pe telefon e suficient de precis, cu accent pe suficient (că precis nu prea este). Telefonul nu îl închid, ci îl trec pe modul silent sau meeting când e nevoie - pe silent e complet mut, pe meeting un apel face un singur beep scurt și la volum redus.

Pe vremuri când purtam ceasul treceam de 20 de ori pe zi (în medie) prin filtrul de securitate din aeroport și ajunsesem să las ceasul în birou ca să am un motiv mai puțin de înjurat filtrul. Telefonul era mai ușor de pus în coș :smile: După ce m-am obișnuit a început să mi se pară anormal să am ceva pe mână (nu pot nici brățări, inele sau alte accesorii). Pe moto mi se pare mai sigur, în caz de ceva nu e o chestie în plus care să se strice și oricum am ceas pe bord, în fața computerului am permanent ceasul în taskbar, deci în afară de valoarea sentimentală nu mai am ce face cu ceasul. E pus de câțiva ani pe marginea ferestrei ca să se încarce singur (EcoDrive) și o dată pe an verific dacă indică ora exactă - de obicei da :smile:

PS. Pe telefon am toată agenda sincronizată frecvent, iar cu 15 min înainte de o întâlnire mă anunță automat. Nu trebuie să stau cu ceasul după mine.
 
Am ceas de mână, chiar unul bun și precis la care țin mult, dar nu îl port pentru că nu mai țin la secunde, iar ceasul de pe telefon e suficient de precis, cu accent pe suficient (că precis nu prea este). Telefonul nu îl închid, ci îl trec pe modul silent sau meeting când e nevoie - pe silent e complet mut, pe meeting un apel face un singur beep scurt și la volum redus.

Eh, presupun că până la urmă tu nu mai dai examene :biggrin:
 
Te superi daca intreb de ce ai avea nevoie sa treci prin filtru de securitate de 20 de ori pe zi? Mai ales ca e vorba de o medie. Lucrezi in securitate?

Dacă lucram în securitate nu era nevoie să dau jos ceasul de la mână. Lucram în aeroport (IT) și aveam acces oriunde, dar fără arme asupra mea. Puteam să car o mitralieră de companie, dar nu în buzunare :biggrin: Aveam biroul de o parte a filtrului (nu era zonă publică nici acolo) și multe intervenții de partea cealaltă. Era mai simplu să ocolesc filtrul (da, securitate șvaițer), dar în funcție de destinație uneori era mai scurt prin filtru.
 
Eu port ceas cand ies in oras seara ca da bine la gagici sau la diferite meetinguri. In rest recunosc ca nu ma omor dupa el. :biggrin:
 
Eu nu mai port ceas de ani de zile, iar telefonul il inchid doar cand trebuie sa-i scot sim-ul, sau poate daca se blocheaza si trebuie sa scot bateria. Pentru alte situatii am profilul de silent, iar daca e vorba de mers cu avionul trebuie oprit doar la decolare/aterizare :smile:.

Edit: Mi-as lua insa un ceas de firma, care sa arate cat mai bine, pentru situatiile in care port costum.
 
Am un proiect care sună cam aşa:
Trebuie să capturez imagini sub formă de film din anumite jocuri la rezoluţie HD (dacă se poate) şi framerate mare. Pasajele capturate nu sunt lungi (15 secunde-2 minute).
Dacă folosesc FRAPS, bottleneck-ul este dat de viteza de scriere pe HDD şi framerate. Framerate-ul maxim este 60 FPS, iar pentru anumite pasaje am nevoie de framerate mai mare (120 FPS), fiindcă secvenţele (scurte, de altfel) vor fi redate în slow-motion.
Deci am nevoie de următoarele:
- un program pentru creat RAM Disk, am găsit aşa ceva, cred că e suficient. Dacă ştiţi soluţii mai bune, nu ezitaţi :smile:
- Un soft de video capture care să ştie să captureze la framerate mare, preferabil să nu coste cât zece organe interne, sau măcar să aibă unrestricted trial de 15 zile (în 2-3 zile aflu eu dacă mi se potriveşte).
Compresia real-time papă destul de multă putere de procesare, dar generează secvenţe video mai mici, pe când captura necompresată rupe la capacitate; o secundă de captură 1920*1200 la 120 fps rade 791 MB, deci în 4 GB încap... 5 secunde :smile:
La jumătate din valoarea asta (960*600*120 FPS), o secundă cere 198 MB, adică 20 de secunde de captură.
În afară de "un sistem mult mai rapid" şi "forget about it", există vreo soluţie viabilă pentru aşa ceva?
 
Back
Top