Întrebări pe care ni le punem de mult

Eu nu inteleg chestia cu datul de mobil la copil ca sa-l supraveghezi. Nu e mai simplu sa-l urmaresti din umbra, sa-l coduci unde vrei tu, el crezand ca e vorba de alegerea lui, in loc sa-i dai un telefon mobil si apoi sa-l lasi sa planteze TNT in subsolul scolii? Eu chiar nu cred ca acel telefon mobil il tine sub supraveghere ci dimpotriva.
 
Inca nu se intelege faptul ca poti face ce vrei atita timp cit nu deranjezi pe altii.
P.S.: tin minte ca in Japonia telefoanele sunt inchise in orice mijloc de transport. Se considera o rusine si o ofensa adusa celorlalti calatori sa iti sune telefonul in timpul calatoriei sau, nu mai zic in timpul unui spectacol (cinema, teatru). Dar, alta cultura...
 
Last edited by a moderator:
Educaţia, băieţi, nu cultura. Bunul simţ e parte integrantă a celor 7 ani de-acasă. Părinţii din zilele noastre nu mai au timp de odrasle: unii sunt la macaronari de le şterg la cur moşii şi babele, alţii la cules de căpşuni, citrice şi alte obiceiuri populare, iar cei de-acasă fie au afaceri ce-i ţin departe de progenituri, fie muncesc zi lumină să le-aducă să crape-n ei decent. Pe alţii, pur şi simplu nu-i interesează. E lesne de înţeles ce educaţie mai pot primi de la anturaj, televizor sau de mai ştiu eu de unde... V-o spune unul care a avut contact 7 ani cu mediul şcolăresc şi populaţia lui.

P.S. Sigur, toate sunt îngemănate, în cascadă: n-o să ai pretenţie de la unul needucat să fie şi cult... mai rar, ar fi excepţia ce confirmă regula. ;)
 
Eu unul deja nu mai suport sa aud telefonul sunand intr-un mediu public. Il tin pe vibrate, il scot discret cand suna si vorbesc aproape-n soapta cat sa ma auda interlocutorul. Doar la mine in casa/birou/loc nepopulat imi permit sa urlu si eventual sa-l las cu soneria activa.
 
Lasă că şi japonezii le au pe-ale lor :)
Cum naiba să vorbeşti la telefon în aglomeraţia aia? :)

Şi-o întrebare pe care mi-o pun de mult: Cum fac să scap de a auzi aproape zilnic "Fiaaare veeeeechi, fiaaaaare luăăăăăăm!"?
 
war, de cateva saptamani imi pun aceeasi intrebare :D. Initial ma gandeam sa arunc cu un element de calorifer in ei, dar nu numai ca nu am unul dar nici nu cred ca as putea sa il manevrez.
Teoretic Politia Comunitara ar trebui sa se ocupe de asta, dar care sunt sansele sa se invarta prin spatele blocurilor?

Dar priveste si partea buna. Vine iarna si nu o sa ii mai tina sa urle dupa fiare vechi ;).
 
Eu faceam o paralela intre cultura japoneza si cea romana. :) Fara legatura directa cu manelistii de buzunar.

Îţi dai seama ce de harakiri am fi avut dacă domnea codul onoarei şi la noi, ca la japonezi? Mi-nchipui ziarele vuind:
"Războinicul luminii şi-a făcut harakiri, în urma denunţării afacerii cu terenuri..." sau despre Vîntu şi alţi nemernici. :D
 
Ma scuzati ca va distrug interesana discutie, dar poti alerga o musca pana moare de oboseala? Sau singura sansa ar fi ca musca sa moara de batranete cat timp te incapatanezi sa o alergi?
 
Din ce am vazut intr-un documentar, e mai probabil sa ii expire perioada de viata a mustei decat sa moara de oboseala fugarind-o.
 
Back
Top