Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. Velkan

  Velkan Moderator

  Pentru că unii încă mai au impresia că ACDSee e „tăticul lor” în materie de viewere, cum era în urmă cu nişte ani.
   
 2. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  ACDSee nu mai e demult un viewer, a devenit un fel de caracatita cu multe brate care incearca sa faca multe dar nu reuseste sa faca nimic bine. Eu inca folosesc ACDSee Clasic - chiar asa se numeste, e ultima versiune inainte de a baga scule de editare prin el. Daca stia sa citeasca EXIF era perfect, asa mai am nevoie uneori de FastStone, care din pacate e mult mai lent la creat thumbnails...
   
 3. burebista

  burebista Manic Miner Sugar daddy

  Da' IrfanView ala ce are? Ca eu de cind ma stiu numa' p'asta-l folosesc la holbat de poze.
  Si Gimp-ul cind ma apuca talentele. :biggrin:
   
 4. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Daca eu intru de pe statia X pe statia Y si comprim (Windows Compress) niste fisiere, cine face treaba, procesorul local sau cel remote?
   
 5. SCViper

  SCViper Membru Senior Sugar daddy

  Adevar graiti la capitolul ACDSee, eu inca folosesc 2.43-ul, dar asta doar pentru ca nu sufar icoanele lui IrfanView.
   
 6. oblio

  oblio Membru Senior

  N-am nici cea mai vagă idee ce e Windows Compress, dar dacă te conectezi remote via Remote Desktop (VNC, whatever), PC-ul remote face treaba.

  Firefox profi? :smile: Culmea, e chiar gratuit, l-ar putea include, dar n-o vor face niciodată. În afară de câteva aplicaţii, pe care le poţi număra pe degetele unui picior (frameworkul .NET, DirectX - astea drept componente ale platformei Windos, Visual Studio, Office, SQL Server, Exchange - BTW, toate astea costă din coada listei costă :smile: ), aplicaţiile Microsoft sunt cel mult mediocre. Şi nu pricep de ce, ţinând cont că tot le fac. În anumite cazuri sunt chiar suspecţi, vezi RAV. Unde s-a dus tehnologia aia cumpărată? În pământ? La fel şi cu Windows Defender - înainte de achiziţie aud că era bine cotat, acum e considerat mediocru...
  Corporations kill :biggrin:
   
 7. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

  @Bausto: Cum intri? Daca faci un fel de ssh practic executi comenzile pe statia remote. Daca le faci prin File Sharing (folder cu drepturi full) compresia o face statia ta.
   
 8. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Thor, ai intuit bine. Intrat cu file sharing, nu VNC, nu RDP. Interfata clasica de explorer, Properties>Advanced>Compress files and folders.
  Ma tot uitam si vedeam ocuparea procesorului dar nu as fi bagat mana in foc ca asta face toata treaba. Bummer :frown:.
   
 9. bro

  bro Membru

  @oblio: Firefox nu-i profi. M-ai inteles gresit, sau m-am exprimat io cam ca ceapa. Ce voiam sa zic e ca de exemplu munca lu' Mozilla se invarte in jurul browserelor. Asta e cam tot. Atata fac. Normal ca o fac foarte bine. La fel si cu ACDSee. Si alte softuri.

  Cand insa vrei sa faci un SO bun la toate, sa fie stabil si sigur ca un Linux, sa fie enjoyable ca un Mac, sa fie bun la joace ca o platforma dedicata, sa mai aiba si soft integrat de nivelul celor third-party, e extrem de greu. De aia nu se ridica la nivelul asteptarilor voastre si tot de asta e si cel mai utilizat SO world wide, cu toate minusurile sale. Plus ca nici nu se vrea a fi un sistem care sa nu foloseasca aceste softuri straine. Microsoft iti ofera o alternativa, nu neaparat cea mai buna, dar iti ofera una, in cazul in care chiar nu-ti permiti sa platesti pt altceva si nici nu vrei sa furi. Daca nu ai incotro, iti ofera un minim. Sincer, spuneti voi un alt SO care face tot ce poate face Windows.
  Sau hai s-o lasam balta ca flame-ul is in the air, ma simt cu musca pe caciula si nici nu mi-am dat seama cand am devenit un militant extremist pro M$ :biggrin:
   
 10. whiskas

  whiskas Chronic suicidal

  GNU/Linux

  (Aproape) orice distribuţie de GNU/Linux. Care, pe deasupra, nici nu costă. Nu muşc (de obicei) la momeli d-astea, dar ai depăşit cu multicel pragul. Aici nu se fac afirmaţii d-ăştia.
   
 11. bro

  bro Membru

  Linuxul nu e tocmai un SO de jocuri. Si doar pentru chestia asta, spre deosebire de Linux care e scris doar in C [din cate stiu eu, nu sunt programator, voi stiti mai bine], Windowsul e scris in jdemii de limbaje. De ce? Pai ca sa poata face ceea ce Linuxul si alte sisteme nu pot. Hai sa nu exageram. Linuxul e bun, dar e bun la mai putine lucruri. Asta e. Ghinion.

  Ori vrei sa ma dai afara, ori vrei sa-mi inchizi gura. Da-ma afara dar adevarul nu-l poti ascunde. Lumea nu e oarba. Nu toata lumea...
   
 12. Pisoi

  Pisoi Monsieur Pussycat

  bro, ai luat-o pe arătură, ca bizonul. Take a break, my friend. :wink:
   
 13. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  bro, Linux poate rula jocuri, si inca foarte bine. Atitudinea ta este de tipul "nu stiu, dar nici nu caut si condamn". Iti recomand sa folosesti cu incredere Gogu, ca uite ce chestii misto scoate la iveala...
   
 14. bro

  bro Membru

  haha, de ce ai sters? :smile:
  Mac-ul chiar e o alternativa interesanta. Si nu e o problema asa mare de bani, nu e exagerat de scump.

  @Neo: stiu de Cedega, stiu si de Wine, nu-i problema. Le-am incercat, doar ca nu doresc la nimeni sa ajunga sa le foloseasca :wink:
   
 15. Pisoi

  Pisoi Monsieur Pussycat

  Am şters deoarece e o polemică stupidă, în care prefer să nu mă bag. Când îndrăznesc să spun că Linux e inferior pe desktop, că nu are finisajul sau timpul de reacţie ale unui Windows sau OS X, se trezesc toţi fanii.

  Oricum, suntem în era în care SO devine secundar. Ce contează e ecosistemul de aplicaţii din jurul său. Ba chiar şi acesta pierde din importanţă pe măsură ce o mare parte din aplicaţii se mută pe Web.

  Eu continui să privesc softul ca pe o unealtă. Îl folosesc pe cel cu care-mi rezolv mai bine treaba (unde "bine" e un termen vag definit compus din viteză, cost, confort etc.). Însă nu pot să neg că Windows XP SP2 şi ecosistemul său au ajuns mai departe decât aş fi visat şi că sunt cvasi-dependent de ele (pur şi simplu nu sunt atras de nici un alt sistem de operare încercat, în afară de OS X).
   
 16. oblio

  oblio Membru Senior

  bro, scuze de exprimare, no offence, nu îmi aparţine, e un fel de formulă consacrată: "It's all about the apps, stupid". N-a fost niciodată despre sistemul de operare, ci despre ce aplicaţii ai pentru el. Dacă nu era aşa, MS-DOS nu rezista încă 10 ani după ce ar trebuit să fie istorie :smile:
  Windows chiar nu face nimic remarcabil în acest moment, e doar individul care a fost la locul potrivit, în momentul potrivit :smile:

  În fine, nu contează, pentru utilizatorul normal aplicaţiile alea sunt "Windows"-ul, deci ne-tehnic, ai dreptate :smile:

  Acum revenind on-topic: cine a decis că trebuie să scriem cu ş şi ţ - s cu virgulă şi t cu virgulă? Ce-au s cu sedilă şi t cu sedilă? (BTW, pentru curioşi, cum arată ce scriu eu pe Windows XP? - chiar şi în paradis sunt belele :biggrin: ).
   
 17. Tora

  Tora Membru Senior

  Arată oribil la prima vedere, dar te obişnuieşti.
   
 18. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

 19. Rabbit

  Rabbit Nebun

  Eu corectez de zor diacriticele care se văd cu pătrăţele.
   
 20. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  D-aia everybody loves Rabbit, nu? :biggrin:
  Test de diacritice: ăĂşŞţŢîÎâÂ
  Se vede vreunul deamboulea? :biggrin:

  LE: merci, Gabriela :smile:
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice