Întrebări pe care ni le punem de mult

Am luat de la Carrefour ceva tâmpenie din plastic pe post de suport, globuri şi alte abureli de la Kaufland.


Între timp am trecut pe la Intersport, nu aveau bâte. Help? :biggrin:
 
Pe Valea Prahovei si mai sus spre Bran, etc. e plin de comercianti cu suveniruri cica. La ei gasesti tot felul de tampenii facute din lemn printre care si batele. Prin Cluj nu aveti nimic de genul?
Mai poti gasi in Bucuresti in Militari la Decathlon. Un prieten din Bucuresti te-ar putea ajuta. Eu nu am nici drum pe acolo si nici prin Cluj prea curand. Daca totusi prin ianuarie ajung prin Cluj si inca vrei bata, am sa incerc sa-ti fac rost de una ori de la Decathlon ori din cele de la suveniristi.
 
În Carrefour e plin de ele, cel puţin în Bucureşti. În Cluj îmi amintesc că am văzut o ofertă impresionantă calitativ şi ca diversitate în BauMax, în dealul Feleacului, dar asta de ceva săptămâni...
 
Da. Praktiker şi Sellgros. Eu n-am mai cumpărat anul ăsta fiindcă le am de anul trecut dar nici nu mai cumpăr de sticlă, prefer plasticele pe care să le schimb la 2-3-4 ani decât astea de sticlă care se sparg instantaneu.
 
Da, am văzut globuri de sticlă suflate manual, foarte făinuţe, la târgul de la Dalles. Nu sunt perfect sferice şi parcă asta le dă un farmec aparte.
 
lapcat, ai tăi nu mai au globurile de pe timpu' lu' odiosu', să vezi ce mişto erau? :smile:

puterfixer, tîrgu' ăla de la Dalles mai e şi luni?
 
Dap. Eu le-am spart cam pe toate, dacă a mai rămas 1-2 printr-un colț de raft pe undeva. Dar tot nu-mi plac că-s prea fragile.

Alta: de ce W7 nu știe telnet?
 
Neavând niciun "Chat channel", încalc regula on-topicului şi urez unor băieţi de nota zece (nota bene, tuturor), cu care am, de ceva vreme, privilegiul de a "dialoga" pe acest forum "Crăciun fericit", "La mulţi ani!", cu multă sănătate şi cu infirmarea tuturor previziunilor sumbre referitoare la criza asta nenorocită. Multă sănătate şi noroc! :smile:
 
Am două întrebări pe care mi le pun destul de serios:
1. Când eram copil mă jucam printre altele cu tot felul de tancuri (machete), soldață, cavaleri, indieni și cowboys (1.75 lei la librărie, 3.50 lei cei cu cal). Acum am tot cumpărat cadouri pentru copii (fini, nepoți & stuff) și am realizat că în nici un magazin nu găsesc așa ceva - nu căutam anume, dar mi-a picat revelația în cap. De ce nu se mai găsesc machete de mașini, tancuri etc? De ce nu se mai găsesc figurine cu soldați, cavaleri, indieni? Știu că la capitolul mașini găseam orice mașină în circulație la acel moment (nu în România, dar nu contează locația magazinului), iar figurine găseam chiar și în România foarte multe modele diferite de o calitate onorabilă, pe-afară găseam unele foarte atent făcute și variate (zeci de modele diferite la aceeași scală) și un întreg set de mașini, camioane militare etc. la scală, din metal, modele reale. WFT?

2. Nu sunt un fan malls, dar am fost în ultimele 2 săptămâni prin vreo 3, două fiind mai mari - cel nou de lângă Apaca și Băneasa. Nici unul nu are puncte de orientare, hărți ale zonei și liste cu magazinele, seara asta m-am plimbat aproape o oră prin Băneasa doar ca să văd ce geometrie are și ce magazine sunt pe-acolo, nu am apucat să intru în nici unul. E secret comercial să știi unde te afli la un moment dat și pe unde să o iei ca să ajungi la magazinul pe care îl cauți? Pe deasupra am dat de un Media Galaxy la care din holul central nu am reușit să îmi dau seama ce magazin este, nu avea nici un indicator cu numele magazinului. Sus la etaj am găsit un afiș, altfel nu știam în ce magazin sunt.

Sunt eu prea pretențios. prea tont sau WTF se întâmplă pe-aici?

2a. Prin Băneasa Mall am văzut multe magazine, majoritatea cu haine și încălțăminte, dar nici unul din care să faci cumpărături - în general doar marfă foarte scumpă, nimic accesibil. Exemplu: o cămașă Timberland era 259 RON, din SUA mi-am luat câteva cu 10-15$ bucata. Pantaloni de la 200 RON în sus, acum o lună am luat 4 perechi cu 20$ perechea în medie, aceleași mărci sau chiar mai bune. Vânzătorii din Mall (patronii, nu cei de la casă) se așteaptă ca cineva să intre și să cumpere sau doar să îi viziteze și să se uite? Serios, nu mă prind care e strategia lor de afaceri, nu vin destui clienți care să cumpere chiar cu adaosuri uriașe ca să iasă pe profit.
 
1. La ultima ninsoare am realizat un lucru grav. Nu am vazut un derdelus pe strada si nu din cauza ca au fost oamenii harnici cu dezapezitul. Pur si simplu, nu exista copii care sa se bucure de zapada in ziua de azi. Tineti minte bataile cu bulgari, cazemate, derdelus, oameni de zapada si tot felul de jocuri? Harmalaia care era afara de dimineata pana noaptea de la primul fulg?
Ei bine, la ninsoara de sambata trecuta in Ploiesti existau persoane care se bateau cu bulgari chiar si in centrul orasului. Toti erau de peste 23-24 de ani.
Ce mai figurine si machete?

2. Daca ai fi mallist nu ar fi o problema. Primele cateva iesiri la mall sunt pentru recunoastere si realizarea propriei harti oricum. Urmatoarele sunt pentru promenada. Iar cand vei avea nevoie cu adevarat sa cumperi ceva, deja vei stii pe de rost de unde.

2.a. Asa cum ziceam brichete de 2000 lei se vand cu succes. De ce te-ai chinui sa ceri 100lei pe una si sa vinzi 20 in loc sa vinzi una de 2000? Apoi, cine si-ar cumpara una de 100lei nu s-ar lauda la prieteni cu ce si-a luat pentru ca e posibil ca sa mai aiba inca 2 dintre ei bricheta la fel, in schimb cu una de 2000 lei e mai greu sa-ti mai gasesti adversar.
 
2. Și totuși de ce nu există hărți și liste de magazine? Nu costă aproape nimic.
2a. Păi și oamenii de unde se mai îmbracă? Nu poți să iei o pereche de pantaloni de 250 RON și să tragi de ea un an în locul celor 4 pe care le-am luat cu banii ăștia.
 
1. La ultima ninsoare am realizat un lucru grav. Nu am vazut un derdelus pe strada si nu din cauza ca au fost oamenii harnici cu dezapezitul. Pur si simplu, nu exista copii care sa se bucure de zapada in ziua de azi. Tineti minte bataile cu bulgari, cazemate, derdelus, oameni de zapada si tot felul de jocuri? Harmalaia care era afara de dimineata pana noaptea de la primul fulg?
Ei bine, la ninsoara de sambata trecuta in Ploiesti existau persoane care se bateau cu bulgari chiar si in centrul orasului. Toti erau de peste 23-24 de ani.
Ce mai figurine si machete?

Trist şi adevărat. Multe lucruri frumoase nu le mai fac generaţiile astea PRO...ştii şi câştigi.
Până şi dragostea a ajuns ceva derizoriu la ăştia.
 
Parcă sunteți boșorogi, fiecare își trăiește viața cum vrea. E normal să fie diferențe între generații, mai ales între una născută în comunism și alta într-o democrație originală.
 
Maşinuţe am văzut la Diverta la Unirii, la scară şi cu piese mobile - se deschid uşile, compartimentul motor. Sunt cam cât palma de mari. Maşinuţe mai mici n-am văzut, nici soldăţei. Probabil acum intră în categoria jucăriilor care „nu fac nimic”, n-au butoane, beculeţe, motoraşe, etc. Deja e un chin să găseşti nişte jucării simple zornăitoare pentru bebeluşi...

AFI Palace a fost deja luat în balon fiindcă are un singur birou de informaţii şi nici o hartă de orientare. Nu e secret, e doar ignoranţă din partea proprietarilor. Aceeaşi ignoranţă o întâlnim şi la RATB şi Metrorex, de exemplu. În Varşovia, fiecare staţie de metrou are afişată harta detaliată a zonei şi pe ce străzi dă fiecare ieşire de la metrou, vezi inclusiv pe ce parte a străzii o să ajungi; fiecare autobuz are afişat traseul complet, cu numele staţiilor la dus şi întors, pe o tablă lângă număr, şi fiecare staţie are afişată lista autobuzelor ce opresc acolo, cu traseele complete şi orarul de funcţionare. La noi de ce nu se poate?

La noi, shopping-ul face apel la iluzia de exclusivism. În unele cazuri e adevărată, gen Maserati care vinde 2 maşini la o expoziţie auto după care închide standul că şi-au atins planul de vânzări pe an. Dar în restul cazurilor, e arivism de secol 21. Diferenţa între nişte chiloţi de bumbac de producţie clujeană marca Jolidon (care face şi Triumph - nu port danteluţe transparente, zic doar de standardele de calitate) şi cei de fiţe de la Mark&Spencer nu e atât în diferenţa de calitate sau utilitate cât în faptul că-ţi plăteşti „dreptul” de a te lăuda cât eşti de connoisseur în ale fineţurilor brandurilor şi exclusivist în gusturi. Adică mână spartă cu justificări complicate cu care să-ţi crească statutul de locatar de bloc cu restanţe şi credit pentru faianţă, mâncător de şaormă şi călător RATB fără bilet.

Chestia asta se pare că e valabilă peste tot în Balcani şi mai ales în rândul tinerilor. Ştiu un studiu chiar recent care arăta că studente din cămin ies în oraş cu prietenii şi-şi comandă cocktail-uri scumpe doar ca să epateze, deşi ştiu foarte bine că nu şi le permit şi că o să sugă aceeaşi coajă de pită o săptămână întreagă după aceea. De-aici nu mai e decât un pas până la a te plimba prin mall plimbând o sacoşă (refolosită) de la vreun brand ca să te vadă târgul ce bine-ţi merge. Nu-i vorba de shopping, ci de imagine. Iar magazinele se folosesc de această iluzie şi ţin preţurile sus - dacă sunt fraieri dispuşi să dea atâta bănet pe ţoale, de ce nu? Prost e cine dă, nu cine cere.

Păcat că au închis Cocorul, că acolo găseai producători autohtoni. Acum merg prin Obor şi Herăstrău H după cămăşi făcute la Sibiu, costume de Satu Mare, ciorapi din Sebeş, etc. Mai sunt şi cumpărături specifice din mall: de la Debenham's iau pachet de 5 sau 7 ciorapi de calitate cu 25 sau 35 lei şi cravate foarte faine la 35-40 lei. Dar ca să ajung la ele trec printre cămăşi de 100$, wtf.
 
2a. Păi și oamenii de unde se mai îmbracă? Nu poți să iei o pereche de pantaloni de 250 RON și să tragi de ea un an în locul celor 4 pe care le-am luat cu banii ăștia.
Numai eu am observat ca foarte multi romani sunt rupti in cur dar arunca cu banii in toate directiile? Ii inteleg pe aia care arunca banii altora dar mai sunt cei care abia daca au un salariu si isi iau plasma de zeci de milioane in rate. Pentru ca era la oferta (asta e un caz real al unui cunoscut).

Eu chiar cred ca aia au cui sa vanda. Poate nu e cea mai sanatoasa modalitate de a face afaceri, poate ca mergea si mai bine daca se adresau "maselor" dar la noi singurul lucru care are farmec e exclusivitatea. Terasele la care un suc e cat un salariu minim pe economie, magazinele in care intri doar ca la muzeu, creme de la creme.

Din Sinaia am luat saptamana trecuta niste camasi Junkers la 50-60lei bucata. Prin urmare le-am luat pe ultimile 4. Se gasesc lucruri bune si prin zonele traficate de oameni cu bani dar asta inseamna ca la un moment dat sa iei toate magazinele la rand pana gasesti ce te intereseaza.
 
Deci nu sunt singurul innebunit de magazinele-muzeu.

In ultimele zile din 2009 noua am descoperit o intrebare care produce segmentation fault oricarui vanzator din magazinele de haine: "Blugi clasici cu talie inalta, ne-rupti, ne-taiati, ne-tociti, ne-sifonati aveti?". :biggrin: Nedumerirea lor e nepretuita. Apropo, unde gasesc astfel de pantaloni?
 
Caută Forza sau Lotus la arabii din Complexul Comercial H în Herăstrău, au şi modele uni fără briz-brizuri de-astea [strike]gay[/strike] trendi/feşăn :tongue: Nu te băga pe Into, materialul e mai prost, deşi arabii o să se dea peste cap să încerci. Dacă vrei ceva mai bun, caută în magazinele Secuiana, dar trebuie să ţi se potrivească croiul (au talie chiar înaltă) şi vor fi mai scumpi. Atenţie la întreţinere: toţi blugii se spală pe dos, foloseşte cu încredere detergentul lichid pentru rufe colorate, este şi un sortiment special pentru rufe negre foarte eficient; program de spălare scurt (rareori apuci să-i murdăreşti serios după o zi de purtare) şi la 30-40 grade, nu-i amesteca cu alte culori de rufe. Prima spălare o poţi face în apă rece sau la 30 grade, doar să fii sigur că nu iese din ei culoare; unii blugi zic că-s prespălaţi, dar nu te costă nimic să fii sigur.
 
Back
Top