Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. Bico

  Bico Membru

  Din cite stiu (sper sa nu ma insel) aspirina "falsifica" testul alcolemiei pe care il fac politistii conducatorilor auto in sensul ca indica mai mult decit cantitatea de alcool consumata. Iei o aspirina, bei un pahar cu bere si la testul cu "fiola" e ca si cum ai fi baut un pahar de vin sau vodka.
   
 2. bogdan192

  bogdan192 Membru Senior

  Din proprie experienta, aspirina ajuta mult daca e luata inainte de betie. Parca durerea de cap de dupa si senzatia de disconfort sunt mai reduse. Voi aia mai medicinisti decat mine poate imi explicati de ce. Sau ma convingeti ca e doar un placebo.
   
 3. Pisoi

  Pisoi Monsieur Pussycat

  În mod cert tră' să ajute, că doar e analgezic şi antiinflamator. Nu am idee cât de mult.

  Însă never ever să luaţi paracetamol cu alcool înainte sau după (aş zice minim 24 ore, după ureche). Sau paracetamol pe un ficat afectat.
   
 4. Pache

  Pache Administrator Sugar daddy

  E bine că e de condamnat consumul de paracetamol şi nu cel de alcool :goofy:
   
 5. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Să spun că acum aproape o săptămână, la o masă, se discuta despre remedii imediate contra mahmurelii şi una dintre medicaţiile unanim acceptate ca fiind cea mai bună era paracetamolul?
   
 6. Pache

  Pache Administrator Sugar daddy

  Din experienţa de drinker a mai multor generaţii, cel mai bun remediu este Alka Seltzer. A se consuma înainte de culcare.
   
 7. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Mahmureala se combate cel mai bine cu alcoholuri necontrafacute. :goofy:
   
 8. florin

  florin Membru Senior

  La Brainiac au testat vreo 3 metode contra mahmureală şi au ajuns la concluzia că cea mai bună metodă e un paracetamol şi un pahar de apă înainte de culcare. Spuneau ei că durerea de cap de dimineaţă e cauzată de deshidratare.
   
 9. dreamer

  dreamer Little Devil

  Dupa o noapte de betie, cand ati cam incheiat cu bautul de una-alta, un 50 de whisky curat face minuni, reduce mult din efectele de a doua zi de dimineata... :wink: Tata dixit, incercat de cateva ori pe proprie piele!
   
 10. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Paracetamolul este procesat hepatic şi apoi excretat renal. Ideea este că în combinaţie cu doze mari de alcool este hepatotoxic (relaţie directă cu mecanismul de procesare hepatică). Cauzează citoliză hepatică (ucide celulele hepatice) şi necroză hepatică. De asemenea, creşte timpul de procesare al alcoolului în ficat (din acest motiv apar testele alea falsificate :wink:).
   
 11. Pisoi

  Pisoi Monsieur Pussycat

  Aş mai adăuga că paracetamolul este hepatotoxic chiar şi fără consum concomitent de alcool, pe un ficat afectat anterior (atenţie, domnilor obezi/băutori până la nivel de beţie, că probabil nu aveţi ficatul sănătos). Deci aspirina e preferabilă pentru hangover.

  Excepţie copiii, care nu au ce vedea aspirină (sau produse care conţin aspirină/acid acetilsalicilic/salicilaţi, gen Alka Seltzer), până la vârsta adultă, decât sub strict control medical. Baby aspirin nu e pentru babies!!! Dacă copilul vostru are febră, nu acceptaţi ca medicul să vă prescrie aspirină. (Ştiu că sună urât, dar există medici care nu ştiu suficientă pediatrie şi uită de sindromul Reye.)

  Deci, dragi minori, la beţie, nici aspirină nici paracetamol. Adică cremă vietnameză. :biggrin:
   
 12. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Deşi probabil întrebarea se potriveşte mai bine pe coolgirl sau ceva asemănător, am zis că-ntreb totuşi aci: parfumurile au termen de valabilitate? Sau, altfel spus, expiră? Dacă da, cam după cât timp?
   
 13. Bila

  Bila Membru Senior

  Vrei un răspuns oficial sau o părere? Pot să obţin unul oficial de la o prietenă care lucrează în domeniu, nu în retail, ci chiar în producţie.

  Personal cred că au un termen de valabilitate care este însă măsurat în cincinale :smile: Adică sunt utilizabile fără probleme (iritaţii ale pielii, deteriorare de miros) 5 sau 10 ani şi în unele cazuri poate chiar 15-20. Am avut ocazia să văd personal un parfum de vreo 40 de ani, cu pulverizator extern, care încă mirosea foarte bine şi părea OK şi în alt caz un Old Spice de vreo 10 ani care era OK.
   
 14. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Depinde si de parfum si producator. Parfumurile de la coltul strazii nu cred ca mai au ceva de aratat dupa 2 ani.
  Iar cele de la producatorii consacrati difera (ca potenta in timp) de la un parfum la altul.
   
 15. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Azi, în timpul unei discuţii cu un amic, mi-am adus aminte de compresia NTFS. Oare acum, în era multi-core foarte rapide la compresie, un HDD nu ar putea fi ajutat comprimând datele pe el? Îmi închipui că el transferă fişierele comprimate (sau bucăţi din acestea), ulterior fiind despachetate în RAM. Cu alte cuvinte, un sistem cu un procesor multi-core foarte rapid şi cu mult RAM liber, nu ar putea beneficia şi creşte chiar viteza ţinută jos de HDD-uri?
   
 16. SCViper

  SCViper Membru Senior Sugar daddy

  La chestia cu parfumurile: am un Ralph Lauren de approx. 12 ani si inca e la fel ca in prima zi. Evident il folosesc foarte ocazional :tongue:.
   
 17. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  hulubei, eu am observat ceva cresteri de performanta cand e vorba de fisiere mari si compresibile. Asta pentru ca penalizarea la procesor este minima (1-2%) in timp ce hardul, cea mai inceata componenta din sistem, beneficiaza de cresteri importante de performanta (repet, mai ales cand e vorba de fisiere foarte mari si compresibile - text, baze de date, etc.).
   
 18. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Mai concret :smile:, parfumul e Diavolo, luat de la Ina Center (cred) acum vreo 5 ani. Eu am avut impresia că i s-a schimbat uşor mirosul, dar nu prea mă bazez pe simţul meu olfactiv (drept e că nici n-am întrebat pe altcineva), de aia am zis să-ntreb cam cu stă, în principiu, treaba.

  Având în vedere că, în 5 ani, nu se observă că l-am folosit, sper să nu expire nici in viitorii 5. :biggrin:
   
 19. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Sunt parfumuri care-şi pierd treptat tăria pe perioada utilizării, asta însemnând poate şi mai puţin de un an.
   
 20. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Eu folosesc batranul DriveSpace. Performanta se vede de la o posta, si nu doar pentru fisiere mari.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice